reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Jak czytam o facetach krolewiczach to cisnienie mi sie podnosi dlatego chyba nie bede sie odzywac na ten temat, bo nerwy niewskazane w tym stanie ;-)

Bylam dwa dni w pracy i dzisiaj juz brzuch mnie boli. Za dwa tyg kolejna wizyta moze uda mi sie juz pojsc na pelne zwolnienie. W ogole to jest jeszcze wsrod nas jakas pracujaca dziewczyna?

Szczesliwa ja pracuję. Wróciłam do pracy 12 sierpnia i zamierzam pociągnąć do końca września. Chociaż część pracy mogę wykonywać w domu.

No poćwiczone, rozluźniłam się uff :tak:
Piszecie o GBS, wiecie może do którego tyg ciąży trzeba go zrobić? Tak sobie skojarzyłam, że nam położna też mówiła o tym aby ten wynik również przynieść do porodu, a najbliższą wizytę u mojej dr mam 4.09 ( wcześniej jest na urlopie ) i wtedy zaczyna mi się już 35 tydz.

Chybra ja mam takie dni jak dziś, że pomalowanie rzęs mnie zmeczyło a co dopiero ćwiczenia... Podziwiam!
Zobacz na stronie szpitala jakich badań wymagają bo u mnie na przykład chcą GBS robiony po 35 t.c.

reklama
Paulka chociaz dobrze ze teraz wiesz na czym stoisz i ci trzeba dzialac, mam nadzieję że tym razem wszystko dobrze sie skończy.

Buba gratulacje dla siostry. Fajnie takie rodzunne bliźniaki :-)

Dbdg zgodzę się z Tobą w kwestii dbania o sobie. Polog i noworodek to ciężki okres dla kobiety ale nie znaczy to ze ma w tlustych włosach i porozciaganych dresach chodzić :-/ szpilki na spacer po parku to raczej bym sobie datowala ale nie znaczy to ze mam zle wyglądać. Drażnią mnie mamusie ktore maja czysciutke wystrojone dzieci w wózkach a same jak ostatnie nieszczęście wyglądają. Nie jwst to czss kiedy na miss sie startuje ale tez nie popadajmuy w skrajności.

Dbdg trzymam zatem kciuki żeby się udało. Ale może niech on zacznie się mocniej starać i niech nie myśli że wszystko jest takie proste. Nawrzuca ci takimi tekstami i jedno przepraszam i jest ok... Ja bym trochę go przetrzymala, wiem wiem łatwo pisać... Ale niech zobaczy że musi trochę wysiłku włożyć w wasz związek i w wasza powstająca rodzinkę :-)

Evvula jak chodzę też czasem czuję ale szybko przechodzi, pierwszy raz czułam to na leżąco, mam nadzieję że moja gwiazdeczka nie planuje aż tak wczesnie przyjść na świat. Chociaż 4 tygodnie niech jeszcze posiedzi...

Dzisiaj się zlazilam przeokropnie. Ale trafiłam na kilka świetnych promocji i kupiłam parę rzeczy do nowego domku i dla małej :-) a zaraz w końcu dokończę to zamówienie internetowe

Krewetka no to żeś wykrakala wizytę :-o a jak to jest z kontrolą zusu gdy to pracodawca wypłaca chorobowe? On zleca zusowi kontroli, czy sam? Czy jak? Ja póki co mało jestem w domu a zaraz przeprowadzka więc i tak zaraz zmienię adres a L4 mam już do końca ciąży wystawione...

Heh, Akat a po czym wnosisz, że między nami jest seks-układ, bo szczerze to nie bardzo rozumiem co masz na myśli... To, że mamy ochotę ze sobą sypiać o tym świadczy czy coś innego. Pytam, bo może czegoś nie widzę obiektywnie.

Nie wiem jak będzie, być może macie rację...

Natomiast co do tego co napisałaś i już abstrahując od mojego związku to mam kilka bliskich koleżanek, które mają malutkie dzieci i nie wydaje mi się by którakolwiek z nich chodziła brudna czy zaniedbana. Dbają o siebie tak samo jak przed ciążą. I nawet paznokcie mają pomalowane, hehe...

Może to kwestia chęci i organizacji...

bo jak piszesz o waszym zwiazku to piszesz albo ze ci brzuch twardnieje po seksie, albo ze sie klocisz z partnerem... nigdy nie spotkalam sie z wpisem ze np poszliscie razem na zakupy dla malucha albo ze spedziliscie milo czas we dwoje... A wnioskowac moge tylko po tym co piszesz i jak piszesz.

Xmamuska ale zrobiłaś mi smaka krokietami i w ten oro sposob bede jutro siedziec w kuchni.

Zaczęłam juz widziwc światełko w tunelu w związku z remontem bo dzisiaj juz ostatnie zmiany z kafelkarzami omowilam i do połowy przyszłego tygodnia ostatnia łazienka będzie zrobiana :-) dzwonię za to w sprawie montażu kuchni i oczywiście tutaj obsuwe będą mieli :-/ i tak cały czas coś. .

Bylam za to dziś u fryzjera :-) od razu lepszy humor

bo jak piszesz o waszym zwiazku to piszesz albo ze ci brzuch twardnieje po seksie, albo ze sie klocisz z partnerem... nigdy nie spotkalam sie z wpisem ze np poszliscie razem na zakupy dla malucha albo ze spedziliscie milo czas we dwoje... A wnioskowac moge tylko po tym co piszesz i jak piszesz.

Faktycznie pisze o takich niecodziennych sytuacjach, bo rzeczy codzienne są czymś normalnym, więc to pomijam. Nie jest tak źle, na szczęście. [emoji6] Spędzamy razem sporo czasu i zazwyczaj jest miło. Tworzymy normalny związek i robimy razem wszystko to, co i Wy robicie z Waszymi partnerami. M od początku ciąży jeździ ze mną na każda wizytę, jest przy usg i interesuje się ruchami, etc. W zakupach ubranek nie brał udziału, bo i tak uważa, że kupuję za drogie rzeczy, ale wózki jeździł oglądać ze mną i rozmawiamy ze sobą dużo, o dziecku także. Wspólnie projektowaliśmy wygląd mieszkania, wybieraliśmy meble, itd. Spotykamy się normalnie z naszymi rodzinami i znajomymi, wyjeżdżamy na weekendy, gotujemy, śpimy, oglądany tv i sprzatamy... Konto też już mamy wspólne, hehehe. I gdyby nie jego momentami nazbyt wyluzowane podejście to byłoby całkiem git.

Chyba trochę źle przedstawiłam nasza relacje jeśli odebrałyscie ja w taki sposób...

Ps. Przyjechaliśmy do Krk na 3 dni i seksu nie będzie bo śpimy u jego rodziny [emoji6]

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry