reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

No i wróciliśmy, prysznic już wzięłam i nareszcie siedzę, uffff ale się nałaziliśmy. Fajnie było, burgery, gofry, zakupy. Oglądaliśmy też ciuszki dla bobasa, ale wymiękliśmy. Niby listę mam, ale to nie jest takie łatwe jak myślałam :zawstydzona/y: Najwięcej problemu sprawia mi sprawa rozmiaru tych ubrań, nie wiem od jakiego zacząć kupować, jak przewidzieć w jakim rozmiarze bobas się urodzi ? :-p Myślałam co by od 62 zacząć, bo w sumie jak będzie ciuszek trochę większy to chyba nic się nie stanie, bo przecież mały dorośnie i tak szybko do niego, prawda ? Pomóżcie. W piątek podejmiemy kolejną próbę kupna.

Ja mam ubranka na 56 i 62 pokupowane , pierwsza corka ur sie 53 cm i w tych na 62 sie topila i nie fajnie to wygladalo, dlatego mysle ze jesli gin nie.mowi ci ze dziecko bedzie duze warto kupic pare komplecikow na 56, a potem juz na 62 ubranka .

reklama
so_happy ooo ja ale wielgachny ten Twoj maluch, ciekawa jestem jego wagi, a moze ciut wczesniej urodzisz, nie pamietam czy pisalas, chlopakow rodzilas przed terminem?

Buba niezle, tez bym sie wystraszyla, chociaz teraz tez ze mnie cos ciagle leci, w poprzedniej ciazy tak nie mialam :/ a ja dla ulgi robie sobie oklady z zimnej wody, jakos bedzie ;)

Chybra moj urodzil sie 57 długi, ale szczuplutki, a ubranka na 56 i tak byly dobre, nawet ciutek duze, wiec mysle ze ze 2-3 komplety mozna na 56 kupic, a reszte juz na 62 to dluzej ponosi

Uff doczytałam ostatnio coraz trudniej nas nadrobić, Upał i siedzimy głownie przy neciku.
U mnie wizyta ok mogę odetchnąć choć znów mnie doktor wystraszył.
Julcia dalej buźki nie chciała pokazać, waga 1500, wzrostu nie jest w stanie podać bo się tak układa ze nie da się sprawdzić, a serduszko 174 uderzenia na minutę.Póki co termin na 14.10 :-) szyjka trzyma wszystko ok no i mała dalej główka w dół jupi :D

Doris powodzenie u tego lekarza

Chybra ja zaczęłam od 56 z ubrankami, mój maż był długi miał 60 cm ale ja miałam 54 wiec tak stwierdziłam że moze się wstrzelę w te 56 jakimś cudeńkiem

dolga najstarszy urodzony 17 dni po terminie, 2 młodszych okolo 2 tyg przed terminem,
tak że nic nie wiadomo jak będzie teraz

buba najważniejsze, ze wszystko jest dobrze, ale też bym sie wystaraszyła

aga fajnie, ze wizyta udana, ze wszystko dobrze

doris cena wizyty straszna, przeciez jeszcze leki do tego dochodzą i inne rzeczy

Buba ja tak miałam dokładnie dwa dni temu. Jedliśmy obiad przy plaży, siedzę wyluzowana i nagle czuję jak mnie coś zalewa... wstaję a to mi po nodze cieknie. Też spanikowana poszłam do łazienki ale obejrzałam, zbadałam i doszłam do wniosku, że to śluz ;-) Strachu się najadłam co nie miara.

Wiem co przechodziłaś kochana. Ja sama w domu R na spotkaniu kilkaset km od wawy, mo i ja wogóle w ciąży cały czas sucho mam, zreo upławów, śluzu itp, u mnie to jak woda wyciekło....ale dobrze że dobrze ;)

doczytałam!
U nas leje i pogoda taka że głowa sama leci. Mąż na urlopie więc nadrabiamy zaległe prace domowe, odgatniamy rupiecie, dokanczamy pokoje a q wolnych chwilach szyje bo mam duże zamówienie.
Dziś mąż mi wręczył mój prezent urodzinowy. Bardzo zajarany bo on uwielbia blyskotki ;)
Buba, dream Larcia z tej okazji że tata w domu nagle zaczęła pięknie spać. Wczoraj zasnęła z nami przy filmie o 22:30 o 5:00 jeknela za butelką ale M jej zaniósł więc wypila u siebie i przespala do 8:45!! Szok!! Mama jak młody Bóg ;P
nie wiem czy ja coś robie źle czy jak?? Dziś sama poszła do łóżka o 20:00 mimo ze ja tata Nutella na kolacje nakarmil. No i zaczęła jeść normalnie znowu... Nie wiem. nie ogarniam jej.
Kamila tak przez pierwsze 6 tyg używałam tylko wody tak jak zalecają w szpitalu.
Ja jutro mam to Usg kontrolne i szczerze to jestem wycykana czy wszystko.w porządku ... Nie wiem czego się spodziewać ...
trzymajcie kciuki na 14:30 jadę ...

Akat twoja córka nas zadziwia, ale może faktycznie chodzi o przyszłe rodzeństwo. ... mojej agresja znikła z dnia na dzień i teraz jest do rany przyloz. ...
Dbdg ja na córkę bardzo się cieszyłam i bardzo czekałam a jak się urodziła to po pierwszym zachwycie nastał taki dziwny czas... opiekowałam się nią ale bez emocji. .. przez miesiąc nie mówiłam do niej po imieniu. .. mąż czasem mówił, że ja jej nie kocham tak jak on... i w tym pierwszym okresie tak chyba było. ... a później spotkałam się z wypowiedzią dziewczyny (gdzieś tu na bb), że u niej miłość do dziecka pojawia się dopiero po jakimś czasie. .. i ja miałam podobnie... teraz nie wiem jak będzie. .. do brzucha raczej nie gadam, ale to małe i tak się o wiele więcej naslucha niż Kinga... łącznie z czytaniem bajek...

Dzieńdoberek Akat powodzenia na wizycie fajnie ze mała już lepiej- może rodzinny porządek ułożył jej świat.

Buba mam nadzieję ze jednak pospałaś.

Ania_kropla ja też teraz bajek nie czytam i tak sie mnie dziecko nasłucha jak gadam :-) ale wieczorne tulenie brzucha musi być :D

Miłego dnia

reklama
Ale mnie głód obudził, chyba pierwszy raz w ciąży ...

I oczywiście piepszona mucha która mi lata po sypialni ...

Ja MAM Dziś Położna W Końcu Od miesiąca , bo urlop miała :) a śniło mi się ze serduszka słucham właśnie :)

Dzis malujemy tez przedpokój, zaczęliśmy w sumie wczoraj bo na 2 kolory i dużo oklejania było, Tomek oklejal a ja Malowalam, dziś kończy sam a ja posprzątam :) Zostanie tylko kuchnia ale coś nie mogę się na kolor zdecydować ...myślałam o miętowy, jak myślicie ???

Idę parowe gotować sobie bo zemre z głodu

Do góry