reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Ja również kąpałam dziewczynki codziennie,zimą szybki prysznic ale był :)

Ja zamierzam wyprać ciuszki,pościele itp. za ok 5 tyg. będe wtedy 37 - 38 tydz :)

U mnie zapowiada się na burze,chyba zaraz odprawie taniec deszczu oby padało,lało,zaciekało i nie wiem co jeszcze ...

przyłączyłabym się chętnie bo moje miasto to nawet burza omija :(

reklama
Ja tez corke ( z grudnia jest ) kapalam cidziennie mielismy rytual kapiel , masazyk, karmienie, sen i tak Do teraz a ma 3,5roku co do smarowaniq ja uzywalam oliwki ale szybko zrezygnowalan na rzecz balsamu Tak co 2dni . A co do prania uzywalam proszku i plynu persil sensutiv od poczatku i teraz tez taki kupilam i Carla, a prac ciuszki zamierzam pod koniec wrzesnia tak 3-4tyg przed terminem , poprasuje i pochowam do szafki

Ja moje obie corki rowniez kapalam codziennie, taki byl rytual jak piszecie : kapiel, cyc i spanie i do teraz tak jest, ze kapiel jest codziennie, tylko teraz glowy im nie myje każdego dnia. Jak dzieciom wyszly zabki to jeszcze doszlo mycie zabkow i mleka juz nie bylo w nocy tylko woda do picia ale to mniej wiecej po skonczonym roczku ;)

U nas też jest od początku stały rytuał: kąpiel, karmienie, spanie wszytko przy płycie "Kołysanki utulanki" :)
Pierwsza kąpiel była w 4. dobie życia - w szpitalu nie kąpali naworodków.
Hani prałam i płukałam w płynie Jelp gdzieś tak przez rok z hakiem, teraz już w normalnych płynach piorę a płuczę w "sensitivach". Dla Karola kupiłam już zestaw Jelp, zacznę pranie po 18.08 bo wtedy nam nową szafę montują ;)

U nas dalej strasznie gorąco :( Nie mam siły na nic!
i jeszcze mi mega cieknie siara...a za gorąco na stanik więc ciągle zmieniam bluzki ;)

Ja dziś tylko o sobie wybaczcie mam dosyć zakręcony tydzień przed sobą i w dodatku krótszy bo kończy się w piątek hehe

Kupiłam dziś łóżeczka dla dziewczyn z materacem piankowym, czapeczki, karuzele, sobie Koszule do szpitala. Zamówiłam pościele na allegro. Przyszło też zamówienie z gemini. Jutro jadę na ciuchy szukać rozmiarów 56 bo mam ich niewiele. Kupię też może jutro pieluchy tetrowe.
U nas teraz 15 stopni jest więc lecę spac i spróbuję odespac zeszły tydzień.

Jutro idę prywatnie do hematologa. Piątkowy termin mi przepadł bo nie było z kim mlodej zostawić mój był w Warszawie. Zobaczymy co powie.

Trzymajcie się :*

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Kamila my zawsze kapalismy dzieci codziennie używałam emolium i juz bez smarowania oliwkami czy balsamami.
Potem bylo karmienie i spanie :)

U nas nic nie grzmi nic nie pada upalow cd. Jutro ide do dentysty chyba umre na fotelu w taka duchote :/

Się pochwalilam burza ... wrrr
Ja od wczoraj śpię w samych gaciach i staniku od stroju kąpielowego :D zasłania mi 1/2 cycka :)

Ja kupiłam wczoraj 5 pieluch tetrowych w biedronie są po 15 zł z bawełny fajne jakosciowo

reklama
Julisia ja mam nadzieję że to nie jest prawda że po 7 latach jest kryzys bo ja za 2 tygodnie będę miała 7. rocznicę związku. Kiepsko by było jakby się to nałożyło z trudnościami związanymi z bobasem.

Co do facetów i pępkowego to mój kiedyś rzucił hasłem że te 1000 zł becikowego jest właśnie na pępkowe. Oczywiście go wyśmiałam.

Ja prać będę na początku września. Termin z 01.10 przesunął mi się na 22. 09 więc wolę być gotowa chociaż ja prędzej przenoszę niż urodzę szybciej. Mój L ładnie wszystko wypierze ale może być gorzej z prasowaniem.

A co do nowych szafek to moje chyba już miesiąc stoją a dalej smierdzą nowością więc łóżeczko będziemy składać na początku września. Materac każę mojemu odpakować chyba jak wróci po porodzie do domu. chcę żeby pooddychał ale żeby się nie zakurzył.

Do góry