reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

ImageUploadedByForum BabyBoom1438979211.308185.jpg

Podobno ciepło dziś było ;)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438979211.308185.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1438979211.308185.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 53
reklama
Rany co za pogoda... Padam... Zawsze uwielbiałam ciepło, ale teraz wole temp w okolicach 3
20- kilku stopni. Dzis poszłam do spozywczaka koło 16 to myślałam ze sie wykończę...
A zapowiada sie tak kolejny tydz. Siedze chyba w domu i nosa nie wystawie, najwyzej w nocy zakupy w Tesco 24h ;p

Annie w wawie piekarnik okropny!

Paulka jak Mały ma duzo wód to sobie przynajmniej w basenie w te upały popływa ;)

Kasik wow spory Niunio ;) ale teraz nasze Skarby szybko rosną ;)
Heh dzieki, cieszyłam sie jak dziecko ;) modelu Ci nie powiem bo musiałabym poszukać gdzieś na necie ale wyglada tak:
ImageUploadedByForum BabyBoom1438980869.760567.jpg
A pozniej w tkmaxx zaopatrzyłem sie w kolejnego korsa, dokładniej płaszczyk na jesień ;)

Buba wbijam do Ciebie jutro na basen! [emoji23]

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1438980869.760567.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1438980869.760567.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 79
Akat my stosowalismy metodę opisaną w książce każde dziecko może samo spać czy jakoś tak. Generalnie chodzi o to żeby odłożyć dziecko do łóżeczka i wyjść. Wrócić za 3 min pogłaskać, wyjść, wrócić za 5 min i tak dalej. A dziecko w tym czasie ryczy. Pierwszego wieczoru zajęło nam to 40 min, potem coraz krócej.

Paulka mi gin ostatnio powiedział, że przy cukrzycy może być właśnie wielowodzie.

Akatsuki - nie ma takich szans abyś była sama :-p Przecież ja już pisałam o takich moich stanach, ciężko jest, nie ma co. Wczoraj mój wypytywał się znowu jakby kuźwa miał sklerozę co mi nie pasuje, czego mi brakuje i czego nie potrzebuję i dlaczego mam doła. Od początku chodzi o to, że jestem samotna, chce aby mnie gdzieś zabrał, ale przecież nie na karaiby, teraz chociażby mała przyjemność by mi wystarczyła. Cholera przecież w tym akurat nic się nie zmienia. Aj temat rzeka :-)

Byliśmy wczoraj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia, położna fajna, par 15 było i ogólnie mowa o takich podstawach, czyli dieta w ciąży, co robić, czego nie robić i takie tam. Na razie wszyscy byli chyba jeszcze skrępowani, a na następnych zajęciach mamy naszykować sobie listę pytań aby nie było tylko monologu ze strony położnej. A o co ja miałam pytać jak ja wszystko wiec to o czym mówiła :-p Myślę, że bardziej interesujące będą kolejne zajęcia gdzie ma być mowa o porodzie i mamy się przejść po oddziale i się z nim zapoznać :-) Ja trochę się nudziłam, ale bobas był bardzo aktywny, czuł chyba obcych ludzi i obce miejsce heh. Przynajmniej tym razem udało nam się skombinować auto aby tam pojechać, ale to ciągłe pożyczanie go od mamy mnie dobija, masssakra.
A i jeszcze jedna sprawa, już od 4:30 nie śpię, gdyż miałam wrażenie jakby mnie parzyło powietrze,coś pięknego.
Spokojnego dnia kochane :happy:

Ostatnia edycja:
Akatsuki, mam taką nadzieję, że nie ma żadnej wady. Tzn. badanie mogło być dobrze wykonane ale mały mógł akurat sobie coś tam przycisnąć i akurat tak wyszło. Jednak problemy z arytmią u L w rodzinie są bardzo powszechne więc wolę to sprawdzić. Nie chcę później sobie wypominać, że 200zł na dziecko żałowałam. Ogólnie plan jest taki taki, że jestem optymistką i nie będę o tym za dużo myśleć do badania. Później się okaże co dalej.
A co do Ciebie to ewidentnie jesteś przemęczona. Twój mąż też. Może trzeba trochę zwolnic? Może odpuść sobie rzeczy które nie są pilne i zajmij się priorytetami a w wolnym czasie sobie odpocznij, zrelaksuj się, zrób coś dla siebie. Jak mama będzie uśmiechnięta to i może Larince się udzieli.

Buba, mój zwierz wygląda podobnie. L daje mu kostki lodu na ochłodę i fundujemy mu basen w brodziku ;)

Ja nie śpię chyba już od 7 chociż w nocy za wiele też nie pospałam. za ciepło...

Hej Laski,

Ja tak na szybko, bo zaraz jedziemy nad jezioro poleniuchować...
Chciałam Wam tylko napisać, że wczoraj zaszczycił moje skromne progi "król ZUS" albo raczej kontrola z ZUS-u. Przedstawiły się, pokazały identyfikatory. Kobity były zdziwione, że w ciąży jestem (hahahahahhaha). Kazały się podpisać (na odręcznie zrobionej liście z tabelką), zapytały się jak się czuję i wyszły. Miałam ubaw przez pół dnia, do tego miałam wyjść na zakupy w tym czasie,ale powstrzymał mnie telefon od koleżanki... Szczęście :)

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)

Cześć laseczki,

Ale pospałam :) 9:00 a ja oko otworzyłam a moi jeszcze śpią....

Pogódka super zaraz instaluję się w basenie, wreszcie skorzystam bo normalnie to mi zimno kąpać się....

Łaskawego dnia dla Was :*

Rany co za pogoda... Padam... Zawsze uwielbiałam ciepło, ale teraz wole temp w okolicach 3
20- kilku stopni. Dzis poszłam do spozywczaka koło 16 to myślałam ze sie wykończę...
A zapowiada sie tak kolejny tydz. Siedze chyba w domu i nosa nie wystawie, najwyzej w nocy zakupy w Tesco 24h ;p

Annie w wawie piekarnik okropny!

Paulka jak Mały ma duzo wód to sobie przynajmniej w basenie w te upały popływa ;)

Kasik wow spory Niunio ;) ale teraz nasze Skarby szybko rosną ;)
Heh dzieki, cieszyłam sie jak dziecko ;) modelu Ci nie powiem bo musiałabym poszukać gdzieś na necie ale wyglada tak:
Zobacz załącznik 704577
A pozniej w tkmaxx zaopatrzyłem sie w kolejnego korsa, dokładniej płaszczyk na jesień ;)

Buba wbijam do Ciebie jutro na basen! [emoji23]
Blair - zapraszam :)

Super łupy MK, muszę też ogarnąć coś na jeśień bo potem nie będzie mi się z niunią chciało ;)
Akatsuki, mam taką nadzieję, że nie ma żadnej wady. Tzn. badanie mogło być dobrze wykonane ale mały mógł akurat sobie coś tam przycisnąć i akurat tak wyszło. Jednak problemy z arytmią u L w rodzinie są bardzo powszechne więc wolę to sprawdzić. Nie chcę później sobie wypominać, że 200zł na dziecko żałowałam. Ogólnie plan jest taki taki, że jestem optymistką i nie będę o tym za dużo myśleć do badania. Później się okaże co dalej.
A co do Ciebie to ewidentnie jesteś przemęczona. Twój mąż też. Może trzeba trochę zwolnic? Może odpuść sobie rzeczy które nie są pilne i zajmij się priorytetami a w wolnym czasie sobie odpocznij, zrelaksuj się, zrób coś dla siebie. Jak mama będzie uśmiechnięta to i może Larince się udzieli.

Buba, mój zwierz wygląda podobnie. L daje mu kostki lodu na ochłodę i fundujemy mu basen w brodziku ;)

Ja nie śpię chyba już od 7 chociż w nocy za wiele też nie pospałam. za ciepło...
Ale fundujecie mu spa na to nie wpadłam :)
Kochana wierzę że z dzidzią wszystko jest ok i że to tylko jakiś mankament badania był.
Hej Laski,

Ja tak na szybko, bo zaraz jedziemy nad jezioro poleniuchować...
Chciałam Wam tylko napisać, że wczoraj zaszczycił moje skromne progi "król ZUS" albo raczej kontrola z ZUS-u. Przedstawiły się, pokazały identyfikatory. Kobity były zdziwione, że w ciąży jestem (hahahahahhaha). Kazały się podpisać (na odręcznie zrobionej liście z tabelką), zapytały się jak się czuję i wyszły. Miałam ubaw przez pół dnia, do tego miałam wyjść na zakupy w tym czasie,ale powstrzymał mnie telefon od koleżanki... Szczęście :)

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :)

Ale historia, no nieźle Pani w ciąży, szok ;) i do tego w domu, drugi szok ;) ciekawe czemu się dziwią....;)

Miłego wypadu!

hej

ja dzisiaj prawie całą nic nie spałam, mały mnie tak uciska na wątrobę, że ledow zyje,
okropnie mnie to boli i to cały czas, jak na chwilę przysnełam to mi sie śniło, ze mnie 2 razy pogotowie zabierało,
bo z bólu nie wytrzymywałam,a na koniec, że urodziałam slicznego małego chłopczyka,
jestem pół przytomna a mały dalej mnie uciska,
we wtorek mam wizyte zobaczymy co gin powie

miłego dnia zyczę !!!

reklama
Cześć laski !

Colly lepiej dmuchać na zimne, pewnie wszystko jest w porządku, a jak sprawdzisz to zawsze będziesz spokojniejsza.

Kasik ale się wysiedzialas na IP. Dobrze ze z pozutywne eiesci, a Ty jak się czujesz? Miłego odpoczynku u teściów.

Blair szczęście małżeńskie bije od Ciebie :-)

Buba wymocz się za mnie tez w tym basenie. Ja dopiero jutro zamocze tylek ;-)

Akatsuki przemeczona jesteś i stąd tem nastroj. Dobrze zeby twoj znalazł trochę wolnego i spedzili go razem na nic nierobieniu od razu lepiej by się zrobiło. Nie raz tez takie stany przechodzilam - max ciagle w pracy i na wyjazdach a ja ze wszystkim sama :/ mija... oby u Ciebie tez jak najszybciej.

Kitek miłego wypadu nad jeziorem, zaxdraszczam ;-) zdziwnienie pan z ZUS u - bezcenne

Wczoraj w dzień sie przespalam i zasnęła dopiero po 3. W tym czasie zrobilam rozeznanie w lozeczkach na necie i wstępnie mam swoje typy. Muszę jeszcze dopracowac wizję pokoiku malego zsnim zdecyduję.

Zlot rodzinny nam się dzisiaj szykuje bo kuzynka ma urodziny. Fajnie będzie z wszystkimi się spotkać :-)

Miłego dnia dziewczyny!

Do góry