reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2015

reklama
a ja coś cierpię na bezsenność :( moi chłopcy już dawno śpią, a ja nie mogę...
noo w każdym razie idę coś zjeść :D może to z głodu haha :-D
Dobranoc Dziewczyny! Do jutra :)

Tiramisu, przykro mi :( trzymaj się Kochana!

Ja miałam okropny poród :/ wody mi zaczęły odchodzić o 14 a Hania urodziła się o 15:30...dzień później! Od północy oxy ból TRAGICZNY wyłam jak zwierze :( na ZZO czekałam do 10:30 (wtedy wreszcie 3 cm rozwarcia miałam)...bóle parte też bolały ale jakoś już inaczej, bo wiedziałam, że zaraz się ten koszmar skończy ;) Potem było szycie, które bolało chyba jeszcze bardziej...po 2h przyszli mnie sprawdzić i okazało się, że dalej krwawię i trzeba poprawić szycie! Na szczęście zrobili mi to w pełnej narkozie, bo bym im umarła z bólu :/ teraz rozważam CC... ale nie wiem czy uda mi się prywatnie (ok. 9 tyś kosztuje :/ ) a jak się załatwia w szpitalu państwowym nie wiem...
Za to nie mam po pierwszej ciąży rozstępów mimo, że przytyłam 22kg :)

A nie może lekarz prowadzący w kartę ciąży wpisać (za odpowiednią prośbą czy tam opłatą), że jest wskazanie do cięcia cesarskiego?

Pewnie może ale potem w szpitalu i tak sprawdzają czy ICH zdaniem są wskazania. Czytałam na BB opowieści nie jednej dziewczyny, że mimo wskazań (prawdziwych, nie takich jak moje ;) ) kazali rodzic SN :/

Czytam takie historię i szlak mnie trafia dlaczego kobieta sama nie może zdecydować o tym jak chce rodzić? U mnie lekarz nie poruszał tego tematu jeszcze, zresztą na razie czytam i zastanawiam się gdzie rodzić...

Sama chce mieć CC i nie chce słyszeć o niczym innym i też sprawdzam jakie mam opcję i cholera jestem rozdarta, bo pójdę do szpitala jak mi karzą rodzić sn to ich tam pozabijam, znowu prywatna klinika ma opinie, że wszystko jest okey jak jest okey. Jak zaczyna się coś dziać z matką lub dzieckiem odsyłają do szpitala... Serio już sama nie wiem czy mam opierdzielić bankomat po drodze na porodówkę i mam dawać w szpitalu wszystkim w łapę żebym nie cierpiała 15h, nie była szyta na żywca, żebym nie była rozdarta na wszystkie strony świata.

Tiramisu, współczuje... Tez straciłam jedną ciążę. Bądź silna :*

Lenati, nie wprowadzaj złych myśli do głowy. Będzie dobrze :)

A ja zrobiłam dziś drugi test i kreska z ściemniała: test na górze jest z soboty, test na dole jest z dziś :p

SAM_1047.jpg

Załączniki

• SAM_1047.jpg
    SAM_1047.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 63
hej

tiramisu bardzo mi przykro
bluecat dobrze ze 2 kreska ciemnieje, wtedy beta ładnie przyrasta
aniatess a Twój lekarz nie może byc przy porodzie? wtedy on decyduje czy potrzebujesz cc,

Ja rodziłam 3 razy, nie mam łatwych porodów natomiast cc bym na pewno nie chciała z wyboru,
1 poród miałam bez znieczulenia , długi i szyli mnie długo, 2 do łatwych tez nie nalezał ale dostałam znieczulenie, takie w reke
nie zoo, a 3 wziełam zoo i jestem bardzo zadowolona, teraz jak nie bedzie zadnych przeszkód to tez biore zoo,
cesarka mnie przeraza jak widze jak poźniej dziewczyny cierpia to jest masakra,

reklama
Hej ... u mnie wszystko jakby sie uspokoilo ... niepokokace sa te cycki ktore nie bola..

ANNIETESS najlepiej jak gin pracuje w szpitalu , wtedy wsio da sie zalatwic ;) il

Choc ja rowniez sama na CC sie nie pisze .. sam porod latwy , bo nie trzeba sie meczyc ale za to po porodzie trzeba troszke sie na cierpiec ...

Corke rodzilam 6 godzin.. na oxy ... bez znieczulen . Szyta bylam , dlugo nie dalo sie na pupie siedziec ;) ...

Do góry