reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Jestem na IP bo wystraszyłam się ze ten nieszczęsny wirus który miał mój synek dopadł i mnie i wolę dprawdzic czy z dzidziusiem wszystko ok. Ogólnie masakra bo spałam może z godzinkę. A tutaj jest tak jak piszecie, już czekam godzinę i jeszcze podobno ze dwie będę czekała.

Colly to trzymam kciuki żeby udało się ze skierowaniem.

reklama
Colly no dla mnie to jest na osobie już z dzieckiem

Krewetka a jaki rok biorą podsuwa, że bierzesz i z 2013 i z 2014, ja w 2014 składałam za 2012, teraz jest 2015 to rozumiem że będzie za 2013 tak?

Ela oby nie zadzwonili, a ja już też mam jakieś 12 kg nanplusie i nikt nic nie mówi , aha oczywiście cukier mam bardzo niski

Mrowkaa oooo to super, ze tak się udało, mi by pewnie mon lekarz wybijal to z głowy, ja mam jeszcze dosyć spora wadę wzroku, wiec może by mi jakiś okulista wypisal, ale chyba jednak urodze SN

Ladyk o kurcze to nieciekawie, mój po zastosowaniu tej metody nie dość że ładnie zasypia to się wcale nie budzi, omg jaka ulga, już tak mamy prawie pół roku i jestem szczęśliwa z tego powodu, a powiem ci ze dziecko im mniej spi tym mu trudniej zasnąć i w ogóle słabszy ten sen, może w dzie. Probojcie ja więcej kłaść, ale jeśli po czopka chwilę spi to poprostu ja coś musi boleć, była dokładnie badana od stóp do głów? A ogólnie jak się zachowuje gdy nie spi? Jest wesoła czy raczej to taka maruda?

Kasik na pewno wszystko bedzie dobrze
co do moczenia nóg, to mnie gin mowila ze na opuchlizne nie dziala ale ja tez czasem mocze bo przyjemnie w te upaly, mowila ze bardziej pomaga trzymanie nóg wyzej niz reszta ciała

Ladyk o kurcze to nieciekawie, mój po zastosowaniu tej metody nie dość że ładnie zasypia to się wcale nie budzi, omg jaka ulga, już tak mamy prawie pół roku i jestem szczęśliwa z tego powodu, a powiem ci ze dziecko im mniej spi tym mu trudniej zasnąć i w ogóle słabszy ten sen, może w dzie. Probojcie ja więcej kłaść, ale jeśli po czopka chwilę spi to poprostu ja coś musi boleć, była dokładnie badana od stóp do głów? A ogólnie jak się zachowuje gdy nie spi? Jest wesoła czy raczej to taka maruda?

W ciągu dnia ok. Wesolutka jest. Bawi się, gaworzy. Viburcol jest bardziej uspokający niż przeciwbólowy. Jak boleśnie ząbkowała, co widzieliśmy, bo się śliniła, wkładała paluszki do buzi, to podawałam jej paracetamol w czopku i dentinox w zelu. A tu nie obserwujemy, żeby ją coś bolało. Nie pręży się, nie ma oznak ząbkowania. Cztery zęby jeszcze jej zostały do wyrośnięcia. Była badana dokładnie i fizycznie nic nie widać. Czekamy na wizytę u neurologa z wynikiem EEG. Ehh...

A nie napisałam jeszcze najlepszego. Po takiej nocy, wstaje jak gdyby nigdy nic. Płacze, płacze przyśnie. Podnosi się patrzy na nas. Banan na twarzy, jakby chciała nam powiedzieć "no siema". Wygląda tak jakby nie pamiętała nocy.

Ostatnia edycja:
Kasik i dobrze, że podjechałaś na IP. Daj znać co powiedzą.

Niestety skierowania nie udało się załatwić ale posłuchaliśmy serduszka i biło jak należy.

Więcej z domu nie wychodzę. Żyć się nie da.

Krewetka uwielbiam przepisy ze strony "moje wypieki" z owocowych pyszności polecam te kruche z pianka budyniowa rewelacja!

Stysia dasx radę z cukrem, czego się dla tych dzieci nie zrobi ;-)

Kamilove a widzisz donrze obstawialysmy z tym obrotem dziewczyn ;-)

Kasik trzymaj sie na IP i zeby jak najszybciej i z dobrym rexultatem wizyta się skończyła. Daj znać jak wrocisz.

Dolga przy wadzie wzroku wskazaniem do cc nie jest moc wady a stan siatkówki itp. Sama mam sporą wadę i chyba muszę skontrolować bo wcześniej nie mialam takich zalecen ale teraz w ciazy to juz 3 razy mialam zapalenie spojówek wiec lepiej sprawdzić czy oby nie mam przeciwskazan do sn.

Ladyk a dlugo juz u Was taki stan? Z dziewczynami tez mialam takie akcje ale to w trakcie skokow rozwojowych i po 2/3 miesiacach przechodzilo. A jak wyszły badania neurologiczne?

Ale mam dzisiaj lenia! Nic mi sie totalnie nie chce, tyle planów do ogarnięcia w domu a ja leżę i nie mam sily ani ochty zejsc z tego łóżka.

reklama
Colly to super, czyli rozumiem, ze wszytsko jest ok tak?

ladyk ojej to naprawde dziwna sprawa, jesli ona juz tak ma to bedziecie chyba teraz chodzic przez najblizszy czas jak cienie, chyba ze chlopaki dla wyrównania beda śpiochami :)

Julisia wiem o tym, że wada nie jest wskazaniem, teraz sie nie badałam czy wszytsko ok z siatkowka, ale załozyłam, ze jak w poprzedniej ciazy nie bylo probemow, bo bylam pare razy na kontroli, to teraz tez jest ok, chodzi mi tylko o to, ze jakbym poszla do innego lekarza to moglby mi wypisac takie zaswiadczenie, siostra ma sporo mniejsza wade ode mnie, poszla i ta lekarka jej wpisala, a tak jakby co zeby miala, wiec tu raczej zalezy od lekarzy, bo moja okulistka to chyba vardziej powaznie do sprawy podchodzi :p

Do góry