reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

reklama
Chybra ja synka miałam karmić pół roku, co się przeciagnelo do roku, za dnia jakichś problemów z odstawieniem nie miałam, gorzej z nocami, ale poprostu to ka się tego bałam i zwlekalam, a poszło nie tak źle :) i mimo obaw synek który nie chciał jeść stałych pokarmów, po odstawieniu zaczął super jeść

Julisia na zgage tylko rennie mi pomaga, żadne domowe sposoby, wiec ssie sobie jak cukiereczki :)

So_happy no niestety miał może tydzień, że wstawał później tj jakoś po 6, ale znowu mu wróciło :)

Kitek u nas tez ciągle debaty NT imienia i jakoś nie.możemy dojść do sedna :)

Ladyk ale ekstra duże te twoje chłopaki :)

Kasik a no dobrze mam, wszyscy na miejscu :)

Witam
Wlasnie wróciłam z kolejnej wizyty, jutro rano mam glukozę. Az sie boje, myślałam ze mnie to ominie bo w UK nie robia tego każdej ciężarnej... Moze przeżyje... Wyniki ogólne b.dobre wiec nie wiem po co ta glukoza..?
Miłego dnia wam

dbdg Mnie to się wcale nie podoba ten nowy minister zdrowia... ale wcale się nie zdziwie jak coś namiesza.

julisia piękna bielizna :)

Ja swojego synka karmiłam tylko 4 miesiące bo dostałam antybiotyk i musiałam go odstawić na 2 tyg od piersi a później już nie chciał jeść :( mimo że miałam dużo pokarmu.

Ja karmiłam piersią chyba z rok, kurczę już za bardzo nie pamiętam. Ale problemów z odstawieniem nie miałam. Pokarm odciągałam i mroziłam też, na wypadek jakbym musiała wyjść.
Normatywna migdałki podcinacie w DSK w Lublinie??

Cześć!

Dolga, Kitek a co stosujecie na zgagę? ja biorę reni i piję siemie lniane ale też cały czas "pali" a z jedzeniem też już myślę jak to na mnie wpłynie, najgorzej jednak jest po wymiotach :/

Julisia, mnie pomaga kilka łyków mleka, ale nie wiem czy po wymiotach to zdaje egzamin, bo tego jeszcze nie próbowałam.

Witam
Wlasnie wróciłam z kolejnej wizyty, jutro rano mam glukozę. Az sie boje, myślałam ze mnie to ominie bo w UK nie robia tego każdej ciężarnej... Moze przeżyje... Wyniki ogólne b.dobre wiec nie wiem po co ta glukoza..?
Miłego dnia wam

Ela, poczytaj w necie po co to cholerstwo musimy robić ;) Przeżyjesz jak każda z nas :)

dbdg Mnie to się wcale nie podoba ten nowy minister zdrowia... ale wcale się nie zdziwie jak coś namiesza.

julisia piękna bielizna :)

Ja swojego synka karmiłam tylko 4 miesiące bo dostałam antybiotyk i musiałam go odstawić na 2 tyg od piersi a później już nie chciał jeść :( mimo że miałam dużo pokarmu.

Paulka, znam osobiście prof. Zembalę i jest to mądry, inteligentny i nieugięty człowiek. Niestety jest też facetem :p i ma "kupę" męskich doradców, więc nie zdziwi mnie fakt jak odwalą jakąś szopkę ze znieczuleniem. Oby do naszych porodów sprawy nie ruszyli ;)

Odnośnie znieczuleń polecam uwadze materiał: Znieczulenia przy porodzie. Sławomir Neumann we Wstajesz i wiesz
Zamęt wprowadził jakiś podsekretarz stanu w MZ Cieślukowski, nie minister zdrowia. Bardziej chodzi o to, że brakuje anestezjologów na porodówkach. I słusznie wiceminister zdrowia zwraca uwagę w tym materiale tv powyżej, że jak kobieta chce rodzić ze znieczuleniem, to przed porodem powinna sprawdzić szpital (tzn. czy jest odpowiednia liczba anestezjologów) i to, czy nie ma przeciwwskazań medycznych do podania znieczulenia (np. małopłytkowość). To jest tak, że jeden mądrala coś palnie, a potem muszą się za niego tłumaczyć i wyjaśniać. A my się stresujemy.

Ufff nadrobiłam
Ja nie wiem nawet nic na ten temat. Możesz coś napisać?

Załączam link do treningu Schultza https://www.youtube.com/watch?v=6z--bQD3zBw

DBDG ja też sama zdjęłam żele. A moja pani od paznokci poleciła mi lakier SOS i musze przyznać że jest fajny. Ps t prawda do porodu paznokci nie wolno mieć- to nasze bezpieczeństwo. Lekarze obserwują paznokcie czy się sinica nie pojawia.
Doris szkoda ze nie można się reklamować. Tak byśmy Ci reklamę rozkręciły
Xmamusia podziwiam- bo ja na filmie prawie zasnęłam książka tylko początek czytałam i wydał mi się jako-taka. W filmie brakuje tego uzasadnienia dlaczego on taki jest szukasz co w jego psychice tak działa ale nie dostajesz odpowiedzi bo wątek jest urwany
Dolga idealnie opisałaś uczucie zgagi

Ania –kropla- zazdroszczę tego deszczyku u nas tylko zapowiadali i na tym się skończyło- ja to wieczorem świra dostawałam tak mi było ciepło że nie umiałam się schłodzić- jakbym dostała ze 40 st gorączki
Eli 36 a ja w te cuda nie wierzę L bo domeną naszych polityków jest „obiecać to nie grzech” No i ta cudna polityka prorodzinna becikowe – ale nie dla wszystkich, płatne badania w ciąży itd.
A twój pogląd słuszny co sobie sam zapewnisz to będziesz mieć
Mrówka ciekawe to twoje nazwisko prezydenta ;-)
Ela powodzenia na glukozie

Ja dziś podreptałam na spowiedź i zaliczyłam mszę- prawie bym na niej zjechała- nie wiem jak ja te chcrzciny w sobotę przetrwam jak mi sie w kościele słabo robi- ktoś ma jakiś pomysł? Już chyba wiem po co wymyślono przesąd żeby ciężarne nie były chrzestnymi- ale ja nie popuszczę o nie.
Według internetu u mnie teraz 33 stopnie a mój organizm prowadzi od rana strajk i sobie leżę

reklama
Do góry