reklama
ladyk24na7
Fanka BB :)
Znowu gorąc!
Masakra!
Kasik, sprawdziłam markę koszuli do karmienia. Mam z firmy Italian Fashion, ten model: Koszula Radość - odzież ciążowa Piękna Mama
Byłam dziś na USG. Dostałam 18 zdjęć, żadne się nie nadaje do pokazania
. Z pomiarów wynika, że ciąża jest o tydzień starsza. Jeden syn waży 1611 g, a drugi 1504 g. Na razie wszystko ok, ale że to ciąża mnoga, czyli wysokiego ryzyka, to w każdej chwili sytuacja może się zmienić i trzeba trzymać rękę na pulsie. Lekarz powiedział mi, że teraz powinnam mieć częściej USG. Muszę ze swoim prowadzącym pogadać, bo on nic mi nie mówił o częstotliwości badań USG pod koniec ciąży. Szyjka nadal trzyma, co mnie cieszy bardzo i najważniejsze, że na razie się nie skraca. Wciąż ma 2,5 cm :-).
Greya zaczęłam czytać i mnie nie wciągnął kompletnie. Film sobie podarowałam. Z literatury tego typu czytałam tylko cykl Crossa Sylvii Day i tu szybko pochłonęłam. Taka lekturka na zapchanie jednego wieczora.
Miłego!
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
Kasik, sprawdziłam markę koszuli do karmienia. Mam z firmy Italian Fashion, ten model: Koszula Radość - odzież ciążowa Piękna Mama
Byłam dziś na USG. Dostałam 18 zdjęć, żadne się nie nadaje do pokazania
![Zaskoczona(y) :baffled: :baffled:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/baffled5wh.gif)
Greya zaczęłam czytać i mnie nie wciągnął kompletnie. Film sobie podarowałam. Z literatury tego typu czytałam tylko cykl Crossa Sylvii Day i tu szybko pochłonęłam. Taka lekturka na zapchanie jednego wieczora.
Miłego!
Chybra
Eli - święta racja, ja też jakoś nie uważam żeby to konkretnie dla nas coś zmieniło. Jakikolwiek byłby prezydent czy rząd i tak będą robić tylko i wyłącznie dla siebie i pod siebie, a jeśli cokolwiek z tej łaski spłynie na nas to po prostu będę wdzięczna. Nie chce mi się nawet tego oglądać.
Wolę czytać sobie książki, które dostałam od koleżanki na temat pierwszych miesięcy życia bobasa. Teraz jestem na etapie karmienia. I mam pytanie do mam, które już karmiły. Długo to robiłyście i czy odciągałyście pokarm tak od razu i czy nie było problemów później z odstawieniem bobasa od piersi ? ;-)
Wolę czytać sobie książki, które dostałam od koleżanki na temat pierwszych miesięcy życia bobasa. Teraz jestem na etapie karmienia. I mam pytanie do mam, które już karmiły. Długo to robiłyście i czy odciągałyście pokarm tak od razu i czy nie było problemów później z odstawieniem bobasa od piersi ? ;-)
Lilolo
Ladyk,
O matko jakie już duże chłopaki! Wow! Moje dziewczyny w poniedziałek miały 1020 g i 960g.
Co do tych usg to ja mam na każdej wizycie bo trzeba kontrolować stan dzieci. Przepływ, łożysko i wogóle. Zazdroszczę, że dostajesz zdjęcia. Ja mam tylko z usg pierwszego tym i z polowkowego![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Trzymam kciuki byscie dotrwali do 37tc&&&&
O matko jakie już duże chłopaki! Wow! Moje dziewczyny w poniedziałek miały 1020 g i 960g.
Co do tych usg to ja mam na każdej wizycie bo trzeba kontrolować stan dzieci. Przepływ, łożysko i wogóle. Zazdroszczę, że dostajesz zdjęcia. Ja mam tylko z usg pierwszego tym i z polowkowego
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Ostatnia edycja:
ladyk24na7
Ladyk,
O matko jakie już duże chłopaki! Wow! Moje dziewczyny w poniedziałek miały 1020 g i 970g.
Co do tych usg to ja mam na każdej wizycie bo trzeba kontrolować stan dzieci. Przepływ, łożysko i wogóle. Zazdroszczę, że dostajesz zdjęcia. Ja mam tylko z usg pierwszego tym i z polowkowego
Dziękujemy! :-) Ja również trzymam kciuki, żeby Twoje Dziewczynki za bardzo się nie spieszyły i rosły w siłę bezpiecznie w brzuchu!
Sporawe są. Teraz jestem w 29t5d, a z pomiarów u obydwu wychodzi 30t4d. Ja właśnie nie mam USG na każdej wizycie. Mój lekarz nie ma nawet aparatu USG w gabinecie. Daje mi skierowania. Ostatnie USG planowe miałam połówkowe 1 czerwca, a teraz dopiero to, ok. 30 tc. W międzyczasie nadprogramowo robili mi na na IP, jak pojechałam z tym moim mega wzdęciem. Może lekarz prowadzący wyszedł z założenia, że jak to ciąża tzw. 2K 2O, czyli dzieciaki mają oddzielne łożyska i są w oddzielnych workach owodniowych, to nie trzeba tak często.... Wypytam go, a jak coś to najwyżej na częstsze USG pójdę prywatnie.
Ja tam olałam oglądanie przemówienia nowego Prezydenta. Pracowałam przy różnych ministrach za rządów jednej i drugiej partii i wszystko to jeden pies.
Ostatnia edycja:
Mrowkaa
Prezydent Dupa na pewno uratuje świat,a przede wszystkim Polskę i będziemy żyć długo i szczęśliwie....nawet się słuchać tego badziewia nie chce.
Cieszę się z dobrych wieści po wizytach!:-) Tak się trochę bałam jak to będzie przy tych upałach...ale widzę,że jakoś się trzymamy! i oby tak dalej. A skoro już o tym,to mi się właśnie przypomniało,że ja wizytuję jutro!
Eh...trzeba wykarczować tu i ówdzie ;-)
Cieszę się z dobrych wieści po wizytach!:-) Tak się trochę bałam jak to będzie przy tych upałach...ale widzę,że jakoś się trzymamy! i oby tak dalej. A skoro już o tym,to mi się właśnie przypomniało,że ja wizytuję jutro!
![Eek :eek: :eek:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/eek.gif)
Ostatnia edycja:
reklama
ladyk24na7
Też chodzę na NFZ do poradni przyszpitalnej. Wizyty od marca mam co 2 tyg. Na USG daje mi skierowania, a podczas wizyt przede wszystkim w badaniu palpacyjnym kontroluje stan szyjki. Ja generalnie, jak nie ma takiej potrzeby - nie jestem zwolenniczką częstych badań USG. Jest grafik stworzony przez PTG i jak wszystko jest w porządku, to uważam, że lekarze powinni się go trzymać. Być może jest tak, że pod koniec ciąży mojego typu trzeba kontrolować jej stan częściej za pomocą USG. Dlatego wypytam na wizycie mojego prowadzącego.
Podziel się: