reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Cześć dziewczynki,

Ja dziś zaganiana :( więc dopiero się melduję....

Lady- duże chłopaki Wow! Muszą mieć super warunki!

Normatywna- zdrówka dla córeczki!

Sysia- niedobre wieści może uda się dietą....

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Co do przyszłości naszego kraju....nie wierzę w ani jedną obietnicę.... Przyszła nam wyliczona emeryturka za 18 lat pracy i mega dużych zusów- mamy działalność - 570 zł super co???

No ale co poradzimy...jaki kraj taki prezydent...

Pogoda dla mnie wyśmienita! Uwielbiam upały :)

Co do książek to aktualnie przerabiam - " Czynnik Ludzki w katastrofach lotniczych"
Miłego wieczorku!

reklama
Dziewczyny a zele na stopach mozna miec czy tez nie?

Z tego co mi tłumaczył kolega z pracy to też nie powinno być.

Sysia 3mam kciuki by starczyła dieta bo faktycznie poszedł w górę ten cukier

So-happy zazdroszczę tej wody ale też bym pewnie skapitulowała

Chybra pochwal się fryzurka i chłodku życzę

Dolga upały rekordowe ale damy radę byle do poniedziałku w tedy ma być ochłodzenie

Kamilove daj znać czy wszystko ok, uważaj na siebie

Buba uszy do góry moja emerytura na dzień dzisiejszy wynosi 0 zł, a przy wprowadzeniu zapowiedzianych zmian czekają mnie już tylko 34 lata pracy czyli czas pracy skróci mi się o 5 lat w stosunku do tych 67. Czego sobie sam człowiek nie zapewni tego nie dostanie

U mnie zwariowany dzień moja małża zgubiła kluczyk z auta :( Dobrze że mieliśmy awaryjny ale i tak jakoś trzeba go odnaleźć. Miał ktoś już taką sytuację? Przekopałam już cały dom, byłam w sklepie pytać i nic jak kamfora...

dolga ja to samo stwierdzam....nie pamiętam takiego lata....raczej deszcze, powodzie mi się kojarzą bardziej niż takie tropiki... Oczywiście musiało tak być AKURAT w tym roku...też ledwo żyję. Odliczałam do końca tygodnia myśląc,że może w niedzielę przyjdzie jakieś załamanie,burza czy coś i od przyszłego może będzie chłodniej (tzn poniżej 30 stopni....)i co? dupa.... Ma być coraz cieplej....w przyszłym tygodniu zapowiadają 39 stopni...a w niektórych regionach może paść nawet rekord 41...
za je bi ście

dolga ja to samo stwierdzam....nie pamiętam takiego lata....raczej deszcze, powodzie mi się kojarzą bardziej niż takie tropiki... Oczywiście musiało tak być AKURAT w tym roku...też ledwo żyję. Odliczałam do końca tygodnia myśląc,że może w niedzielę przyjdzie jakieś załamanie,burza czy coś i od przyszłego może będzie chłodniej (tzn poniżej 30 stopni....)i co? dupa.... Ma być coraz cieplej....w przyszłym tygodniu zapowiadają 39 stopni...a w niektórych regionach może paść nawet rekord 41...
za je bi ście
Rekordy to ponoć teraz w sobotę ale aż idę sprawdzić prognozy

Buu do 19.08 tropiki ponad 30

A pamiętacie jak pisałyśmy, że lato ma być chłodne???? Ja się cieszę, że jest gorąco, dawno tak nie było....

Jakby mężczyźni rodzili, to możliwe byłyby wszelkiego rodzaju udogodnienia... dla każdego... a tak jest, jak jest, szkoda tylko, że w bardziej cywilizowanych krajach się da....

Ela może masz coś obciążającego w wywiadzie i stąd ten test...

Sysia jeśli w pierwszej miałaś, to niestety najczęściej i w drugiej cukrzyca nie omija, na początku na pewno tylko dieta cię czeka...

ja już 1,5 m-ca dietuję, ale przyznam, że w tej ciąży mam o wiele lepsze wyniki, i to stety niestety widać po mojej wadze, w ciągu tyg przybył mi 1 kg, ale mam nadzieję że to tylko skok i przez chwilę obecna waga się utrzyma...

A pamiętacie jak pisałyśmy, że lato ma być chłodne???? Ja się cieszę, że jest gorąco, dawno tak nie było....

Jakby mężczyźni rodzili, to możliwe byłyby wszelkiego rodzaju udogodnienia... dla każdego... a tak jest, jak jest, szkoda tylko, że w bardziej cywilizowanych krajach się da....

Ela może masz coś obciążającego w wywiadzie i stąd ten test...

Sysia jeśli w pierwszej miałaś, to niestety najczęściej i w drugiej cukrzyca nie omija, na początku na pewno tylko dieta cię czeka...

ja już 1,5 m-ca dietuję, ale przyznam, że w tej ciąży mam o wiele lepsze wyniki, i toety niestety widać po mojej wadze, w ciągu tyg przybył mi 1 kg, , ale mam nadzieję że to tylko skok i przez chwilę obecna wJutraga się utrzyma...

Liczylam ze mnie ominie tym razem. Jutro dowiem sie co i jak. U mnie wagowo ok mam +3kg a to 29tc a mala xwazy 1300 g wiec tez ok i ostatnio schudlam nawet 0.5kg w 2tyg choc to mnie zdziwilo bo jem normalnie i od poczatku ciazy zdrowo - dieta Jamie tako sie nie zmieni ü mnie bo wiele zmienic sie juz nie da

Dreamgirl, a ile ten Fiutowski bierze za wizytę? Bo ja już się zastanawiałam czy nie pójść do mojej drugiej pani doktor ale jak mam płacić 150zł za wizytę to wolę dołożyć 100 i iść już do specjalisty. ogólnie jak popytałam to dużo osób mnie uspokaja, że też mieli takie coś i nie jest to rzadkość. Po prostu akurat trafiliśmy w moment i już. Przeważnie po porodzie nie ma po tym śladu. No i głupieje bo z jednej strony wolała bym sprawdzić a z drugiej za te pieniądze wolałabym kupić coś bobasowi.
a jak lot?

Kitek, ja choruję od paru miesięcy na białe trampki (a ja wielka przeciwniczka trampek jestem). No i nic, nie kupuję bo wydaje mi się, że jednak noga trochę napuchła i nie chciałabym teraz wydawać kasy na buty które okażą się za chwilę za duże.

Co do piżam do ja kupiłam takie dwie koszule rozpinane na guziki przez środek żeby do szpitala były. Żadne specjalne do porodu czy karmienia. Za dwie dałam 50zł na ryneczku. Oprócz tego mam jeszcze dwie piżamy ze spodenkami a góra się właśnie tak odchyla żeby można było karmić. Niby to dobre ale to są te z serii na ciąże i do karmienia a ja wątpię, że będę chciała później w tej potężnej piżamie spać. Kupiłam jakąś tanizne bo szkoda mi tyle kasy na te koszule które jakoś i tak za bardzo mi się nie podobają. Pewnie skończy się na szortach i koszulce na ramiączka. w nocy jak się bardziej rozbiorę to nic mi się nie stanie a tą kasę wolę wydać na jakieś fajne bluzki do karmienia (z tym że też jeszcze nie trafiłam na żadną fajną) bo nie widzi mi się tak rozbierać w dzień i to jeszcze jesienno-zimową porą.

U mnie teraz też z książkami kiepsko chociaż ogólnie ja uwielbiam czytać. Czeka na dokończenie książka bardzo zabawna "Dziecko dla odważnych. Szkoła przetrwania". Fajne miała opinię więc sobie kupiłam.

Dobranoc brzuchatki, śpijcie smacznie ;]

Ps. Przeczytałam jeszcze raz to co napisałam i sobie myślę - ale ze mnie mały żyd, na wszystkim bym oszczędzała. A ja raczej z rozrzutności słynę ;p teraz jest tyle wydatków, że masakra. a jak chce się mieć coś fajniejszego lub ładniejszego to już w ogóle ;/

To jak to sie stalo ze musisz ja pic? Ja w nd mam miec pobrana krew i na podstawie tego maja powiedziec jak u mnie z cukrem to wyglada.

Dziewczyny a zele na stopach mozna miec czy tez nie?

Miałam dziś wizytę u lekarza, krótko mówiąc za szybko i za dużo przytyłam (15kg[emoji53]) i moje BMI jest 31. Wiec dostałam skierowanie na ta nieszczęsna glukozę. Dodam tylko tyle ze miałam robione badanie krwi w zeszłym tygodniu i wszystko jest Ok....

Dreamgirl to udanej wycieczki :) a jaki zastrzyk? Gdzie sie zatrzymujecie w Toruniu? Bo ja przyszly weekend chce z mezem bez synka sie wybrac na dwa dni do Torunia, a zawsze jak tam jestesmy to tylko tak na jdene dzien, wiec teraz musze cos znalezc.
Hej, lot super, Róża szczęśliwa :) A zastrzyk to clexane.

Po usg ok , mala wazy okolo 1100g , glowka w.dol. Serduszko poglebiona lewokardia, poszerzona zatoka.wiencowa.. Wspolny pien odchodzi z ubytku m-komorowego . komory bardzo ladnie sie rozwijaja. I w koncu dojrzelismy zastawki uf
Super wieści :)

A ja dziewczyny znów dzień jakiś dziwnych skurczy dostałam. Pojechałam na IP ale tam dzis ludzi tyle, ze mi się słabo zaczęło robić i wróciłam do domu. Tera wszystko przeszło, ale dzwoniłam do gina i jutro rano mam przyjechać to mi zrobi ktg i sprawdzi szyjkę.
Ale by było....

Dreamgirl, a ile ten Fiutowski bierze za wizytę? Bo ja już się zastanawiałam czy nie pójść do mojej drugiej pani doktor ale jak mam płacić 150zł za wizytę to wolę dołożyć 100 i iść już do specjalisty. ogólnie jak popytałam to dużo osób mnie uspokaja, że też mieli takie coś i nie jest to rzadkość. Po prostu akurat trafiliśmy w moment i już. Przeważnie po porodzie nie ma po tym śladu. No i głupieje bo z jednej strony wolała bym sprawdzić a z drugiej za te pieniądze wolałabym kupić coś bobasowi.
a jak lot?
Bierze 150 :) Umawiaj się na Paderewskiego w Sopocie, bo tam ma super sprzęt :) Lot super, więcej napisze jak wrocimy.

reklama
Cześć dziewczynki,

Ja dziś zaganiana :( więc dopiero się melduję....

Lady- duże chłopaki Wow! Muszą mieć super warunki!

Normatywna- zdrówka dla córeczki!

Sysia- niedobre wieści może uda się dietą....

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Co do przyszłości naszego kraju....nie wierzę w ani jedną obietnicę.... Przyszła nam wyliczona emeryturka za 18 lat pracy i mega dużych zusów- mamy działalność - 570 zł super co???

No ale co poradzimy...jaki kraj taki prezydent...

Pogoda dla mnie wyśmienita! Uwielbiam upały :)

Co do książek to aktualnie przerabiam - " Czynnik Ludzki w katastrofach lotniczych"
Miłego wieczorku!

Buba, warunki mają! ;) Wody płodowe, termoregulacja itepe. Gorzej z ich matką, która wykituje od tej pogody. Spać, oczywiście, nie mogę. Powietrze ani drgnie. Wiatrak pracuje na pełnych obrotach, a poprawa komfortu minimalna. Zastanawiam się, czy nie wyemigrować na biegun. Miejsce urodzenia Spitzbergen też będzie ładnie wyglądało w akcie urodzenia ;-). Dziś ostatecznie stwierdziłam, że nie pochodzę od małpy, tylko od białego niedźwiedzia!
Spokojnej nocy! :-)

Do góry