reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

So happy dobrze, że wszystko w porządku i nie masz uczulenia.

Kornelcia, gratulacje :) ten sam termin i też dziewczynka- super!

Kitek my to na tym forum to do końca ☺ wszystkie juz dzieciaczki przywitamy i dopiero same sie rozpakujemy ale za to jakie cenne rady będziemy miały od starszych mam☺.

Julisia to prawda taki maly wstydzioch z niej nawet buziaczka na chwilke tylko pokazala a potem cały czas rączkami zaslaniala ☺

A zapomniałam napisać ze jest ułożona główką do dołu. Myślicie ze jeszcze się będzie obracać? Bo to dopiero 27 tygodni.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny

Normalnie na mic nie mam czasu ale udalo mi sie nadrobic.

Bylam wczoraj w szpitalu po pracy bo maly cos malo sie ostatnimi dniami ruszal. Zadzwonilam najpierw do poloznej rano i powiedzialam ze od kilku dni Leos slabiej i rzadziej sie rusza wiec kazala jechac. W szpitalu zrobili ktg (zapis serca, tak?), usg, mocz i wyszlo ze wszustko ok. Od wczoraj oczywiscie Leos szaleje co mnie niezmiernie cieszy. Ale stresa mialam. W szpitalu personal super, balam sie ze moze wyolbrzymiam ale powiedzieli ze zawsze mam przyjechac jesli mnie duchy niepokoja.

Mnie tez juz ciezko , najgorzej jak musze sie schylac - a pray psach non stop sie schylam...:baffled:

Detektor oddechu czy jak to sie zwie mam w planach zakupic, uzywany.

Aga młoda waży 1.350 z wymiarów wychodzi ze starsza o tydzien więc może już bedzie ciężko z tym obracaniem oby.

Kamila1983 w kupie raźniej☺ kciuki za jutrzejsza wizytę, daj znać co i jak☺

Kamila1982 to Ci Leos psikusa zrobił. Dobrze ze znowu kopniaczki daje☺

Tak się zastanawiałam dzisiaj czy waga mojego bobaska 1345 nie jest zbyt małą waga, ale w sumie kogo bym się nie pytała czy czytała na forach dotyczących właśnie wieku i wagi małego, piszą i mówią, że jest to prawidłowa waga. Hymm, zastanawiam się tylko skąd aż taka rozbieżność może być, bo w sumie 1 kg różnicy to dużo :-)
A i jakby któraś z Was chciała sobie poczytać o wszystkim związanym z porodem, na prawdę wszystkim polecam stronkę
Gdzie rodzić - szpitale i oddziały położnicze, lokalizacje, opinie .
Uwierzcie mi, na wielu stronach i forach byłam, lecz na żadnych kwestie związane z przygotowaniem do porodu, samym porodem i okresem poporodowym nie były opisane aż tak szczegółowo i łatwo przyswajalnie :tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja z zapytaniem o ruchy dziecka.
Bo normalnie to moja Julcia dość tak leniwie się porusza nawet jak jest aktywna. A dziś to 40 minut mi szalała jak nigdy. Aż byłam w trakcie czytania artykułu na mamzone o ruchach dziecka to aż mnie ciarki obleciały. Może tak być ze sie Julcia dziś temperamentem postanowiła popisać i nie świadczy to o tym że się gdzieś w pępowinę zaplątała jak myślicie??

Aga nie strasz, moja też zazwyczaj spokojna, ale czasem zdarza jej się rozbrykać...
Chybra z tą wagą to ja uważam tak... wśród znajomych, którym dzieci urodziły się ok 30 tyg. waga tych dzieci wynosiła najczęściej ok 1 kg... więc 1300 to dla mnie dobra waga... 2300 to faktycznie dużo... ale same widzicie, że teraz porównywanie przestaje mieć sens, bo dzieciaczki nam się rozbiegają....

Ja chyba też muszę zacząć kompletować wyprawkę, bo czasu jeszcze trochę, ale z każdym dniem coraz mniej...

Dziewczyny, moja córka pierwszy raz została sama u dziadków, ja wróciłam do Rz., planujemy ją zabrać stamtąd w niedzielę, mam nadzieję, że wytrzyma...

reklama
ja bym wielkiej wagi nie przywiązywala do szacowanych parametrów dziecka. Na majówkach 2013 nie raz dziewczyny miały wagę szacowana na 3 800 a rodziły się dzieciaki o ok 500g mniejsze.

Do góry