reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

dziewczyny, czy macie opuchnięte nogi? mnie od kilku dni strasznie spuchły, przez 3 tyg przybyło mi 3kg, smaruje jakims zelem ale nie pomaga, nawet rano mam opuchniete, jutro mam wizyte to zapytam,

reklama
Witam po dlugiej nieobecnosci , czytam caly czas ale na pisanie nie bylo kompletnie czasu, mloda miala 2 tyg feri to chcialysmy sie w pelni nacieszyc soba a i maz wiecej w domu byl to wypady na dzialke, do znajomych, znajomi ü nas byli i nawet nie wiem kiedy te 2 tyg mi minely.
Wczoraj zapusalam sie na masaze pierw cos rozgrzewajacego na kregoslup a potem masaz i Tak zaraz lece sie masowac . Mam 2x w tyg przez 3 tyg :) wkoncu moj kregoslup odzyje troche bo czuje ze bedzie powtorka z 1 porodu z bolami z kregoslupa a te masaze maja pomoc a potem jeszxzw na akupunkture ide ale to w 36tc dopiero :)
W nastepnym poscie napusze cos wiecej ale juz nie o sobie a poodpusuje :)
A no i jutro wizyta na 9.30 ü gina i na dniach glukoza

dziewczyny, czy macie opuchnięte nogi? mnie od kilku dni strasznie spuchły, przez 3 tyg przybyło mi 3kg, smaruje jakims zelem ale nie pomaga, nawet rano mam opuchniete, jutro mam wizyte to zapytam,

Mi tylko wieczorem puchną i to raczej stopy. Zapytaj koniecznie bo po nocy nie powinny być opuchnięte. Mnie lekarz wypytywał ostatnio czy nie mam obrzęków.

Hey :tak:
Noc minęła bardzo spokojnie, chyba po tym moim sprzątaniu wczorajszym intensywnym :p
Właściwie jeżeli chodzi o miednicę to mnie nie boli, ale jak się położę na prawym boku to po chwili czuję ból, taki ucisk w boku więc głównie na lewej stronie leżę. Z resztą słyszałam, że właśnie taka pozycja jest polecana w ciąży, bo na plecach jest zbyt duży ucisk na kręgosłup, a na prawym boku uciska się tętnicę.
Dream, mnie także to wszystko wydaje się abstrakcyjne. Niby sobie to wyobrażam, ale chyba nie jestem w stanie.
emoji6.png

Dla mnie momentami abstrakcja jest tez to, że jestem w ciąży i rośnie we mnie mały człowiek...
emoji33.png
emoji5.png

Szczerze mówiąc też mam czasem takie uczucie, planuję, że np zrobię to to czy to, a tu nagle zaraz mi się przypomina, że wszystkiego niestety nie jestem w stanie zrobić. Wtedy robi mi się smutno z tego powodu, ale po chwili jak się spojrzę na moją bańkę i poczuję ruchy boba to się wzruszam i mi się poprawia humor :-) W przyszłym tygodniu mamy powoli dokańczać sobie remont, wiadomo, że wszystkiego nie dokończymy, ale to co najważniejsze trzeba zrobić, będzie zamieszanie i kupa sprzątania, a przecież mąż nie pomoże :/

Hej dziewczyny,a ja dziś pobiłam rekord spania 2 h !
Ale cieszę się że w końcu dzień to mogę wstać bo leżenie z otwartymi oczami i wicie się po ciemku po domu wcale nie było fajne. Mimo zmęczenia ból nie dał mi spać najgorsze, ze nie wiem co mnie boli, ząb, migdał czy ucho. Zęby już opukałam z każdej możliwej strony i nic. Oczy mam spuchnięte jak po mega melodramacie. I do tego jakiś cudny komar zostawił mi pamiątkę na plecach wielkości śliwki. Co do bólu kości ogonowej moja boli już od 3 miesiąca ale czasami miękka poduszka pomaga. Życzę wszystkim miłego dzionka

Dream serio?? Ja panicznie boję się latać. Na razie latałam tylko po Europie, chyba najdłuższy lot miałam na Majorkę i za każdym razem są to dla mnie godziny wyjęte z życia. Nie umiem się wyluzować. Marzę o podróży do US ale nie wiem jak miałabym przeżyć ten lot. Gdyby podróż drogą morską nie trwała tak długo to wybrałabym tę opcję.
Kiedyś nawet spróbowałam lecieć po 2 lampach wina i to dopiero był koszmar :-/

Ja mam niestety tak samo. Na poczatku bylo ok a potem co lot to gorzej wiec poki co nie latam. Wszedzie jezdzimy autem, ostatnio z nad Baltyku na Pd Francji - nie powiem, latwo nie bylo. Ale my mamy tez psa i ja sie bez psa nie rusze ;-) wiec samolot tym bardziej odpada. W przyszlym roku jak maly bedzie mial z pol roczku chcemy jechac do Hiszpani - tez autem.

Z tego co pamiętam, planujesz nie karmić piersią więc sterylizator Ci się przyda. To bardzo ułatwia życie. Bo inaczej po każdym karmieniu będziesz musiała gotować butelki i smoczki w garnku ;) Ja bym na Twoim miejscu kupiła.
:/

A nie mozna zalac gotujaca sie woda z czajnika poprostu? Ja slyszalam ze sterylizator to zbedny wydatek :rofl2:

Hej dziewczyny

Z ledwoscia ale was nadrobilam :)
Widzę ze u każdej wszystko w porządku to bardzo mnie to cieszy :)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze :)
Ja mam wkoncu jutro wizytę po 6 tygodniach przerwy :) a po wizycie prosto do Polski jak ja juz nie mogę się tego doczekać :) masz ostatni wyjazd we dwoje ;)
My wczoraj zrobiliśmy sobie cało dniowa wycieczkę przez to tu nie zagladalam a dzisiaj po południu jedziemy na grilla do siostry od mojego:)

reklama
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny! Czyli, nie jestem odosobniona w tym bólu kości ogonowej...
Ostatnio cale plecy mnie bolę i chyba też się skuszę na jakieś masaże... To chyba najgorsza dolegliwość jaką mam...

Postanowiłam, że od dzisiaj będę jadła na śniadanie owsiankę z owocami. Podejście pierwsze ze mną. Z malinami i truskawkami to nawet całkiem smaczne, chociaż nie jestem pewna czy się najadłam. :-D

Nie, na szczęście żadnych obrzęków jeszcze nie mam. I oby się nie pojawiły. Kg tygodniowo to chyba nie jest tak źle.

Ja zauważyłam, że rano ważę kg, a nawet 1,5kg mniej niż wieczorem. :-)

Powoli zaczynam szykować się do wizyty. Jeszcze 3h co prawda, ale już się doczekać nie mogę. Martwię się, że mała nie przytyła za wiele. Wczoraj mnie ciotka nastraszyła, że jak będzie za mało ważyła to nawet jak się urodzi w terminie to ja w inkubator wsadzą, to prawda?! Nie chce mi się wierzyć.

Kurcze, zawsze mam w ciągu m-ca tyle pytań do gin, a jak idę to zapominam zawsze...

Hey :tak:
Noc minęła bardzo spokojnie, chyba po tym moim sprzątaniu wczorajszym intensywnym :p
Właściwie jeżeli chodzi o miednicę to mnie nie boli, ale jak się położę na prawym boku to po chwili czuję ból, taki ucisk w boku więc głównie na lewej stronie leżę. Z resztą słyszałam, że właśnie taka pozycja jest polecana w ciąży, bo na plecach jest zbyt duży ucisk na kręgosłup, a na prawym boku uciska się tętnicę.

Szczerze mówiąc też mam czasem takie uczucie, planuję, że np zrobię to to czy to, a tu nagle zaraz mi się przypomina, że wszystkiego niestety nie jestem w stanie zrobić. Wtedy robi mi się smutno z tego powodu, ale po chwili jak się spojrzę na moją bańkę i poczuję ruchy boba to się wzruszam i mi się poprawia humor :biggrin2: W przyszłym tygodniu mamy powoli dokańczać sobie remont, wiadomo, że wszystkiego nie dokończymy, ale to co najważniejsze trzeba zrobić, będzie zamieszanie i kupa sprzątania, a przecież mąż nie pomoże :/

O właśnie, ja zapytam dzisiaj lekarza o te pozycje spania. Mi jest wygodnie w każdej, no poza prosto na brzuchu, wiadomo. Ale na plecach mi się super leży i nie jestem w stanie spać na lewym boku, bo w nocy tego nie kontroluje. :-D

Ja bym chciała na rowerze pojeździć, ale cały czas się waham, bo generalnie na co dzień nie jeżdżę...

Mam nadzieję, że jak urodzę to wszystko wróci do normy, bo też chwilami mi się smutno robi... Na początku jak tak strasznie się źle czułam to przyznam szczerze, że miałam momenty, że żałowałam, że jestem w ciąży i okropnie się czułam z myślą, że mam takie myśli. Teraz się przyzwyczaiłam, choć nie ukrywam, że trochę się boje tej utraty niezależności.

Teraz tylko M mnie wkurza, zabiłabym go momentami. Teraz sobie wymyślił, że mam sama pojeździć pooglądać mieszkania i on pojedzie tylko do tych, które mi pasują, bo nie będzie poświęcał dnia na jeżdżenie (ja mam czas bo nie pracuje, hahaha), bo jemu wszystko jedno jaki jest kolor paneli itd., a mi nie...
I na pewno zapomniał, że mam dzisiaj wizytę... ;/

Do góry