reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2015

Zaszalałam dziś! Kupiłam literki "Karol" i trzy poszewki na poduszki dla Hani (żeby miała miłe przejście do "dorosłego" łóżka. Wydałam ponad 300 zł ;) Za tydzień powinny być!

O kurcze - serio? Mam nadzieję, że mi lekarz napisze, bo już bilety kupione :/

Sprawdź koniecznie! Cześć lini lotniczych ma nawet tak, że zaświadczenie jest ważne przez określony czas np. tydzień, więc spokojnie poleciesz do PL ale już Cię nie zabiorą na pokład w drodze powrotnej. Wtedy w PL będziesz musiała lekarza szukać :/
Generalnie do 30tc nie ma problemów po 30tc już są.

reklama
Malinka, dream, kitek dzięki za odpowiedzi, pocieszyłyście mnie trochę.

Mój synek jest ułożony miednicowo a mimo to ruchy czuję bardzo intensywnie.

Blair będziesz miała jakiś wieczór panieński?

Dziewczyny czy Wy też macie czasem problemy z oddychaniem? To znaczy są dni, jak dziś, kiedy naprawdę ciężko mi się oddycha i tak się zastanawiam czy to od zgagi czy od pogody...

Mnie sie caly czas ciezko oddycha a jak ide gdzies pod gorke to juz wogole masakra. Ale zwalam to na to ze pluca maja teraz mniej miejsca i do porodu juz tak niestety bedzie.

Kasik samopoczucie dobrze ;) mam nadzieje ze pogoda dopisze :)

Kitek fajnie ze wózek kupiony i to za małe pieniądze :)
Szaleństwo ślubne to mnie czeka za rok bo wtedy kościelny z weselem ;)

Malinka dziekuje, spokojnie ;) ja dzis robiłam sobie sama hybrydy na stopach to i Ty dasz rade ;)

Wirginia aha myślałam ze dowód jest równoznaczny z obywatelstwem. Ale teraz i tak pewnie bedzie łatwiej sprawy załatwiać mając "ich" dowód

Doris nie, nie przewiduje, moze przed właściwym ślubem :)

Dziewczyny z tym naszym ślubem to jest tak ze robimy go ze wzgl na dziecko, dla nas cywilny to zwykle podpisanie papierka. Nasz prawdziwy slub bedzie za rok ;) wtedy bedzie załatwianie, planowanie, ślubna gorączka itd ;)

Jutro wizyta, ale pewnie nic nadzwyczajnego, waga, ciśnienie, tętno Zuzi i wyniki badań i moze nadanie szyjki ma samolocie. Ostatnio o badanie szyjki musiałam sie dopominać, bo nie miał zamiaru tego robic mimo ze mówiłam ze twardnieje mi brzuch codziennie, ale to prawdopodobnie ostatnia wizyta u tego gina.

Dobranoc :)

Kasik to może jeszcze na siebie wpadniemy na wakacjach ;-) ach rozmarzylam się. ..

Kitek chwal sie wozkiem.

My po wizycie. Mały waży 1350 g takze ok jak na swoj 29 tydzien. Szyjka ok, ale rozwarcie sie powieksza. Mam brac 3x dziennie duphaston i przede wszystkim więcej odpoczywać ( z tym to będzie ciężko). Maly jest ulozony miednicowo. No to tyle, kolejna wizyta 3 sierpnia.

Korzystając z okazji że dziewczyny zostaly u babci na nocke poszlismy na romantico kolacje ;-) bylo cieplutko, milutko i w ogóle czuję sie super po tym. Brakowało mi takiego wspólnego wyjścia.

Witam kochane,
Melduję się. Niestety czasu brak na wszystko....do terminu coraz bilżej a roboty coraz więcej.....jak rano o 8 wychodzę tak wracam 22 i marzę o kąpieli i spanku...remont się posuwa ale ciągle coś zmieniamy....wiecie jak to jest.....niunia rośnie i szaleje. Ma stałe godziny snu i aktywności. Za tydzień wizyta z UsG więc będą szczegóły. Fran na obozie piłkarskim a my chwilowo na wsi ogarniamy elewację....brakuje mi trochę"miejskiego" życia, wyjść, wypadów bo przez ten remont to sił wieczorem brak....no ale odbiję sobie jak skończymy remoncik i niunia już będzie :)

Miłego dnia i wybaczcie mi brak aktywności ale naprawdę trudno mi chwilę znaleźć :*

bry! ;-)

doris, ja też mam problemy z oddychaniem. Nie jest to jakieś bardzo uciążliwe, natomiast cały czas mam uczucie, że nabieram zbyt mało powietrza i czasem biorę taki głębszy wdech.

Ostatnie dwa dni w pracy... Dziwnie się z tym czuję. :-)

Annietess gdzie zamówiłas literki ? Może i ja się skuszę hm :)

Julisia ano może na siebie wpadniemy :)
Ach zazdroszczę romantico kolacji :) my zawozimy synka w sierpniu do dziadków to tez nam nadzieje ze sobie gdzieś powychodzimy. I mamy niecny plan pojechania dwa dni do Torunia. Znalazłam fajny hotel na grouponie :)

Szkoda ze rozwarcie się pogłębia :(

Blair no pogoda na być ok :)

Buba o matko ty się zameczysz kobieto. Podziwiam !

reklama
Hej!

Mnie dopadła ciążowa bezsenność. Śpię po 2-3 godziny dziennie i lewo żyje, dziś boli mnie strasznie głowa. I teraz tak mi się chce spać, że masakra. Ale oczywiście Guciak szaleje wiec mogę jedynie o spaniu pomarzyć. Jeżeli do wtorkowej wizyty nie będzie poprawy to o jakiś lek na spanie gina poproszę.

Sorki dziewczyny, że tak tylko o sobie, ale jestem wykończona.

Miłego dnia i kciuki za wizyty!&&&&

Do góry