reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Ech! Zrobiłam wczoraj łącznie 9 km pieszo i padlam po 20stej bez kolacji. Teraz się obudziłam, zjadłam pomidorówki, galaretkę i idę spać dalej.

Nie wiedziałam o czymś takim jak plan porodu. Poczytać o tym muszę...

Glukoza wyszła mi kolejno: 74,1; 73,4; 74,1. Do górnych granic daleko, ale czy to nie dziwne, że po 1h od wypicia mam niżej niż na czczo?

Dobranoc [emoji5]️

reklama
Witam Was z rana:) u mnie dzisiaj deszcz,burza i przyjemny chłodek. Niezmiernie się z tego cieszę,bo mieszkanie miałam tak nagrzane...noc średnio przespana,młody tak się wiercił,że nie mogłam poleżeć w żadnej pozycji..

Dzisiaj idę do dentysty,sprawdzić czy maluszek nie zabrał mi za dużo wapnia i czy są jakieś ubytki:D

Ja przez długi okres miałam anemie,później zmieniłam trochę dietę i wyniki mam okej. Biorę PregnePlus,tam jest żelazo w składzie,może to też ma jakiś wpływ na moje dobre wyniki krwi.

Miłego dnia:)

Witam sie z rana :-)

U mnie co noc to gorzej... Nie wiem czy trzy godziny spałam, tak mi duszno było, wichura straszna, burza masakra... W dodatku coś napięty brzuch miałam i w sumie mam do tej pory i jakiś wielki dzisiaj, nie wiem czy to znów moje bebechy szwankuja czy jakieś skurcze czy co.. Nie mam pojęcia co to i co zrobić... Eh

Dbdg mnie też wtedy nadczczo wyszło 74 a po godzinie 72 ale to już było chwilę po haftowanku i lekarz powiedział że taki wynik oznacza że żołądek w ogóle nie przyjął glukozy i nie puścił jej dalej bo to niemożliwe by było niższe niż nadczczo

Witam sie z rana :-)

U mnie co noc to gorzej... Nie wiem czy trzy godziny spałam, tak mi duszno było, wichura straszna, burza masakra... W dodatku coś napięty brzuch miałam i w sumie mam do tej pory i jakiś wielki dzisiaj, nie wiem czy to znów moje bebechy szwankuja czy jakieś skurcze czy co.. Nie mam pojęcia co to i co zrobić... Eh

Dbdg mnie też wtedy nadczczo wyszło 74 a po godzinie 72 ale to już było chwilę po haftowanku i lekarz powiedział że taki wynik oznacza że żołądek w ogóle nie przyjął glukozy i nie puścił jej dalej bo to niemożliwe by było niższe niż nadczczo

Tyle, że mój żołądek musiał ją przyjąć, bo żadnego pawika nie było... :szok: Też mi się to dziwne wydało...

Hej

U nas była burza nad ranem o to straszna, teraz jest przyjemnie i chłodno. Mam ochotę jeszcze sie chwilkę zdrzemnąć, a pozniej jade na dyżur okulistyczny, znowu... Pisałam Wam ze krwiak mi sie w oku zrobił, a dzis zauważyłam ze w drugim w dnie oka na całej długości mam rozlana krew, ale nie płynie tylko tez jakby krwiak, nie wiem skąd to... Ale jade skonsultować

No to tym bardziej dziwne... Kiedy masz wizytę?

21 lipca.
Jedno jest pewne cukrzycy nie mam... :-D Być może mój organizm tak sobie świetnie radzi z przetwarzaniem energii po prostu i może dlatego jestem taka szczupła mimo niedoczynności tarczycy i mimo to, że wcinam od zawsze wszystko na co mam ochotę... :confused2:

Witajcie :D

Ja dzisaij wstalam jak nowo narodzona :) w nocy bylo przyjemnie chlodno w pokoju na dworze tez fajny chlodek :D i czlowiekowi od razu lepiej :)

Blair napisz po tem co i jak po konsultacji

malinka czasami w niektorych przypadkach jest taka mozliwosc moja mama na przyklad zawsze miala nizsze po wypiciu niz na czczo i lekarz jej mowil ze tak sie nie raz zdarza nie czesto ale sa takie przypadki :) ja np mialam taki sam po wypiciu jak na czczo :)

dbdg masz dzien przedemna wizyte :)

Rany boskie... ta noc była dla mnie jedną z najgorszych.... Budziły mnie ataki paniki,że zaraz się uduszę, ciągle brakowało mi tlenu, nie mogłam wziąć wystarczającego oddechu :no: straszne uczucie. Wybiegałam na balkon, a tam okropny,gorący wiatr...nawet o 3.00 w nocy było u 30 stopni ciepła...w mieszkaniu mieliśmy 28.... wiało tak,że musiałam trzymać okno,żeby go nie wyrwało. Z tego wszystkiego rozbolał mnie brzuch, dostałam skurczy,więc leżałam pod oknem i łykałam noospę. Dopiero ok 5 rano przyszła burza i deszcz, temperatura spadła do jakichś 16 stopni, a teraz znowu jest już gorąco...jak w tropikach. Przez to nie poszłam rano na badanie cukru, bo nie spałam całą noc i nie wiedziałam,czy to nie wpłynie na wynik, poza tym jestem pewna,że padłabym po drodze z niewyspania, gorąca no i na czczo...
Niestety to nie wszystko - mój chłop oczywiście musiał dołożyć swoje trzy grosze do mojego i tak już zajebistego samopoczucia. Budzę go rano o 8.00 (!!!!) żeby wstał dać dziecku jeść (on ma teraz urlop) to buczał,bo mu się nie chciało. Powiedziałam mu,że wstawałam do niej całą noc,więc teraz on może, poza tym czułam się źle i poszłam spać dopiero o 5.40,więc chyba jeszcze poleżę, na to on: "Tak to sobie wymyśliłaś,że ja teraz mam wstać,a ty sobie będziesz leżeć?! Na własne życzenie nie spałaś, trzeba było po prostu zasnąć." :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Jeju wczorajj byl jakis paskudny dzien, niby chlodniej a ja jakos zle sie czulam, moze cos z cisnieniem bylo nie tak :/

Blair to ja mam takie samo żelazo jak ty, teraz biore leki i zobaczymy w przyszlym tygodniu pojde na krew

dbdg ja mialam 73 przed, a po d godzinach 74 i lekarz mi powiedzial, ze to nie jest zbyt dobry wynik, ze względu na mały przyrost, bo dziecku za malo dostarczasz itrzeba jesc poprostu czesciej, mi tak lekarz powiedzial, a ciekawa jestem co Tobie powie, w poprzedniej ciazy nie mialam takiego problemu i nie wiem w sumie skad to sie bierze, a siedzialas te dwie godziny na dupie i sie nie ruszlas? bo jesli sobie chodzilas to moglas spalic glukoze

Do góry