reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Ja badam mocz co miesiąc a krew co dwa. A z tym konfliktem to ja już nic nie ogarniam. :( byłam to zbadać to głupia baba zbadała mi nie to co trzeba. A te zastrzyki są obowiązkowe? No i słyszałam, że w pierwszej ciąży się ich nie robi. To moja druga ciąża ale pierwszą poroniłam i nie wiem czy ona się liczy.
W piątek mam wizytę co prawda na usg 3d i u innego lekarza ale podpytam co i jak z tym konfliktem.

reklama
Hejo ja mam krew i mocz badane co ok miesiąc. Bo kontrolujemy moja anemię. Teraz bede miała tez robione przeciwciała, bo u nas tez jest niezgodność serologiczna a co za tym idzie mozliwosc wystąpienia konfliktu.
Co do szczepionki to były prowadzone badania, podawano pacjentkom w 28tc szczepionkę, ale kasa na badania sie skończyła, a oni nic nie wykazali, także z dotychczasowej wiedzy szczepionka podana w czasie ciazy nijak wpływa na niezgodność. Nad tymi badaniami pracowało kilka instytutów i szpitali w Pl, wiesci mam od lekarza który pracował w jednym z takich szpitali. Szczepionka kosztuje chyba 300zl. Ja jej akurat nie biorę, bo wg mnie to jak placebo...

Troche mnie nie było, ale jakos cieżko mi sie wbić, nie wiem czemu, w dodatku upały dają sie we znaki. Mdłości i rygoletto (jak to Buba mawia) niestety wróciły... Przez co zrobił mi sie jeszcze krwiak w oku, na szczęście zaczyna powoli znikać...
Wczoraj z G podpisaliśmy u notariusza rozdzielność majątkowa ;) i za 1,5tyg slubujemy ;) a pozniej usg i podglądanie Zuzi ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Malinka, xmamuśka jaką farbą malujecie te łóżeczka? Pytam bo my też będziemy malować z brązowego na biały.

Pierwszą ciążę miałam przenoszoną, od terminu jeżdziłam co drugi dzień na KTG, ponieważ miałam coraz większe ciśnienie to sześć dni po terminie musiałam stawić się do szpitala, ale nie wywoływali porodu bo Mały był duży i było cc.

Krew i mocz też robię teraz raz w miesiącu.

O co kaman z tym planem porodu bo jestem nie na czasie?

evvula dokładnie tak jak pisze AnnieTess,możesz zaznaczyć to czy chcesz mieć nacinane krocze,o znieczuleniu,czy chcesz studentów na sali porodowej itp.

Julisia ostatnio miałam hemoglobinę 10,7 :/ jem żelazo z omega med 30mg w kapsułce, do tego żelazek 26g. Teraz pierwsze badania beda po wprowadzeniu żelazka. Ja całe życie miałam wyniki na granicy albo pod dolna granica... A teraz jak Mała rośnie to jest to normalne no ale trzeba to koniecznie uzupełnić.
A Ty co łykasz? Jakie masz wyniki?

dreamgirl, dalej jest remont pętli Stogi plaża? jakie tam u Was są bilety? czy moze bardziej oplaca sie jechac do centrum autem ( 4 osoby)?
Yyy... ja na Stogi nie jeżdżę, więc Ci nie powiem nic w tym temacie. Ja bym radziła samochodem do miasta, jest gdzie stanąć i przynajmniej jesteście mobilni. Teraz nie ma tylu samochodów, zwłaszcza rano do południa, bo sporo osób na urlopach wybyło z Gdańska no i odpadają dzieci dowożone do szkół. :)

reklama
Cały dzień odpisywalam ale widzę że moja ulubiona aplikacja mobilna nie puściła żadnego posta.. No brak mi już sił do niej...

Malinka, xmamuśka jaką farbą malujecie te łóżeczka? Pytam bo my też będziemy malować z brązowego na biały.

Pierwszą ciążę miałam przenoszoną, od terminu jeżdziłam co drugi dzień na KTG, ponieważ miałam coraz większe ciśnienie to sześć dni po terminie musiałam stawić się do szpitala, ale nie wywoływali porodu bo Mały był duży i było cc.

Krew i mocz też robię teraz raz w miesiącu.

O co kaman z tym planem porodu bo jestem nie na czasie?

Ja będę malować altaxem emalia szybkoschnaca która właśnie nadaje się do mebli m.in. dziecięcych :-)

Do góry