reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2015

Witam,
Miałam cukrzyce w pierwszej ciąży... Dzisiaj byłam u tej poleconej przez gina diabetolog i przyjmie mnie i jeszcze taką inną dziewczynę za tydzień we wtorek, więc nie jest źle...
Też mam zagrożenie konfliktem, ale profilaktycznie gin zleca tylko oznaczenie p/ciał. Nic nie wspominał o szczepionce.

A propos planu porodu... jakiś czas temu oglądałam odcinek Porodówki. Kobieta rodziła czwartego syna. Położna pyta ją o plan porodu, a kobieta odpowiada: no urodzić i za dwa dni do domu :-) Taki miała plan...

reklama
Hej Dziewczyny,

My dziś aktywnie zaczęłyśmy dzień... po wczorajszym wysiłku (rano pojechałam do Piekar podbić L4, potem byłam w ZUS-ie, odwiedziłam komis dziecięcy, poszłam na zakupy) padłam popołudniu jak kaczka. Dla lepszego samopoczucia przy tych upałach postanowiłam dziś jechać do aquaparku... było ekstra, poczułam się taka zrelaksowana... i lekka. Chętnie bym tam wróciła :-D Mam nadzieję, że "zabezpieczenia" jakie zastosowałam zdały egzamin. Malutka się uspokoiła po tym moim relaksingu... oby nie za bardzo.

Co do USG, to ja mam co wizytę, chodzę z NFZ-tu do gina. Może to dlatego, że miałam tego krwiaka?!

Dolga, nie jest źle... daj Nikosiowi jeszcze trochę czasu. Dobrze, że personel żłobka obserwuje i reaguje na zachowania dzieci.

Dziewczyny współczuje Wam tych konfliktów serologicznych, ale widzę, że nad wszystkim panujecie- to dobrze.

Buba pozazdrościłam Ci tych kosmetycznych zabiegów i zabieram się za manicure, a potem jeszcze zafarbuję włosy. Odpoczywaj Kochana!

Miłego dnia!

Lekarz po zbadaniu grupy krwi i ustaleniu, że mamy konflikt powiedział mi, że w którymś tygodniu zrobimy kolejne badanie czy są przeciwciała i właśnie, że rekomenduje jakiś zastrzyk, który kosztuje ileśset zlotych, bo niby na NFZ nie podają przed porodem... Chyba o tym zapomniał, bo ostatnio nic nie wspominał, a ja też nie pamiętałam...

Nie wiem tylko czy mu przypominać, bo ileśset złotych to mogę wydać na łóżeczko, jeśli ten zastrzyk nie jest konieczny... Za 2 tygodnie mam wizytę, więc go podpytam... Jeszcze będzie przed 30 tc. :nerd:

hej

ciężką noc dzisiaj miałam, dzieci się budziły co chwilę,że wszystko ich swędzi
od tej ospy, słabo się dzisiaj czuję, chyba od niewyspania

ja mam na kazdej wizycie usg robione, chodzę prywatnie do lekarza,
a co do znieczuleń u nas są 2 szpitale i od kilku lat praktycznie każdy dostaje
znieczulenie jak tylko sobie życzy

ania_kropla hehe to miała niezły plan:p położne z mojej szkoły rodzenia mówią,że warto mieć taki plan i o nim przypominać.Wtedy w szpitalu wiedzą,że kobieta jest świadoma,nie traktują jej jak chcą. Myślę,że to dobre pokazać od początku,że nie jest się zieloną w temacie.

Kurcze nie dobrze z tymi konfliktami,mi na szczęście nic nie wyszło.Ale najważniejsze,że to kontrolujecie:) wszystko będzie dobrze:)

Mnie troche to przeraza bo mialam krew pobierana w 12 tygodniu ciazy i to wszystko nic wiecej i prawdopodobnie w 33 tygodniu bede miala ale to jeszcze nie jest pewne; bo tylko tak slyszalam

Jak to?! W ogóle nie badają Ci krwi? Czy tylko w kontekście tego konfliktu?
Ja mam badaną morfologię (i mocz) raz w miesiacu!

reklama
ania wspolczuje cukrzycy ja bym nie umiala przestrzegac tak rygorystycznej diety :/ a co do tego planu porodu to dobry miala ta babka :D

Annie tutaj jest tylko jedno badanie moczu i krwi w ciazy wiecej nie robia, ale widze ze i maran ma tak samo, bo juz myslalam, ze po prostu to taka inna polityka kraju, ze w Pl wszystkie maja robione co misiac

a co do usg to ja mam robione na kazdej jednej wizycie

Do góry