reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Goraczka 38C no i strasznie marudzi, dwa dni temu wieczorem strasznie plakal i wtedy zaczela sie ta chrypka.. Wstyd mi sie przyznac ale probowalismy 3 5 7 ... Pierwsze 5 dni super, a 6-go dnia to jakby ktos swinie zarzynal... A to chyba te zabki wtedy sie zaczely ;( no i wszystko poszlo w las.. Maly znowu na rekach zasypia, a od 24.00 spi juz z nami. ;/

reklama
Nie wiem moze jak do niedzieli nie przejdzie to wybiore sie do pediatry, poki co obserwuje..

Rozyczkowa a jak Twoj maly dostal jakies leki?

Mój Młody dostał "szczeniaczka uczniaczka" z fp :) . Heh, póki co, Olek nie oszalał jeszcze na punkcie nowej zabawki, woli starą "panią krowę", która odziedziczył po starszakach :)
Dziewczyny, Olek już dwa tygodnie pokasluje(nieregularnie, tak kilka razy dziennie, często kicha, no i katar, nie taki cieknacy, ale wyraźnie słychać, że w nosku coś siedzi, aspiratorem nic nie daje się wyciągnąć). Oddycha normalnie przez nos. Jak przyszedł lekarz tydzień temu, no to stwierdził, że delikatna infekcja, ale ogólnie czysto. Troszkę zaśluzowane gardło. Z racji tego, że młody nie da sobie nic do nosa wsadzić, nawet zakraplac sól fizjologiczna, muszę najpierw kroplę na swój palec i dopiero jemu do dziurki, to dal tylko syrop i wapno. 3- 4 dni i miało przejść a tu nadal bez zmian :(
Myślicie, że może go być alergia?
Powiem Wam, że marzy mi się dzień wolnego ;)
Miłego popołudnia :)

hej dziewczyny :) widze ze nas przybyło :)) u nas ze spaniem bez zmian jak budzi sie maly co 2.5 godz to jestem szczesliwa wczoraj przeszedl samego siebie co 30 min podnosil mnie na rowne nogi swoim placzem gdy przełożyłam go do siebie do lożka i mogl sie przytulić usypiał chwila moment po odłożeniu znowu placz odkladalam go tak 2 godz a w koncu wymieklam i spal z nami;/ :(
widze ze Wasze dzieciaczki sporo juz wcinaja myslicie ze powinnam podawac dziecku wiecej "nowosci" w ciagu dnia ??

o 11 podaje mu zupke z miesem a o 16 owoce a tak karmie go piersia caly czas..

Jakie foteliki do samochodu polecacie dla naszych pociech bo nie ukrywam ze niedlugo przede mną zakup a pojęcie blade ;/
;) pozdrawiam

Linka mam ta sama zagadke z fotelikami, Zielona jestem w tym temacie.
Na zamkniętym forum też poruszałam ten temat.

Mój misiu jak poszedł spać wczoraj przed 21, to musiałam go dziś obudzić o 8. Raz tylko się coś kręcił w nocy, Ale dostał smoka i zasnął od razu. Współczuję bardzo tym co nie śpią. Linka co pol godz wstawać to meczarnia straszna, pewnie ledwo żyjesz

Aleksandraprotasiewicz pierwsze co pomyslalam to wlasnie o alergii , moze inhalacje? U nas przy katarze zdalo egzamin. Ja jeszcze mlodemu podaje cebionmulti.

Babina: zdradz kobieto jak tego dokonalas? ;) ale masz fajnie...

Hsantana tak, flegaminę, cebion, maść rozgrzewająca na noc i inhalacje z nebu-dose
babina dołączam się do prośby o przepis na przespaną nockę:)

Chyba po prostu taki model mi sie trafił.
Zaczęłam mu przestawiać nocne karmienia iz czasem zaczął budzić się coraz później, było o 24, potem o 1,2. Az jakoś samo wyszło ze zaczął przesypiac nocki. Jak się budził to wystarczyl smoczek, czy herbatka i zasypial więc nie robiłam mleka.

babina :) o dziwo jakos nie czuje zmeczenia za to chodze caly czas jak tykająca bomba:))
moj w nocy nie tyle sie budzi na jedzenie co zeby sie poprzytulac - milasek mi sie trafił niezly :)))
jak dziewczyny na zamknietym cos podpowiedza w sprawie fotelikow to prosze zdradz i nam propozycje ;):******

reklama
Ja także chętnie poczytam o fotelikach bo i przede mną zakup niebawem:tak:
babina mój starszy synek przesypiał nocki od 3 msc, także znam ten cudny smak:-DSpał 20-6 i było extra, a teraz jakoś nam tak nie idzie.

Do góry