reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Moja nocki zaczęła przesypiać szybko, po dwoch miesiącach zaczęła sie budzić, a teraz znowu przesypia. Nie wiem od czego to u niej zależy.

B.Haneczka mój Młody jak do tej pory jest tylko na słoiczkach i nie mam wyrzutów z tego powodu. Starszy był do blisko roku. Głównie dlatego, że nie za bardzo mu jakoś to domowe jedzenie smakowało,lepiej jadł słoiczkowe...bywa i tak...co zrobić...W końcu się zawzięłam i przestawiłam go na domowe, ale wtedy to już jadł takie same zupy jak i my. Normalnie doprawione, z tym, że ja nie daję jakiś tam bulionetek, kostek i innych fixów.

Witam! :) Fakt, bardzo tu cicho :/
Ja gotuję sama dla mojej czwórki, przy słoikach bym chyba zbankrutowala ;)
Jeśli chodzi o tego najmłodszego to robię tak; jednego dnia gotuję cały garnek różnych warzyw,z czego jest jarzynowa, wszystko . miksuje. Porcję na obiad ( z dodatkiem mięsa, żółtka) a pozostałą papkę rozdzielam na dwa/trzy pojemniki(u nas z Aventu) i do zamrażarki. Następnego dnia risotto z brokułów, porcję na obiad, dwie/ trzy do zamrażarki, kolejny dzień krem z cukinii, porcja na obiad, dwie/trzy do zamrażarki. I na kolejne dni mam z głowy, później dodaję na przemian indyka/cielęcina/łososia, no i co drugi dzień połowa żółtka :) W kolejnych tygodniach inne miksy z warzyw. I w ten sposób gotuję trzy razy w tygodniu a nie siedem ;) A z kolei owoc musi być słoiczkowy, bo nic poza bananem, ze świeżych owoców, nas nie interesuje :) U nas od kilku dni marudzenie.
Orientujecie się, czy wapno ( tak żeby działało przeciw alergicznie) można podawać maluchowi codziennie, znaczy przez dłuższy okres ? Zaraz koniec drzemki i "(...)będzie głośno, będzie radośnie(...)" :)

Domi ja biorę wapno zawsze w okresie silnego pylenia i mogę brać bez przerwy Max miesiąc bo ilości które się nie wchłona odkładają się w nerkach.

Aleksandra zupełnie zapomniałam ze mogę mrozic obiadki :D

Z fotelików polecam Romer King Plus. Mieliśmy dla starszej i teraz też taki kupimy.

reklama
Do góry