reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

reklama
Haneczka mój synek waży jakieś 8,1 kg też, z tym, że on ma 6,5 msc, ale on się duży urodził bo 4200g. Co do rozmrażania to ja zwykle wystawiałam na noc z zamrażarki i rano było ok:tak:
aleksandra dobry masz system z tymi obiadkami:tak:

A my dziś byliśmy na pobraniu krwi i mój dzielny faciecik nawet się nie skrzywił:-D

Witam sie i ja :) my tez na sloiczkach jeszcze .. A mysle ze po 10 miesiacu zaczne mu juz podawac nasze obiadki bez przypraw.

W tym roku czekaja mnie jeszcze 3 wesela wiec Ostatnio probowalam mlodemu podac mm i ani rusz tylko woda... Z tego wszystkiego juz nawet krowie mleko zmieszalam pol na pol ale tez nie chcial. Jestem skazana na kp,

Witam :)
Marika, tak właśnie myślałam, że z tym wapnem, to nie można tak non stop , a szkoda, bo odstawiłam ketotifen, tak na próbę, niestety nastąpiło pogorszenie, ale po wapnie, jak ręką odjal- buzia idealna :) Muszę pogadać z pediatrą o tym.
Ja porcję obiadku wyjmuje rano z zamrażarki( w tych pojemnikach z Aventu to szybko się rozmraża,po 3-4h można swobodnie zawartość przełożyć do małego rondelka, później doprowadzam do zagotowania, dodatki i raz jeszcze troszkę blenduję. Przekładam do kubka, czekam aż przestygnie, a w tym czasie zmieniamy pieluszke :)
Obecnie mam zapas na 6 dni :) Codziennie gotować nie dałabym rady.
Dziewczyny czy u Was też tak się zdarza; rano młody budzi się(przeważnie z kupka:/ ), domyślam się, że to właśnie ona go budzi, no to ogarniamy sprawę, mija kilka minut i idę robić kaszkę, młody bawi się w łóżeczku, przychodzę z kaszka, siadamy na fotelik, a młody nawet nie myśli żeby otworzyć buzię, albo uda się z 5 łyżeczek i na tym koniec śniadania :/
A a propo wagi to u nas 9 kg :)

Co do wapna to nasza pediatra mówi wręcz 3 dni max bo bardzo wysusza śluzówki, ale to nie w przypadku alergii a po prostu przy katarze.
A i po rozmrożeniu też zawsze zupy zagotowuję:tak:
aleksandra mój synek je śniadanie dopiero jakoś ok 1,5h po obudzeniu, tzn on wstaje tak 6-6.30 a je kaszkę o 7.30, wcześniej by mi nie zjadł, tak samo miałam przy starszym, że nie jadł tak zaraz po wstaniu. Co do kupy to u nas jest krótko po obudzeniu, ale nie na zasadzie, że go to budzi. Najpierw się budzi a kupa przychodzi potem;-)
hsantana a jak tam ze zdrówkiem u Was bo miałaś jakieś obawy czy dziecko zdrowe?Też tak planuję mniej więcej podać już nasze jedzonka, gotowanie na dwa garnki średnio lubię;-)

Dzień dobry! Mamusia o dziwo ma chwilkę z rana na kawę i malinową szarlotkę :)
Nadal blendujecie potrawy dla maluchów? Ja niestety dla Olka jeszcze tak. Chciałabym zacząć rozdrabniac widelcem i w takiej postaci podawać, ale to w początkowych tygodniach bardzo czasochłonne. Starszaki już w 6 miesiącu jadły rozdrabniane. Pamiętam, jak moja Ala, miała 14 miesięcy i w czasie pobytu w Wiedniu zjadła całego sznycla ;) a teraz takie "zaniedbanie" przy najmłodszym :)
Piękna pogoda, zbieramy się na spacer :)
Miłego :)

Domka cudownie Ci córcia je!:tak:Jak to osiągnęłaś???No i moc uścisków z okazji 8 miesięcy ślę:tak:
aleksandra my jemy słoiczki i w tych po 6 msc są już kawałki, nie jakieś duże, ale np całe ziarenka ugotowanego ryżu itp

Pozdrawiam i miłego weekendu życzę!

reklama
Do góry