reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Linka super ze operacja sie udala!. Zdrowka dla taty.
Nie jestea kiepska matka, jestes najlepsza matka na swiecie dla swojego synka. Znadz chwilke w dzien jak maly spi i zdrzemnij sie z nim. Musisz sie zregenerowac troszke kochana.

reklama
linka życzę zdrówka dla taty

U nas nocka troszkę gorzej ale i tak nieźle. Młoda spała od 22 do 6.20 zjadła i spała ze mną do 8, a teraz znów drzemka. Wczoraj nie mogła usnąć.
Mój mąż dziś za granicą więc zrobiłam młodemu wolne od zerówki. Może jak Łutka wstanie to pójdziemy na spacerek.

Betii u mnie włosy jeszcze w porządku, ale już po kilka zaczynam wyjmować. Chyba najgorzej jest po 4 miesiącach od porodu, ale to pewnie od organizmu i hormonów zależy.

Ja zrzuciłam to co w ciąży przybyło już dawno, ale nic więcej na razie nie schodzi. Tylko że ja strasznie dużo słodyczy jem no i nerkowce i migdały.

Mój starszak też ciągle uwagi wymagał nawet jak się bawił i tak zostało niestety. Tylko on poszedł do żłobka jak miał jeden roczek i cztery miesiące. Teraz jest trochę lepiej ale często woła chociaż "publiczność" do zabawy.

Czesc dziewczyny :-)
Wlasnie sie lulamy, juz mialam odkladac mala do lozeczka ale tatus zaczal spiewac i oczy jak 5 zl.

Mroczko my sie jeszcze nie znamy wiec witaj :-) mnie tez tesciowa dziala na nerwy od kiedy mala jest na swiecie. Wczesniej tak nie bylo. Jak Zosia sie urodzila przyjechala do nas zrobic niespodzianke i zostala prawie tydzien. Temperature w mieszkaniu mialam chyba z 40 stopni.
Zdrowka dla corci!

Zocha w nocy po raz pierwszy zbuntowala sie na cyca. Musialam sciagnac i dac z butelki. Drugie karmienie juz ok. Rano troche marudzila ale w koncu wziela cyca. Jutro wazenie. Az sie boje.

oj dziewczyny u mnie to samo z teściami. Teściowa fajna babka ale jeśli chodzi o temperaturę to masakra. Dzieci nie mogą biegać bo się przeciąg robi i małą przewieje ... ?jak tylko mała zakwili to już ojej malutka co się dzieje, czemu płacze, itp.

Monia czemu się boisz ważenia? pytam bo ja też mam jutro i też się obawiam:)

Nina boje się, bo Zośka nie chce jeść za dobrze i jak będzie za mały przyrost to będę musiała ją karmić z butli :-( a u was co się dzieje?

ja się boje ze za dużo je. naprawdę na nogach ma już trzy fałdki. ciuchy na 68 nosi.
Ale i tak dobrze ze wazy więcej niż miałaby za mało ważyć

w takim razie życzę Wam dużego przyrostu Monia.

Dziewczyny dziadkowie są od rozpieszczania a rodzice od wychowywania ;) niestety nie którzy dziadkowie przeginają. Moja babcia jak ubrałam małą w body i spodenki, bluzę, apaszkę czapkę i kombinezon zimowy marudziła ze bedzie jej zimno. A miałyśmy zejść do auta, podjechać do ojca a mam 5 km i wejść do domu ojca :) zapytałam babcie czy powinnam ubrać jej dwa kombinezony i wtedy babcia powiedziała no nie... I wiecej pytań nie zadawała.

cześć wszystkim- tyle pisałam w nocy na tablecie i szlag trafił, wykasowało mi się wszystko i nie miałam siły już skrobać drugi raz :/ już nawet nie pamiętam o czym była mowa- pisałam wszystko z laktatorem w ręku i w półśnie, wybaczcie- nie nadrobię ;)

Monia cieszę się, że mała chwyta pierś i je- może będzie po prostu cyckowo-butelkowa :D Ja wczoraj byłam w ciężkim szoku bo moja Hania przed snem 0 19.30 złapała cyca i pięknie jadła- doiła z dwóch cyców przez ponad pół godziny po czym razem zasnęłyśmy i ona obudziła się dopiero o 6.00 rano :O Nawet nie macie pojęcia jakie te chwile są dla mnie ważne i cenne :))))) Dzisiaj została z babcią rano, bo musiałam iść do szkoły na praktyki i jak wróciłam to nie dało się jej inaczej uśpić jak przy piersi:O Widać po prostu zaczęło jej mnie brakować bo to już drugi dzień z rzędu mnie nie ma rano- mamusia jest jednak nie do zastąpienia :)

Któraś pisała o wypadaniu włosów- mnie wypadają strasznie od jakiś 2-3 tygodni, ale czytałam ze to ponoć normalne więc się tym nie martwię. Myślałam, ze mnie to ominie, a tu proszę.. ;)

Co do mojej wagi to już dawno wróciłam do tej sprzed ciąży, a teraz już chyba ważę nawet mniej.. no ale kondycja brzucha pozostawia mimo to wiele do życzenia, całe szczęście nie mam czasu o tym myśleć :D

:******* mam wrazenie ze moje dziecie nie potrzebuje snu :))) w nocy nie spi w dzien tez jak przespi 2 godz ( w ratach) to jest cud teraz wlasnie go polozylam i usnął pewnie znowu bedzie to 30 min sen wiec ja nie mam czasu na sen z nim :))) mam nadz ze za kilka dni chociaż te noce się unormuja :))

reklama
Linka moze u Ciebie skok rozwojowy?

Askar, ja tez mam wrazenie, ze moja juz kojarzy kto to mama i tez tęskni. Wczoraj nie chciała nawet u męża spać. Strasznie to miłe, ale ja sie troche boje co będzie jak pójdzie do żłobka. Chyba muszę sie skupić i ja zostawiać sama chociaż z mężem.

Do góry