reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Askar Witaj :)

Monia, moja przy kp srednio co 2-3h w dzien ale czasami tez zdaz sie jej dluzsze przerwy w jedzeniu. Jak przybiera w normie to bym sie nie martwila.
A moze sie rozleniwila i nie chce cyca ciagnac, z butli jej latwiej.

Judy, twoja niunia tez super w nocy spi. Moja chyba jeszcze potrzebuje czasu zeby cale noce przesypiac.

Samochodzik, u nas drzemki nie wygladaja. Jedynie przy cycu pospi i na spacerach, a czasami jest zmeczona a nie moze zasnac. Bawimy sie na macie, oglada karuzele w lozeczku, wuglupiamy sie na lozku w sypialni, lezaczka nie toleruie no i zwiedzamy chatke i czytamy ksiazeczki.

Askar, moja tez z raczka przy glowie wyszla:) a sam porod poszedl szybko druga faza 5min. Tylko ze mi najpierw rano wody odeszly ale skurczy i rozwarcia brak. Wiec mi wywolywali. Wiec mocniejsze skurcze zaczely sie od 16 a ok 19.30 wzieli mnie na porodowke bo skurcze juz byly mocne i bolesne a o 21.25 urodzila sie Hania;) pamietam to wszystko jak przez mgle:)

Juz po skonczeni tych 3miesiacy moja Hania taka fajna sie zrobila w konucu zaczela sie duzo usmiechac, bawi sie grzechotka, lapie wszystko co sie da, duzo gada po swojemu. taka "ogarnieta sie zrobila" jak to mowi moj R. Z niecierpliwoscia czekam jak bedzie sie smiac w glos.

reklama
Dołączam do mam ktorym dziecko wyszło z raczka przy główce. W dodatku owinęła sie dwa razy pempowina na szyi w rezultacie wyciągali ją prozniociagiem.

Ja się cieszę że wątek będzie ukryty bo będę wiecej pisać...:) przyznam szczerze że nie zawsze chce mi się logować a tak będę musiała i problem z głowy:):):):)

Ja właśnie dlatego nie dodaje żadnych zdjęć bo nie wiadomo kto co czyta i kto gdzie patrzy z tego samego powodu nie mam facebooka

wawka - a jaki obwód główki miały dziewczyny? może to chodzi o proporcje pomiędzy nim a Twoją miednicą? U mnie pierwszy 4 godziny 34 cm, a drugi 3 godziny (tj. liczę od czasu jak się obudziłam ze skurczami) 35 cm.

goska - ja całe 50 minut spędziłam w szpitalu do pojawienia się Matiego, pewnie byłoby o połowę mniej gdybym nie musiała na swoją położną czekać:-D, ale z drugiej strony z tą młodą położną, co się mną zajmowała do przyjazdu mojej to bym nie urodziła, za delikatna:no:.

samochodzik - ja to muszę trzymać mojego szkraba albo w łóżeczku albo na wysokościach, bo się starszak do niego dobiera, więc zostaje nam tylko mata położona na stole i przewijak na łóżeczku lub w łazience na pralce. Jak w ciągu 2 m-cy nie przejdzie mu to bicie to ja nie wiem co zrobię:cool:. Mój długo patrzy na świecącą choinkę (jeszcze trochę postoi:-D), karuzelkę, książeczkę Tiny Love lub po prostu pokój (mam dużo szafek wiszących). Na leżaczek mogę go kłaść jak nie ma starszaka albo go do kuchni ze sobą biorę.

Dzisiaj po wizycie u lekarza, znowu nie zaszczepiony i niestety potwierdziły się moje obawy co do skazy białkowej. Z tej racji, że mi pokarmu nie starcza wieczorami, od dzisiaj dokarmiam Bebilon Pepti:cool: Normalnie się poryczałam jak doktor wypisywała receptę...

Wawka, już wcześniej miałam pisać, że podziwiam Was, kobietki, które mają dwójkę brzdacow do ogarnięcia ( m.in. Ciebie, Pscolke, Marike, Sunovie i inne)- po prostu SZACUN :) Czasem mam "wyrzuty", że zamiast pobawić się sama z synkiem,to zostawię małego na macie i niech się bawi :/
O Pscolka! :) no właśnie, u nas też podejrzenie skazy, ewentualnie jakaś alergia, ale też mamy (ten okropnh) bebilon pepti, tylko problem, że mały go jakoś nie toleruje, bo zje max 90ml i finish :(

Ostatnia edycja:
Pscolka ja gdyby nie zle ulozenie urodzilabym w 4 godziny. A tu niedosc ze sie przeciagnelo do 9 to skanczylo sie na cc.

U nas sa dwie rozrywki, mata i lezaczek. Na macie lezy nawet do godziny. Teraz ma zajecie, bo cwiczy przewracanie na boczki :-) jak mata sie znudzi to lezaczek, a pozniej spac ;-)

Izabella mój pokarm może i dobry hihi i niech tak zostanie :p a i Niko mial wagę urodzeniowa 4.070kg ale spadł aż do 3,650kg wiec dużo nie brakowało a zostalibyśmy dłużej w szpitalu. Twój smyk to też kawał dzidzi:)

Nina kurczawka a ja właśnie tego nie przewidziałam. Przy starszej nie bylo problemu bo jak miala 2 tygodnie już mialam zjazd w szkole i ładnie zjadała moje mleczko z butli. I smoka też lubiala. Dziś jechałam ze starszą do lekarza to młody czekał 4 godziny bez jedzenia. Mama mówi, że plakał jak tylko wkładała mu butle. A tak był spokój. ;)

Karola to naprawde wyczyn urodzić dziecko o wadze 4.600. Moja babcia urodzila wujka 6.800kg. To jest nieogar dla mnie ale tak bylo. ;) rodzila piątke dzieci i najmniejsze miało 4.5kg. :eek:

reklama
Pscolka: tule mocno. Ja ryczałtem jak starszą córkę na dwa tygodnie odstawić musiałam z powodu antybiotyków. A to pepti do dokarmiania tylko? Ja uwielbiam smak pepti, jak miałam podejrzenie skazy u starszej to właśnie pepti dawalam i sobie do kawy dosypywalam. Co do obwodów główki to obie 53 miały więc chyba normalnie. Przy pierwszym porodzie od pierwszego skurczu 6 godzin minęło do porodu, a przy drugim 5 godzin. Aha. No i starszą rodziła się z rączką przy buzi więc musieli naciąć.

Samochodzik: ważne jest, by dziecko uczyło się bawić samo. Ponoć jest to dobre bo staje się bardziej kreatywne. Moja starszą większość czasu sama się bawi.

Ostatnia edycja:
Do góry