reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Askar Witaj :)

Monia, moja przy kp srednio co 2-3h w dzien ale czasami tez zdaz sie jej dluzsze przerwy w jedzeniu. Jak przybiera w normie to bym sie nie martwila.
A moze sie rozleniwila i nie chce cyca ciagnac, z butli jej latwiej.

Judy, twoja niunia tez super w nocy spi. Moja chyba jeszcze potrzebuje czasu zeby cale noce przesypiac.

Samochodzik, u nas drzemki nie wygladaja. Jedynie przy cycu pospi i na spacerach, a czasami jest zmeczona a nie moze zasnac. Bawimy sie na macie, oglada karuzele w lozeczku, wuglupiamy sie na lozku w sypialni, lezaczka nie toleruie no i zwiedzamy chatke i czytamy ksiazeczki.

Askar, moja tez z raczka przy glowie wyszla:) a sam porod poszedl szybko druga faza 5min. Tylko ze mi najpierw rano wody odeszly ale skurczy i rozwarcia brak. Wiec mi wywolywali. Wiec mocniejsze skurcze zaczely sie od 16 a ok 19.30 wzieli mnie na porodowke bo skurcze juz byly mocne i bolesne a o 21.25 urodzila sie Hania;) pamietam to wszystko jak przez mgle:)

Juz po skonczeni tych 3miesiacy moja Hania taka fajna sie zrobila w konucu zaczela sie duzo usmiechac, bawi sie grzechotka, lapie wszystko co sie da, duzo gada po swojemu. taka "ogarnieta sie zrobila" jak to mowi moj R. Z niecierpliwoscia czekam jak bedzie sie smiac w glos.

reklama
Dołączam do mam ktorym dziecko wyszło z raczka przy główce. W dodatku owinęła sie dwa razy pempowina na szyi w rezultacie wyciągali ją prozniociagiem.

Ja się cieszę że wątek będzie ukryty bo będę wiecej pisać...:) przyznam szczerze że nie zawsze chce mi się logować a tak będę musiała i problem z głowy:):):):)

Ja właśnie dlatego nie dodaje żadnych zdjęć bo nie wiadomo kto co czyta i kto gdzie patrzy z tego samego powodu nie mam facebooka

wawka - a jaki obwód główki miały dziewczyny? może to chodzi o proporcje pomiędzy nim a Twoją miednicą? U mnie pierwszy 4 godziny 34 cm, a drugi 3 godziny (tj. liczę od czasu jak się obudziłam ze skurczami) 35 cm.

goska - ja całe 50 minut spędziłam w szpitalu do pojawienia się Matiego, pewnie byłoby o połowę mniej gdybym nie musiała na swoją położną czekać:-D, ale z drugiej strony z tą młodą położną, co się mną zajmowała do przyjazdu mojej to bym nie urodziła, za delikatna:no:.

samochodzik - ja to muszę trzymać mojego szkraba albo w łóżeczku albo na wysokościach, bo się starszak do niego dobiera, więc zostaje nam tylko mata położona na stole i przewijak na łóżeczku lub w łazience na pralce. Jak w ciągu 2 m-cy nie przejdzie mu to bicie to ja nie wiem co zrobię:cool:. Mój długo patrzy na świecącą choinkę (jeszcze trochę postoi:-D), karuzelkę, książeczkę Tiny Love lub po prostu pokój (mam dużo szafek wiszących). Na leżaczek mogę go kłaść jak nie ma starszaka albo go do kuchni ze sobą biorę.

Dzisiaj po wizycie u lekarza, znowu nie zaszczepiony i niestety potwierdziły się moje obawy co do skazy białkowej. Z tej racji, że mi pokarmu nie starcza wieczorami, od dzisiaj dokarmiam Bebilon Pepti:cool: Normalnie się poryczałam jak doktor wypisywała receptę...

Wawka, już wcześniej miałam pisać, że podziwiam Was, kobietki, które mają dwójkę brzdacow do ogarnięcia ( m.in. Ciebie, Pscolke, Marike, Sunovie i inne)- po prostu SZACUN :) Czasem mam "wyrzuty", że zamiast pobawić się sama z synkiem,to zostawię małego na macie i niech się bawi :/
O Pscolka! :) no właśnie, u nas też podejrzenie skazy, ewentualnie jakaś alergia, ale też mamy (ten okropnh) bebilon pepti, tylko problem, że mały go jakoś nie toleruje, bo zje max 90ml i finish :(

Ostatnia edycja:
Pscolka ja gdyby nie zle ulozenie urodzilabym w 4 godziny. A tu niedosc ze sie przeciagnelo do 9 to skanczylo sie na cc.

U nas sa dwie rozrywki, mata i lezaczek. Na macie lezy nawet do godziny. Teraz ma zajecie, bo cwiczy przewracanie na boczki :-) jak mata sie znudzi to lezaczek, a pozniej spac ;-)

Izabella mój pokarm może i dobry hihi i niech tak zostanie :p a i Niko mial wagę urodzeniowa 4.070kg ale spadł aż do 3,650kg wiec dużo nie brakowało a zostalibyśmy dłużej w szpitalu. Twój smyk to też kawał dzidzi:)

Nina kurczawka a ja właśnie tego nie przewidziałam. Przy starszej nie bylo problemu bo jak miala 2 tygodnie już mialam zjazd w szkole i ładnie zjadała moje mleczko z butli. I smoka też lubiala. Dziś jechałam ze starszą do lekarza to młody czekał 4 godziny bez jedzenia. Mama mówi, że plakał jak tylko wkładała mu butle. A tak był spokój. ;)

Karola to naprawde wyczyn urodzić dziecko o wadze 4.600. Moja babcia urodzila wujka 6.800kg. To jest nieogar dla mnie ale tak bylo. ;) rodzila piątke dzieci i najmniejsze miało 4.5kg. :eek:

reklama
Pscolka: tule mocno. Ja ryczałtem jak starszą córkę na dwa tygodnie odstawić musiałam z powodu antybiotyków. A to pepti do dokarmiania tylko? Ja uwielbiam smak pepti, jak miałam podejrzenie skazy u starszej to właśnie pepti dawalam i sobie do kawy dosypywalam. Co do obwodów główki to obie 53 miały więc chyba normalnie. Przy pierwszym porodzie od pierwszego skurczu 6 godzin minęło do porodu, a przy drugim 5 godzin. Aha. No i starszą rodziła się z rączką przy buzi więc musieli naciąć.

Samochodzik: ważne jest, by dziecko uczyło się bawić samo. Ponoć jest to dobre bo staje się bardziej kreatywne. Moja starszą większość czasu sama się bawi.

Ostatnia edycja:
Do góry