reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Betti to nie zle przybrała.
Moj chłop ;) duzo pracuje zazwyczaj 16h dziennie i 7 dni w tygodniu. Małą super sie zajmuje tylko zmęczenie daje się we znaki.

reklama
Domka dzięki za odp. W takim razie spróbuję jej dać więcej syropku, bo nie powiem wolałabym to niż ten zagęszczacz, bo po tym pewnie będą problemy z kupką.

Miałyśmy wyjść na spacer, ale pada także zostajemy w domu...

U nas Łucja jakoś tak 'od zawsze' miała być...problemów w tej kwestii z M. nie było. Coś moi rodzice tylko na początku kręcili nosami, a teraz to sobie nie wyobrażają małej z innym imieniem :)

hej, od jakiegoś czasu Was podczytuję i nie powiem, że zmartwił mnie fakt ukrycia forum- więc postanowiłam się ujawnić, żeby po raz drugi nie stracić cennego źródła informacji ;) Co prawda mam córeczkę z września, ale poruszacie pewne tematy, które również i mnie interesują. Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć ;) Więc tak jak pisałam- urodziłam we wrześniu córeczkę, 56cm długa, 3200g, sn. Poród ciężki- 15 godzin, ale całe szczęście szybko się o tym zapomina ;) Malutka na początku była karmiona cycem, ale coś zaczęła słabo przybierać i "cudowna" pani położna kazała ściągać i dokarmiać własnym mlekiem z butelki po zjedzeniu z cyca ... i tak się zaczął początek końca kp- mała pokochała butelkę. Ściągam jej mleczko, bo szkoda mi było zrezygnować z własnego mleka.. tak więc teraz mała czasem ssie cyca, ale to już bardziej dla mojej i swojej przyjemności :) Baaaardzo zazdroszczę innym kp ;) ale przy drugim sobie odbije. Także przestroga dla innych mam- nie podawajcie butli jak chcecie karmić piersią !!! :) tak poza tym Hania pięknie rośnie- jutro kończy 4 miesiące i waży koło 6,5kg :) To jak, przyjmiecie mnie do siebie? :)

Askar witaj :-)
Dziewczyny Zoska od 9 jeszcze nic nie jadla! Teraz spi, czekam az sie obudzi i mam nadzieje w koncu cos zje. To chyba nie jest normalne zeby tak dlugo nic nie jesc. Co ile jedza wasze dzieciaki?

Askar witaj! My tez po dlugim 13godzinnym porodzie, cale szczescie wielkiej traumy nie mam

Monia my jemy co 3-3,5godz

Ja się sobie dziwię, że tak szybko zapomniałam o bólu- ale to chyba za sprawą mojej kochanej córeczki i jej uśmiechów ;)

Mojej też się zdarza nie jeść przez 4-5 godzin- po prostu czasem sen jest ważniejszy. Nocki też już mamy fajne- mała śpi mniej więcej od 20.00 do 3.00, 4.00 i potem do około 8.00 ;) ale ja jeszcze jakiś czas się nie będę wysypiała bo ściagam również w nocy co 3-4 godziny :)

Ja rodziłam prawie 23h wiec i tak wam zazdroszczę ;)
Moja w nocy spi średnio 8-10 ciągiem odkąd skończyła 5 tygodni. W tym czasie nic nie je a pięknie przybiera. Teraz ma 9 tygodni. Jesli twoja jest juz tak duża i zdarza jej sie raz nie zjeść tak długo to bez paniki zawoła jak bedzie głodna. Jesli jednak straciła by apetyt i zupełnie nie wolała jesc to wtedy lepiej podpytac lekarza.

Dziewczyny, jak wyglądają drzemki Waszych Maluszków w ciągu dnia? Tzn. czy zawsze są o stałych porach i ile łącznie, spać powinien w dzień taki bobas, który zaczął czwarty miesiąc? I jak u Was wygląda "odkładanie" na drzemkę? :) Bo taki plan, jaki był na początku, kiedy Maluszek był młodszy, czyli: karmienie, przewijanie, chwilka zabawy i tak po ok. 45 min do łóżeczka, już przestaje działać :/ Miłego popołudnia Wam wszystkim, tym ukrytym również ;)

Dalam jej butle i wtrabila 120 bez mrugniecia okiem, a chwile wczesniej odwracala sie od piersi. Ona po prostu przestala tolerowac moje cyce. Czasem jeszcze jej wcisne ale dzisiaj jak tylko probowalam sie do niej przysunoc od razu sie odkrecala w druga strone. Czym moze byc spowodowana taka niechec?

reklama
Witaj askar

u nas mała śpi 9-10 godzin w nocy . Za to w dzień co 2,5-3 godziny karmienie. A drzemki w cały świat ale z reguły po 1,5 godz od wstania mała robi sie śpiąca . Tylko ona śpi po 30 minut.
z tymi butelkami to zależy od dziecka jedne pokocha butelki od razu inne w ogóle nie chce.

Do góry