To moj jest malutki bo 15 kończy 3 miesiące i waży niecałe 5kg a jak się urodzil ważył 3260g ale wszystkie moje maluchy mniej przybierały i były drobne-najdrobniejsza była druga córcia bo jak się urodziła to ważyła 2550g i mierzyła 47cm i jak narazie tak jej zostało że nawet w przedszkolu jest najniższa.
reklama
Hej Dziewczyny!
Wczoraj nic nie pisałam, bo ciężki dzień za nami...Młoda od rana ulewała, wręcz chlustała mlekiem. Dwa razy ją przebierałam...do wieczora naliczyłam 20 rzutów mleka...biedna płakała non stop, bo pewnie ją przełyk bolał, a ja w pewnym momencie z tej bezsilności zaczęłam ryczeć razem z nią...Jak M. wrócił z pracy poleciałam kupić poduszkę klin...i zaopatrzyłam się w zagęszczacz nutrition jakby się akcja powtarzała. Dziecko mnie nieźle przeraziło...wieczorem tak bolała mnie głowa, że po 20 poszłam spać...Oby dzisiaj było lepiej, bo już od rana mnie boli z nerwów żołądek.
Pisałyście o wagach Waszych Maluszków. My dowiemy się w przyszły wtorek jak u nas z przybieraniem, ale nasza to kruszynka...jak wychodziłyśmy ze szpitala miała 3040g, teraz myślę że koło 5300-5500g za t nadrabia 'wzrostem'.
Wczoraj nic nie pisałam, bo ciężki dzień za nami...Młoda od rana ulewała, wręcz chlustała mlekiem. Dwa razy ją przebierałam...do wieczora naliczyłam 20 rzutów mleka...biedna płakała non stop, bo pewnie ją przełyk bolał, a ja w pewnym momencie z tej bezsilności zaczęłam ryczeć razem z nią...Jak M. wrócił z pracy poleciałam kupić poduszkę klin...i zaopatrzyłam się w zagęszczacz nutrition jakby się akcja powtarzała. Dziecko mnie nieźle przeraziło...wieczorem tak bolała mnie głowa, że po 20 poszłam spać...Oby dzisiaj było lepiej, bo już od rana mnie boli z nerwów żołądek.
Pisałyście o wagach Waszych Maluszków. My dowiemy się w przyszły wtorek jak u nas z przybieraniem, ale nasza to kruszynka...jak wychodziłyśmy ze szpitala miała 3040g, teraz myślę że koło 5300-5500g za t nadrabia 'wzrostem'.
nina2003
Mama Julianka i Łucji
Rzeczywiście modelka będzieMoja ma juz 62-63 cm ale ma 9 tygodni i urodziła się to miała 53. Wagowo miała 3500 a ma 5300.
Nie mam doświadczenia w parciu w porodzie sn ale 4600 to już rzeczywiście jest dużo. Kolega urodził się 5100 teraz jest rosłym mężczyzną ale rodzeństwa nie ma, wszyscy żartują ( bo to jest syn rodziny zaprzyjaźnionej z moimi tesciami) że jego mama już się więcej nie odważyła na drugi poród.
Slonko ja tez synka urodziłam małego bo 2720 dwa dni przed terminem.dlugi na 56 cm wyglądał jak patyczak. Tylko on przybierał rewelacyjnie na piersi, ale co z tego jak teraz ma prawie 6 lat i waży 20 kg. Jest taki chudzielec mały i niejadek. A jak miał rok - dwa to wcinał prawie wszystko. Także różnie to bywa i jeszcze dzieciaczki mogą nadrobić bardzo szybko albo wystrzelić z wzrostem jak bedą dojrzewac.
Cyntia Adi chyba największy z tutejszych dzieciaczków. coś czuje że moja Lusia tez mnie zaskoczy w czwartek. Ja się śmieje ze mam jakieś mleko na sterydach
Tutu biedna kruszynka. A wcześniej ulewała? Nasza nie ulewała do przedwczoraj i nie wiem czemu zaczęła. Ale to jest sporadycznie. A poduszkę kupiłam ale po doświadczeniach z synem który do 5 miesięcy ciągle ulewał.
Córcia ma na imię Łucja?
jak Wasze dzieciaczki po nocy?
Ostatnia edycja:
Nina widzę, że mamy imienniczki Buziaki dla Twojej Łucyjki!
U nas nocka jak zwykle super - o 20 Mała zasnęła i o 4 obudziła się na butelczynę, a potem dospała do 7.30. Teraz buszuje na macie...już zdążyła mi dwa razy lekko ulać ;/ widze, że ziewa także pewnie zaraz będzie pierwsza drzemka.
U nas nocka jak zwykle super - o 20 Mała zasnęła i o 4 obudziła się na butelczynę, a potem dospała do 7.30. Teraz buszuje na macie...już zdążyła mi dwa razy lekko ulać ;/ widze, że ziewa także pewnie zaraz będzie pierwsza drzemka.
witam nowe mamuśki ))
operacja bajpasów mojego taty wlaśnie trwa!!!!!!!!!!!!!!!!!! ponad tydz czekania bo zawsze "coś" wyskakiwało((( szkoda ze dziewczyny uciekacie na priv ale też w pełni Was rozumiem:**
slonko12 ja tez urodzilam synka 15 go pazdziernika 3110 i 54 cm wczoraj bylam na szczepieniu ma 7,300 i 67 cm pucek )) szcepilam 6 w 1 chociaz bylam zdecydowana na bezplatne szczepienie jednak ciesze sie podjelam taka decyzje
operacja bajpasów mojego taty wlaśnie trwa!!!!!!!!!!!!!!!!!! ponad tydz czekania bo zawsze "coś" wyskakiwało((( szkoda ze dziewczyny uciekacie na priv ale też w pełni Was rozumiem:**
slonko12 ja tez urodzilam synka 15 go pazdziernika 3110 i 54 cm wczoraj bylam na szczepieniu ma 7,300 i 67 cm pucek )) szcepilam 6 w 1 chociaz bylam zdecydowana na bezplatne szczepienie jednak ciesze sie podjelam taka decyzje
Linka trzymam kciuki o pomyślną operację i szybką rekonwalescencję Taty.
Synek pięknie Ci przybiera! żeby moja te 5500 miała to by było pięknie...my też szczepimy 6w1 we wtorek druga dawka. Boję się, choć pierwszą Lusia zniosła bez problemu...
Synek pięknie Ci przybiera! żeby moja te 5500 miała to by było pięknie...my też szczepimy 6w1 we wtorek druga dawka. Boję się, choć pierwszą Lusia zniosła bez problemu...
A moja dzis konczy 3 ms i wzrostowo i wagowo jest na 50.MA 5870g i 61 cm.Jak sie ur miała 4160g.Tez jest na cycu
Judy długasna modelka Ci rosnie;-)
Linka myslałam o tobie ostatnio,trzymam kciuki
Tutu u nas nutritin srednio pomógł,ulewałą dalej tylko na gesto.Bardziej nam pomaga gasrotus.Ale wiem ze dziewczynom innym ten nutriton pomógł.
Ja nawet zrobiłam zdj jak mała rzygneła na podłoge i pokaze dr.
Nocka srednia,przez te gacie małą zle mi spi;-/
Judy długasna modelka Ci rosnie;-)
Linka myslałam o tobie ostatnio,trzymam kciuki
Tutu u nas nutritin srednio pomógł,ulewałą dalej tylko na gesto.Bardziej nam pomaga gasrotus.Ale wiem ze dziewczynom innym ten nutriton pomógł.
Ja nawet zrobiłam zdj jak mała rzygneła na podłoge i pokaze dr.
Nocka srednia,przez te gacie małą zle mi spi;-/
nina2003
Mama Julianka i Łucji
Linka rôwnież trzymam kciuki za operacje Twojego taty.
Domka a do kiedy mała ma nosić te majtochy ortopedyczne?
Tutu piękne imię
Domka a do kiedy mała ma nosić te majtochy ortopedyczne?
Tutu piękne imię
reklama
A widzisz tutu,a u nas ogranicza ulewanie sporo.No nic trzeba top przezyc.
Nina pierwsze majty maiała do teraz a od teraz ma drugie bo tamte za małe i do marca narazie.... Non stop,aby na wyjazdy musimy zdejmowac bo w fotelik sie nie mieszcza.
Nina pierwsze majty maiała do teraz a od teraz ma drugie bo tamte za małe i do marca narazie.... Non stop,aby na wyjazdy musimy zdejmowac bo w fotelik sie nie mieszcza.
Podziel się: