reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Askar staram sie bardzo ale jak przez 6 godzin nic nie jadla to juz dalam jej ta butle, bo ile mozna nie jesc?

Wawka jestes stworzona do rodzenia. Ile planujesz dzieci? :p

reklama
Monia: mam 2 dzieci i więcej niestety nie planuje. Fajnie mieć dużo dzieci ale niestety trzeba je utrzymać. Udało mi się mieć dzieci rok po roku i na tym koniec. Gdyby mnie było stać, to bym i 5 dzieci miała. Jak wygram w totka to sobie jeszcze sobie dzieci odrobinę :) Do rodzeństwo może i jestem stworzona, ale do bycia w ciąży to już mniej. Pierwsza ciąża zagrożona, w drugiej pod koniec też musiałam leżeć.

Ostatnia edycja:
Monia sama się poddałam, więc Ci się nie dziwię... ;-) najważniejsze, żeby nasze dzieci były zdrowe i szczęśliwe- czy będą jadły z cyca czy nie;-)

Wawka zazdroszczę, masz na to jakiś przepis? :p

to ja miałam schize przez cala ciąże ze w domu urodzę i w sumie nie wiele brakowało, dobrze ze wody odeszły wieczorem - na porodówce byłam godzinę:eek: w 15 min z 5cm zrobiło się 10cm
dzieci tez bym mogła mieć jeszcze kilka ale mąż mnie chętny, pracowałam do końca - no ostatni tydzień mnie już wyrzucili co bym tam akcji nie zaczęła

Niestety ale przepisu nie mam. Taka ma uroda. Ale to też nie jest dobrze, ze tak się szybko rodzi. Ja wiedziałam, że poród będzie szybki i jak tylko zaczęły się skurcze to dzwoniłam do położnej i jechałam zaraz do szpitala. Gdybym książkowo czekała na regularne skurcZe to bym w domu urodziła.
A jeszcze w temacie butelki. Moja starsza córka w wieku 2 tygodni musiała przejść na butlę i mm bo przechodzilam infekcje bakteryjna i brałam antybiotyk. I po wybraniu leków wrocilysmy do kp. No i nie było problemu. Młodsza też dostawala butlę cały dzień jak na pogrzeb pojechałam i z kp nie ma problemu.

Hm, to u nas drzemki wyglądają podobnie:) Dziennie to łącznie jakieś 5.30 h. Kurde, jakoś przyzwyczaiłam się do tego, że wcześniej dziecko zasypialo i 2.5h cisza i można cokolwiek zrobić w domu. A teraz tego nie ogarniam...mało tego nie ogarniam siebie ;) Co Wy wtedy z dziećmi robicie? Na leżaczek, na matę? Ok. Ale ile można leżeć ? Mój synek szybko się nudzi...

reklama
Monia: oj to już wiedziała co robić. Najgorzej jak pierwszy poród w domu.

Samochodzik: młoda trochę leży pod karuzelka , trochę na hustawce i trochę niestety na rękach. Ja mam jeszcze starszą córkę, która też wymaga poświęcenia czasu.

Do góry