reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

ja tez zastanawiam sie od kiedy nowe produkty do jedzenia od kilku dni dokarmiam mojego Jasia mlekiem i w zwiazk ztym trzeba mu bedzie wprowadzac wczesniej niz ak był tylko na kp ...wasze pociechy duże a moj w szpitalu zlapal rota i tak go umeczylo ze wazy 4910

reklama
Ja jak byłam mała to mama żeby dac mi zupy chodziła ze mną pół kilometra na kładkę, a pod kładka był stacja PKP i oglądałam jak jeżdżą pociągi. Nigdzie indziej nie chciałam jeść. Zupa w słoik i na kładkę:) zaczęłam zupy jadac w domu jak miałam 8 lat. To się trochę ze mną nalatala. A oprócz zupy na śniadanie jadłam kanapkę i na kolację to samo i to też z przymusu. Taki niejadek byłam, ale w sumie do tej pory mi zostało. Teraz jestem przekonana ze nie miałam pokarmu przez swoje odżywianie. Po porodzie jak wypilam pół szklanki wody i jedna bułkę na cały dzień zjadłam to było dobrze, nie miałam w ogóle apetytu, ciągle mnie mdlilo. Teraz w sumie moje jedzenie to kanapki, nie lubię obiadów. Ale mam zamiar się przemoc i w końcu jeść normalnie:)

Dzisiaj byliśmy no pobraniu krwi z małym, musieli mu pobrać 5cm krwi żeby zbadać poziom żelaza, poziom witaminy D i coś tam jeszcze. Krew miał strasznie gęsta i nie chciała lecieć. Tak bardzo płakał. Teraz jak wróciliśmy do domu, wsadzilam go do nijaka ( w dzień śpi w bujaku) i co chwilę budzi się z przewrazliwym płaczem, Bujak bo chwilę, przytulam i dopiero się uspokaja i usypia dalej. Chyba mu się śni to pobieranie krwi i się boi :(
IMAG0407.jpg Teraz zauważylam jaką ma siną rączke w tym miesjcu co pielęgniarka mu trzymała żyby nie ruszał :-(

Załączniki

• IMAG0407.jpg
    IMAG0407.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Garmelka to faktycznie wyszło nie ciekawie a chciałaś przecież dobrze. Dobrze ze sie zorientowalas o co chodziło .

Jeszcze i diecie nie myśle. Mała dopiero nie długo skończy dwa miesiące wiec mam na to jeszcze czas. Jednie co mnie martwi to to ze mała je coraz wiecej mm. Uważam to za moją winę. Po pierwsze ostatnio mam tragiczną dietę. Zamiast śniadania czy kolacji potrafię zjeść czekoladę... Po drugie za mało pije a po trzecie zaczęłam z wygody czasem poprostu dawać mm. Jak gotuje obiad i mała sie domaga jesc to P daje jej butle a ja mam czas zeby zrobic obiad. Jak my idziemy do kogoś lub ktoś wpada do nas tez łatwiej dac butle. Złoszczę sie teraz na siebie okropnie bo mam coraz mniej pokarmu z własnej głupoty. Bede musiała spróbować to zmienić dla dobra małej.
Dzwoniłam do ambasady i niby nie musze tłumaczyć aktu urodzenia małej. Kolega twierdzi ze musiał tłumaczyć u teraz sama zgłupiałam . Dziewczyny tlumaczylyscie akt jak robiliście pierwszy paszport tymczasowy w ambasadzie?

Peluches ( nie wiem czy dobrze zapamiętałam nick) tez jeździłam konno przez ładne pare lat za nastolatki. Pracowałam w stadninie i kopyta tez nawet werkowałam a Martynie jeszcze ni razu nie udało mi się obciąć paznokci u nóg. Nawet koń śląski przy Martynie to waga lekka ;)

Sunovia masz racje w tym co napisałaś jest jakieś szaleństwo zeby sie chwalić np nasz juz siedział jak miał 3 miesiące itp to ze z pomocą poduszek to inna sprawa. A zeby dziecko nauczyć robic do nocnika trzeba mu poświecić czas o wyprać pare brudnych ubranek łatwiej małego geniusza obłożyć poduszkami ;)

Garmelka kochana dobrzez e to ocet a nie jakis kwas.Ja swoja droga ugotowałam tak kiedys sos,bo gotowałam sos i ocet w czajniku był.I sos był za gesty to wlałam wody z czajnika,ja potem kosztuje a to gorycz okropna.Ale sie maz ze mnie smiała a na obiad było jajko sadzone;-)

Moja po szczepieniu spi cały czas,wstała raz,dałam pedicetamol cycka i nadal spi,na macie.
A ja za ten czas pocwiczyłam;-) a teraz ide kawe zrobi cbo łeb mnie boli okropnie.

Mój dziadek ma konia ale ja sie go boje;-)

A ja kocham konie, do UK wyjechalam zeby zarobic na stadnine. Mialam zostac 6 miesiecy a jest juz ponad 9 lat. Tyle sie wydarzylo po drodze, ze stadniny juz chyba nigdy nie bede miec;(
Judy a propo paszportu, tutaj tez nie ma tak ze jak dziecko sie tu rodzi od razu ma obywatelswo. Rodzice musza tutaj zyc i pracowac przez minimum ostatnie 5 lat. A Ty ile lat juz tam jestes? Sprawdz jakie sa kolejki do ambasady, bo czasami dluzej mozna czekac na spotkanie niz na sam paszport.

Ja caly dzien rozkimniam jak ugysc pobyt w PL. Czy leciec samolotem do mojej mamy i wraca autem z L czy odwrotnie? Bo on tylko na 2 tygodnie a ja na miesiac;)

Domka Ty z lubelskiego jestes? Skad dokladnie?

My wyboru nie mamy tu samoloty nie latają tak abyśmy mieli sensowne połączenie wiec bedzie na bank autem. P mnie zawiezie i potem odbierze. W danii jestem od 2006. Jedyne co przysługuje to prawo stałego pobytu. Ja takie mam P jeszcze nie. Widze ze nas koniar jest tu trochę ;) największe szczęście na świecie na końskim leży grzbiecie ;)
Sprawdziłam kolejki do ambasady nie ma. Jak na mojej wyspie raz na 3 miesiące jest konsul to wtedy faktycznie masakra. Następna wizyta w marcu wiec zostało jechac / płynąć do Kopenhagi.
Co do podróży to Mroczko ma za sobą długą trasę ciekawe jak im poszło? Milczy to moze siedzi za zabicie teściowej ;)

Mamy kp mialyacie moze kiedys taki przypadek ze dzieciaczek nie chcial jesc z jednego cyca? Moja Hania przez tydzien sie buntowala i nie chciala jeac z lewego cyca, jedynie na spiocha udalo sie ja przystawic. Teraz jeat juz ok, ale do tej pory nie wiem o co jej chodzilo.

Domka po jakin czasie u was nastapila poprawa z buzka po tych kremikach?

Czy wasze dzieciaczki maja jeszcze kolki? Ja myslalam ze mojej juz przeszlo i madra odstawilam kropelki (sab simplex) i teraz znowu sie meczy biedactwo przeze mnie. Podaje jej teraz eapumisan ale kiepsko dziala, czekam na te kropelki z niemiec,mam nadzieje ze jutro juz beda.

Ktoras z was pisala ze boli ja dzisiaj glowa, ja dzisiaj tez umieram z tego powodu. Zauwazylam ze po ciazy mam duzo silniejsze bole glowy i apap na mnie nie dziala niestett a kp wiec trzeba sie meczyc.

reklama
betti u mnie u tak jest ze tylko z prawego chce, i to przy skoku wiec w prawym mam megaa nawal, a w lewym ledwo co ;-( i u mnie tez bole glowy to podobno od karmienia bo wytwarza sie cos(nie pamietam jaki hormon) i on jest tego sprawca.

Do góry