reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

betti może się tak zdarzyć że dziecko upodoba sobie jedną pierś niestety i wtedy zostajątylko próby podawania drugiej i przekonywania do niej.
A co do kolek to teoretycznie mówi się że po 3-4 miesiącu znikają ale moja córka miała bóle brzuszka prawie do 7 miesiąca a potem bóle były ale to już z innego powodu.

reklama
Betti mozesz tez karmic tylko jedna piersia. A w jakiej pozycji karmisz? Moze cos ja boli albo uwiera?

Domka szkoda ze nie jestes blizej Zamoscia czy nawet Tomaszowa Lubelskiego to wpadlabym w maju na kawke;) Moja mama mieszka pod Tomaszowem a L jest spod czestochowy.

Judy jestes pewna ze po tylu latach nie mozesz aplikowac o tubylczy paszport dla malej?

Do mnie dzwonil moj szef, odchodzi pod koniec miesiaca. Smutno mi z tego powodu. Dzwonil miedzy innymi aby dowiedziec sie czy wracam na pelen etat. No i podobno maja jakas propozycje dla mnie odnosnie mojej "kariery". Ide do pracy w nastepnym tygodniu to dowiem sie wiecej co oni mi tam zaproponuja.

Slonko a moge zapytac z jaki byl inny powod bolow brzuszka u was? Moze u nas tez te bole sa czyms innym spowodawane. Nasz pediatra sugerowala mi szukac w diecie czy cos malej nie szkodzi i obserwowac, ale ja i tak bardzo uwazam co jem.

Kochane jak podniesieniem główki jak trzymacie Wasze maluszki za dwie rączki?
Bo mojemu coś kiepsko idzie,na co dziś zwróciła uwagę lekarka

Renisus jestem pewna. Z reszta mi wystarcza polskie obywatelstwo. Chcemy wrócić do Pl. Zobaczymy co wyjdzie z naszych planów.

Domka- wybierz sie kiedyś do Wrocławia do zoo, mamy najlepsze:) pójdziemy razem :)

Ciotki moja tez ma uczulenie na buzi od kilku dni, mam wrażenie ze coraz gorsze- policzki plus broda- takie krostki i szorstkie jak papier ścierny. W sumie jeden raz użyłam lenor sensitiv a tak zawsze JELP i froch moze to to? Kupiłam krem emolium dzis. Robic cos jeszcze oprócz przemywania woda przegotowana??
ImageUploadedByForum BabyBoom1420650630.077868.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1420650630.077868.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1420650630.077868.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 63
reklama
Byłam w końcu na spacerze i bardzo sie cieszę - super pogoda sie zrobiła, słoneczko i naprawde fajnie.

Tutaj np. jest tak, ze dzieciom nie przysługują automatycznie tubylcze paszporty. Moja już ma, co mnie niezle zszokowało, ale po mężu. Wiec teraz muszę asap załatwić jej polski, bo inaczej będę mieć córkę, która jest obcokrajowcem.
Słyszałam, ze w PL ambasadzie dostaje sie tymczasowy paszport na takie małe dzieci i to jest bardzo szybko.
Judy, co do aktu urodzenia to u nas trzeba tłumaczyć i to tłumacz przysięgły, ale za opłata moze tez to zrobic konsulat. Moze u was robią tłumaczenie za darmo?
Mi mówili, ze na paszport musza "umiejscowić akt urodzenia w PL" i do tego jest on po polsku potrzebny.

Garmelka - oj... Dobrze, ze sie chociaż kapneliscie co sie stało.

Martyna - biedny ten Twój maly, ale tez strasznie go pokłuły i zeby takiego siniaka zrobic... Aj... Współczuje.

Do góry