reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Moja 62 cm ale powoli ubranka juz ciasne się robią i waży 6375 kg. Chyba jednak będę musiała przełożyć środowe szczepienia :(

Łóżeczko tez mamy na najwyższym poziomie.

Moja wazy 5200 ale długa jest bo ma juz 61 cm. W rozmiar 62 wchodzi ale na długość robi sie ciasno a na szerokość jest ok. Wagowo jest na 50 centylu a na długość na 97. Lekarka jak u niej byłam to mówiła ze bardzo szybko rosnie na długość wiec jest długa i chuda .

Martyna, to chyba z uwagi na niską wagę urodzeniową należą Ci się darmowe szczepienia? Gdzieś czytałam tak. Te ileś w 1.

Domka - bo czasem pokasłuje i jakiegoś glutka odciagne. Niby to nie wielkie halo i oddycha i je normalnie no ale wiesz...tyle się teraz słyszy :/ wolę poczekać te 2-3 dni, niz pluc sobie w brodę.

No nic będę sie martwić o rozszerzanie diety pózniej, mam jednak jeszcze 2 miesiące ;) myślałam, kurczę, ze chociaż do tego są jakies jasne wytyczne, a tu znow według uznania. A ja jestem księgowa, ja potrzebuje wytycznych... No nic.

Tez jestem ciekawa ile wazy mój mały misiek, mam wrażenie, ze ostatnio bardzo urosła i ważyłam na wadze ze mana i wychodzi mi jakies 5kg, ale moja będzie mieć jutro 8 tygodni. Za tydzień idziemy do lekarza to ja zważą, zmierzą i pokażą te swoje wykresy, to zobaczymy. Niestety będzie tez szczepienie, ciekawe jak mała to zniesie.
A teraz byliśmy u znajomych, którzy maja roczna córeczkę, wzięłam ja na chwile na ręce - olbrzym dziecko w porównaniu do mojego :)
Ale jej mama wzięła moja - i mówi, jaka ona malutka - już zapomniala, ze jej tez taka mała była. :)

Renisus - trzymam kciuki za usypianie, zeby sie następnym razem znów udało. Od poniedziałku możesz zacząć trzymać za mnie ;)
I powiem Ci, ze ja też lubię mała karmić i lubię jak na mnie spi ;)

reklama
Moja to już z 68 wyrasta...

Renisus, jeszcze nie niestety. Inga musi ogarnąć samodzielne zasypianie i dłużej spać, bo znów się budzi ok. 4-5. Robimy rewolucję w sypialni, ale co chwile występują jakieś problemy. Aktualnie nie możemy znaleźć srubek do łóżeczka, żeby je podnieść wyżej. Zaginął mi też gdzieś ochraniacz. Pamiętam, że go nawet pralam dla Ingi, ale gdzie ja go włożyłam??

Do góry