reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Cześć dziewczyny. Czytam wasze forum od początku ale nic wcześniej nie pisałam. Zostałam po raz pierwszy mama 9.10.2014 ślicznego synka wyczekanego przez 7 lat.
Pisze bo szkoda mi córeczki Mizzah. Ja też zmieniłam mleki z nan na bebilon bo mój synek miał zaparcis. Lrkarz mi powiedział że żeby zobaczyć poprawe to trzeba podawać mleko przez mc. Oczywiście u każdego dziecka inaczej tak więc mizzah nie rezygnuj po jednym razie bo tak to nigdy się nie przekonasz jskie mleko jest dobre dla twojej córeczki. Życzę wytrwałości i szybkiej poprawy.
Dziewczyny wasze rady są nieocenione nie wiem co bym bez Was nie raz zrobiła ;)

reklama
Mizzah współczuję :-( Nie umiem Ci doradzić bo nie jestem za bardzo w temacie mm. A czemu nie podajesz tego co wcześniej mm?

U nas dziś w miarę spokojny dzień. Do południa mały nie chciał spać ale po spacerze go zmogło i śpi teraz ładnie. A chodziliśmy dziś 2h mimo niezbyt ciepłej pogody ale słońce świeciło to nawet przyjemnie było.

Skoro mamy dzień chwalenia się maluszkami to ja też się chwalę ;-) Fotki sprzed kilku dni.

K1.jpgK2.jpg

O właśnie się budzi... To posiedziałam na necie :baffled:

majka witaj :happy2: zaglądaj do nas częściej :tak:

Załączniki

• K1.jpg
    K1.jpg
    18,5 KB · Wyświetleń: 64
  • K2.jpg
    K2.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Czarna bo Bebilon Pepti to produkt mlekozastepczy, podawany przy
[h=3]Do postępowania dietetycznego w przypadku:[/h]
  • alergii na białko pokarmowe, w tym białko mleka krowiego i białko soi,
  • niedoborów disacharydaz (częściowa nietolerancja laktozy i sacharozy),
  • przewlekłej biegunki,
  • choroby trzewnej,
  • postępowania diagnostycznego w wykrywaniu alergii na białka pokarmowe,
  • postępowania zachowawczego u dzieci ze zwiększoną predyspozycją do alergii pokarmowej,
  • kolka.

No a ze to produkt mlekozastepczy to nie ma tam mleka a bialko jest pociete i łatwo przyswajalne. Tym samym lekkie dla brzuszka. Te produkt to cos jak lek, wlasnie dla problemowych dzieciaków.

Dziewczyny smarujecie czymś dzieci pod paszkami? Moja ma tam mokrą, białą skórkę i tak się zastanawiałam czy sudocremem czy może jednak linomagiem?

sunovia - ja mam porównanie między Fridą a katarkiem i mogę powiedzieć... że nie ma porównania. Fridą rzadko kiedy coś wyciągnę (używam jej nocami), a katarkiem wychodzi sporo. Podłączam do Karchera i Mati ani drgnie, nie boi się, a Szymek jak to zobaczył to też przestał płakać przy czyszczeniu noska. Raz nawet sam sobie wyczyścił. Generalnie zmienia mi się chłopak z dnia na dzień. Dzisiaj podszedł do inhalatora i kazał sobie włączyć i sam sobie trzymał maseczkę i się inhalował. Nawet gumkę od maseczki na głowę sobie założył.

Ja dalej mam gości, więc Was nie nadrobię. Jak było coś do mnie a nie odpowiedziałam to piszcie PW;-)

Wszystkie Wasze dzieciaczki takie słodkie, to może i ja się pochwalę :)
DSC_0119.jpgDSC_0121.jpg

Mam jeszcze małe pytanko, wiem że jak karmię piersią to kupa może być raz na kilka dni, ale mała już 5 dni nie robiła i zaczynam mieć małego stresa, myślicie, że jak zjem np. śliwki suszone to jej to też pomoże? A może macie jakiś inny dobry sposób na kupę :-)

Załączniki

• DSC_0119.jpg
    DSC_0119.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 57
  • DSC_0121.jpg
    DSC_0121.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 54
My chyba mamy skok rozwojowy. Do tej pory moje dziecko zazwyczaj spalo jak zabite. Nawet odkurzacz nie był problemem. Od 2-3 dni ryk . W nocy ciągiem nie mogła przespać godziny. W dzien to samo. Raz przespała 3h ciągiem ale spała u mnie na rękach. Teraz znowu darła sie przez 2h wiec położyłam sie w łóżku z nią na klacie i jest cisza. Nie moge odejsc od niej nawet na moment. Nawet przez sen sprawdza czy jestem obok i czy nie jest w łóżeczku. Krzyk jak by ją ze skory obdzierali. Do tej pory jesli nie było problemu z gazami to był z niej aniołek. A teraz... Niby to trzeci tydzien ale ona spóźniona o 2 wiec to moze byc skok. Długo u was to trwało??

reklama
Do góry