reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Madziula u nas kupa sie juz unormowala i jest prawie codziennie, ale na poczatku mielismy problemy i z kupa i gazami i stosowalismy windi zawsze dzialalo. Dziewczyny pisaly tez ze masowanie palcem odbytu pomaga no i do tgego masaz brzuszks.
Powiem ze rozczulajace sa zdjecia takich mslych dzieci, ogladaslam juz wszystkie pare razy, jutro postaram sie dodac nasze.

reklama
Cześć mamusie,

byliśmy na badaniu bioderek i wszystko ok. Musimy tylko częściej łaskotać Krystianka pod stopami aby je prostował bo zaciska je ja piąstki a przez to krzywi. Za dwa miesiące do kontroli, dobrze mieć wujka ortopedę to człowiek spokojniejszy i nasycony informacjami, odpowiedziami na pytania. No i pieluchę między nogi wkładać, można dwie jak dziecko jest silne i dalej ściska nogi, nawet 6 miesięcy.

Mam pytanie do was z innej beczki: moja koleżanka jest w ciąży, 32tc i ma nagłe i silne zawroty głowy. Czy miała tak któraś z was, jakie mogą być przyczyny i jak z tym sobie radziłyście?

Piękne, słodkie wszystkie dzieciaczki i jak się pozmieniał i urosły :)
A to Krystianka fotki:
jeszcze w szpitalu dla porównania
16-10-14.jpg20141020_073014.jpg20141016_161357.jpg
miesiąc później
14-11-11 2.jpg14-11-17 1.jpg14-11-16 4.jpg
i teraz, najnowsze
20141202_122828.jpg20141126_114109.jpg20141125_092716.jpg

Załączniki

• 20141020_073014.jpg
    20141020_073014.jpg
    16 KB · Wyświetleń: 55
  • 20141016_161357.jpg
    20141016_161357.jpg
    13,1 KB · Wyświetleń: 47
  • 14-11-11 2.jpg
    14-11-11 2.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 58
  • 16-10-14.jpg
    16-10-14.jpg
    17,4 KB · Wyświetleń: 55
  • 14-11-17 1.jpg
    14-11-17 1.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 52
  • 14-11-16 4.jpg
    14-11-16 4.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 57
  • 20141202_122828.jpg
    20141202_122828.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 56
  • 20141125_092716.jpg
    20141125_092716.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 54
  • 20141126_114109.jpg
    20141126_114109.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Witajcie nocna zmiano my juz nakarmieni odbijamy a ja śpię na siedzaco to moja córa to każdego dnia inaczej sie budzi .... Dzis 21-23-3.... Wczoraj dałam pierwszy raz rumianek obsypalo ja na twarzy chyba niemoze pic ... Czy któreś dziecko tez tak ma ,???? Katinka84 ja tak miałam ale od 35 nadciśnienie w ciazy powoduje takie skutki niech koleżanka uda sie do lekarza lepiej dmuchać na zimne... Mizzah strasznie mi przykro co przechodzisz z maleństwem tez mieliśmy to mleko Msc temu generalnie to jest bardzo ciężkie mleko nasza Kasia tak samo reagowała ... Tydzien czasu płaczu :-( odrzuciliśmy niemoglismy patrzeć jak sie meczy wiem ze innym dzieciom pomaga przeszliśmy na sma lf lactose free jest ok ... Myśmy juz zmieniali 3 mleka zawsze pierwsze 3 dni po płakała i brzuszek ja bolał ....

Ostatnia edycja:
Mroczko - rumianek u niektórych dzieci może wywoływać alergię. Wiec ja bym sie wstrzymała z podawaniem tym bardziej ze ewidentnie Kasie uczulil.

Katinka - pierwsza rzecz/pytanie czy kolezanka kontroluje cisnienie i jakie ma pomiary u lekarza?? Czy wykluczino.u niej cukrzyce??

Marrika - jak tam Mała na tym nutramigenie?

Pola spała od 20:30 - 2:20-6:20. Mieszamy na razie 50/50 dodając do kazdego posiłku Delicol. Któraś może stosuje?? To jest enzym laktazy ktory ulatwia trawienie laktozy mslenstwu ma poczekac parę dni. Moze za szybko od razu dalam jej tylko enfamil - nie wiem. Zobaczymy :/
Dzis wreszcie ofiara losu czyli ja ma pierwszą wizyte u ginekologa po porodzie ide na 20:40.

Z takich pierdułek to polecam masc ulatwiajaca oddychanie i na przyziebienia od 1 dnia życia Musteli. Wiem ze Sroka pojechala po skladzie ale to byl o ile sie nie myle jeden z produktow ok - ten i szampon. Na razie muszę skończyć te serie i przejdę na tak osławionego Rossmana.

Aa i jeszcze coś :) Pamiętacie jak wyslalam Wam zdjecia suchych policzków i za uszkami tego czerwonego ??? Mialyscie racje :* Teraz przed kąpielą dobrze namydlam a i w dzien staram sie chociaż wodą przetrzeć buziaka i za uszkami i jest zdecydowana poprawa. Polecam masc alantandermoline z witamina chyba a. REWELACJA do twarzy i za uszami lagodzi podrażnienia i nawilza te suche miejsca. Polecany właśnie dla maluchow.

Ostatnia edycja:
madziula karola robi kupe raz na 4-5 dni,nie meczy jej to ale za to jak zrobi kpe to jest taki pisk ze hej.

Judy my w 5tyg mielismy skok,3 dni darcia i leki separacyjne.
Teraz ma 7tyg i tez marudzi ale chyba jeszcze nie jest tak zle.

Katinka tez musze łaskotac i masowac te stópki.Mam kontrol w styczniu i juz nie moge sie doczekac bo małej sie główka spłaszczyła z prawej srony.

Agniecha kupiłam babydrea,czytałas jak to sie przygotowyuje?dziwnie jakos

A M mnie cisnie zebym przeszła na mm;-(

Ja starszej też laskotalam stopki, ale nie pieluchowalismy szeroko. Z tego co wiem tego już się nie praktykuje tak profilaktycznie. Chyba, że są jakieś problemy.

Inga bardzo słabo podnosi główkę, nienawidzi leżeć na brzuchu. Z Marcelą miałam to samo, ale i tak się trochę martwię. Jednak wwydaje mi się, ze Inga jest trochę wygięta na jedną stronę. Pytałam o to neonatolog, ale mówiła, że to fizjologiczne, przejdzie i nie ma sensu nic z tym robić. Minęło kilka tyg i jakoś nie przeszło, a też mam wrażenie, ze ma trochę skrzywiona główkę. 10 grudnia mamy i ortopede i neonatologa, to będę drążyć ten temat.

Domka - wybacz określenie, ale pieprzy te Twoj stary frazesy. Najlepszy jest pokarm Mamy i to Ty musisz zdecydować czy chcesz przejść na mm. Twoja wola a nie pod naciskiem.

reklama
mizahh prawie to samo mu powiedziałam,niech spada i sam pije bebiko.

aja szukam jakiegos fizjoterapetu ale zeby sie dostac musze miec skierowanie od ortopedy,a tez za miesiac dop

Do góry