reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

Inhalacje można robić z soli fizjologicznej. Ja dla starszej kupiłam olejek olbas i fajnie działa, ale nie wiem czy można zastosować u takich maluszków. Na ulotce jest napisane, ze tylko po konsultacji z lekarzem, ja nie ryzykowalam. Na pewno nie można go używać u dzieci z AZS i innymi alergiami.

A jaki masz aspirator do noska? Ja mam Fride, jak zakrople solą fizjologiczna, to czasem coś odciagne, ale nie zawsze, a słyszę, że charczy. Podobno bardzo dobry jest katarek, ten do odkurzacza, dużo skuteczniejszy. Zastanawiam się czy nie kupić.

reklama
A my właśnie wróciliśmy ze szczepienia. Mały był bardzo dzielny. Szczepilismy 5w1 + pneumokoki. Mam nadzieje ze nie bedzie zbyt marudny

Mój mały to uwielbia wodę oraz herbatkę rumiankową i koperkową z hipp. Jest taki słodki,wyma****ę rączkami i nóżkami,gaworzy,unosi głowę do góry aż jestem zaskoczona,że dziecko 2 miesięczne jest takie 'energiczne' he ale to po mamusi :p

Kazała mi ułożyć małą na rękach prostopadle do mojego brzucha. Delikatnie ją przychylić na jeden bok , pozniej na drugi, unieść delikatnie do góry i delikatnie opuścić w dół. Na końcu podnieść normalnie do odbicia. Ponoć to pomaga bo moja prawie nie odbija.

Inhalacje można robić z soli fizjologicznej. Ja dla starszej kupiłam olejek olbas i fajnie działa, ale nie wiem czy można zastosować u takich maluszków. Na ulotce jest napisane, ze tylko po konsultacji z lekarzem, ja nie ryzykowalam. Na pewno nie można go używać u dzieci z AZS i innymi alergiami.

A jaki masz aspirator do noska? Ja mam Fride, jak zakrople solą fizjologiczna, to czasem coś odciagne, ale nie zawsze, a słyszę, że charczy. Podobno bardzo dobry jest katarek, ten do odkurzacza, dużo skuteczniejszy. Zastanawiam się czy nie kupić.

Ja tez mam Fride właśnie, szału nie ma

Mamy ten inhalator Inhalator Microlife NEB 100B, kompresorowy, 1 szt - Portal Dbam o Zdrowie Chodzi głośniej niż odkurzacz :szok: Od wczoraj nie robię już, bo w sumie nie słyszę charczenia. 2x dziennie przykładałam maseczkę do buźki, ale na odległość tak z 2 cm przed, bo mały nie dał sobie inaczej. A wystarczyła sól fizjologiczna. Pediatra zaleciła jednorazowo 3 ml, ale wlewałam 5 ml i kończyłam szybciej (bo jak jest malutko, to ta para nie chce lecieć ładnie). W ogóle myślałam, że tam będzie lecieć ciepłe powietrze. A taka inhalacja trwa ok. 4 minut.

A, dostaliśmy też lek, ale nie używałam go, bo bez przesady.... A lek, który dostaliśmy to fenoterol. A że w ciąży naczytałam się o licznych skutkach ubocznych jako przyczynie wycofania go jako leku przeciwskurczowemu w ciąży, to nie podałabym go tak małemu dziecku na charczenie, sorry. Tym bardziej, że na ulotce było napisane, że u małych dzieci w specjalnych przypadkach.

Dzisiaj kupiłam inhalator i będę małego inhalowac,bo też charczy.

Cyntia a jak dlugo stosowalas te inhalacje

Ostatnia edycja:
Pokarało nas!!!! Podalam enfamil i mamy taka kolke ze szok ; ( zrobila kupke płakała przy tym i wiła się. Teraz leży i dyszy :( nie wiem co robic jakie jej mleko podawać

Mizzah - o kurczę, a niby takie dobre mleczko. Biedna córeczka :( a które kupiłaś?

Babina - jakoś parę dni wtedy i teraz też parę dni (na zalecenie lekarki).

reklama
Cyntia - Podałam jej Enfamil Lilip :( moze za szybko nie woem :( może sie unormuje??? Nie wiem co robic. ..tak skakac po mlekach to jej brzuszek zwariuje :(
A z drugiej strony jeśli nie to krzywdze dziecko :(

Do góry