reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

cześć :)

Domka, czytałam :) Ale ja normalnie robię jak każde inne. Od wczoraj podaję pomieszane mleko bebiko i babydream. Jak na razie wszystko dobrze. Co do przejścia na mm to nie sugeruj sie nikim, musi to być tylko Twoja decyzja żebyś potem dobrze się z nią czuła :)

Ide sie pomalować i uczesać póki Hania śpi. Potem po Mateuszka do przedszkola. Już sie chyba przyzwyczaiłam do nowego trybu życia :)

reklama
hej,

Była u mnie przed chwilą pielęgniarka środowiskowa i pytała właśnie o kupy. Mówię jej że mały robi co kilka dni a w tym tygodniu to nawet co drugi dzień. A ona na to, że to nie dobrze bo powinien robić codziennie :confused::confused::confused: No pierwsze słyszę... Przecież są dzieci co na kp robią nawet raz w tygodniu... A ona mówi że jej wnuczka tak robiła co kilka dni i tak jej zostało do teraz a ma już kilka lat. I do tego nic nie chce jeść... :confused: Hmmm no sorry ale jakoś nie widzę związku.... Nie wiem skąd ta baba wyskoczyła ale jej wiedza to się zatrzymała chyba na latach 80-tych...

Kto idzie na spacer? Ja się wybieram jak się mały obudzi. A teraz idę może zdążę jeszcze coś zjeść.

Cześć mamusie,

Domka, Agniecha a jaka jest różnica w robieniu tego mleka z BABYDREAM, bo ja robię miareczkę na 30ml, dwie na 60ml itd. tak wywnioskowałam z tego opisu na pudełku :confused:. Krystian nie ma problemów z brzuszkiem i kupkę robi dwa, trzy razy dziennie. Nie wiem czy to dobrze z tymi kupkami?

Dziewczyny, Karina nie ma cukrzycy, obciążenie glukozą wyszło w normie, co do ciśnienia to nie wiem ale może faktycznie bo ja też ostatnio źle się czuję, może wina pogody? Jeżeli to ciśnienie to musi skonsultować się ze swoim lekarzem?

Krystianek śpi, ja zrobiłam cztery pralki prania i posprzątałam łazienkę, jeszcze chcę kuchnię ogarnąć i okno choć jedno umyć.
No i sałatkę z tuńczykiem zrobię.

katinka z Babydreamem jest jedna zasadnicza różnica (zresztą wszystkie mleczka Humany tak mają) że robi się je w 70 stopniach a nie w 40 jak inne mleczka mm:)

Czarna, mi w szpitalu mowili ze na kp dziecko moze nawet robic kupke raz na 3 dni i jest ok.
My juz po spacerku, mrozno i szaro u nas dzisiaj.

Moja juz na spacerze z tatą.

Ale chyba jutro wybierzemy się do lekarza. Niepokoi mnie to charczenie, boję się, żeby jej nie poszło na oskrzela albo płuca tym bardziej.

Mi pediatra mówiła, że przy kp kupa może byc i raz na 10 dni, to tzw. trawienie bezresztkowe.
Moja starsza córka na mm robiła co 3 dni. I faktycznie tak jej zostało do dziś. Ma trochę problem z kupka, zanim zrobi przez pół dnia skarży się, ze boli ją brzuch. U nas to niestety rodzinne. Tak samo mam ja, moja mama i jej siostry, babcia...

reklama
Dzis w końcu udało nam sie wyjść na pierwszy spacer. Mała szybko usnęła i nawet po powrocie do domu jak ją rozbieralam to dalej spała. Obudziła ją dopiero kupa :) powoli bedziemy ruszać na coraz dalsze wyprawy. Na poczatek zaczęliśmy od 20 minut wokół domu. Ciagle czekałam na lepsza pogodę ale nie bawem ma byc temperatura minusowa wiec lepiej juz nie bedzie :) powoli przestanę byc niewolnikiem własnego domu :)

Do góry