reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październik 2014

mroczko - osobiście nic nie robię, a jak coś jest nie tak to ja mówię to M, a on to załatwia ze swoimi rodzicami

renisus - ja bym uważała ze stosowaniem sterydów zwłaszcza na buźce, po nich mogą zostać blizny.

mizzah - o tak, dość często głowa mi leci:cool2:, z tym że ja karmię na poduszce, która jest wyprofilowana tak, że dziecko leci na mnie na szczęście, a nie na podłogę. Niestety nie jestem w stanie nad tym zapanować:no:.

judy - jak chcesz mieć laktację to przystawiaj częściej do cyca:tak:

babina - u mnie nie da się nie odbić bo od razu po położeniu jęczy i warczy:-D

kotulcia - ja staram się podobnie, tj. podnoszę i odkładam, w międzyczasie starając się odbić

reklama
Chciałam was dziewczyny zapytać o wasze metody usypiania maleństw bo ja nie mogę znaleźć tej działającej na moj egzemplarz. Bylismy dzis na usg bioderek wszystko ok
Cyntia - naszej policji się to udało jestem pod wrażeniem :)

O Cyntia jest czego gratulować :) a jednak czasem sie udaje odzyskać skradzione rzeczy.
Piersi mi twardnieją a mała po karmieniu juz nie chciała mm. Tylko ona tak mało się załatwia.... W nocy dwie pieluchy a teraz cisza... W czwartek bedzie położna to podpytam a póki co karmię coraz wiecej piersią więc może będzie lepiej. Którejś maluszek miał tak ze prawie nie siusiał???

Kotulcia - niedawno też czytałam "Język niemowląt", bardzo fajna, rzeczowa książka :tak:

pscółka odnośnie zostawiania wózka na klatce w bloku powiem krótko: nie ufam swoim sąsiadom ;-) niestety nie wszyscy są normalni w tym bloku :baffled: A co do kup to mój przez pierwszy miesiąc robił po każdym karmieniu, potem 2-3 razy na dobę a teraz właśnie zaczął robić co kilka dni. Wczoraj wieczorem zrobił kupę po 4 dniach przerwy. To była taka ilość że szok :szok: Wzięliśmy go na przewijak a tam poszły jeszcze dwie bomby. Obsrał przewijak, tatę i dywan :-D

Cyntia wow to świetna informacja :tak: a ile czasu minęło od kradzieży? wiecie gdzie się znalazł?

My dziś mimo zimnawej pogody zaliczyliśmy dwugodzinny spacer. Dobrze że zabrałam dla siebie rękawiczki bo przy wózku zimno w łapy. A teraz młody śpi jak suseł więc czas na relaksik i filiżankę kawki zbożowej :-)

Judy - w 3 tygodniu mieliśmy zebrać siuski do takiego woreczka doklejanego i na 1 raz młody nie wysiusial nawet 5 ml. Otwierasz czesto pieluszkę, by sprawdzić? Zgłoś to, no pewno. Lepiej być przezornym.

Czarna - ok. 7 sierpnia nas okradli. Wiemy tylko, że był w lombardzie. Nic wiecej nie chcieli mówić. Ba, mieli tylko nasz opis, bez zdjęć.

Justinka - najczęściej przy cycku usypiam synka.

Ostatnia edycja:
justinka my nie mamy jednej sprawdzonej metody na usypianie, niestety mały wymaga od nas kreatywności i szybko się nudzi jednym sposobem. Ale stosujemy np. noszenie na rękach na pionowo przytulony do klatki i tańczenie albo kołysanie się z nim, kołysanie jak na huśtawce jak jest zawinięty w rożek, kładę go też czasem sobie na kolana na pleckach i na siedząco ruszam kolanami w prawo i lewo + jakieś nucenie do tego, bujanie w wózku. A tata to usypia go na swoim brzuchu, macha jego nogami i śpiewa "hej Legia gol, szalalalalala...." i to jak na razie jest największym hitem :-D Chyba nam mały kibic rośnie haha. Przy cycu to rzadko zasypia, jeśli już to w nocy się zdarza.

reklama
Nie wytrzymałam i sama wywołałam siku. Rozebralam małą i przetarłam chusteczką zmoczoną w zimnej wodzie . Wystarczyły 3 pociągnięcia wokolicach pupy i odrazu siuski poszły i to w sporej ilości. Chciałam dzwonić do położnej ale i teściowa i moj P mowia ze wszystko jest ok tylko ja się czepiam ze za duzo śpi, ze nie płacze a teraz ze nie sika. Ale 10h bez siuskow nie jest normalne. Niech gadają co chcą bede jej te siuski wywoływać a w czwartek na wizycie położnej poruszę ten temat. Nie chce wychodzić na panikarę ale przecież brak siuskow nie jest normalny. W szpitalu kazali to kontrolować a teraz kiedy ta ilośc jest za mała to w domu mi wszyscy mowia ze panikuje.... Aby do czwartku a jak mnie wkurza to wysle ich na zakupy a zadzwonię po położna szybciej.

Do góry