reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Justinka ja Filipa od poczatku przyzwyczajalam do zasypiania i spania przy wlaczanym radiu albo tv i bardzo czesto sam zasypia leząc spokojnie w lozeczku, jednak czasami zdarza sie ze jest zmeczony i placze bo sam nie potrafi usnąć, wtedy kolysze go w ramionach na lezaco i wlaczam na youtube szum suszarki do wlosow, wtedy sie uspokaja (czasami od razu, czasami wymaga to dluzszej chwili) odkladam do lozeczka, jeszcze troche szumi, w miedzy czasie wlaczam radio lub tv (niezbyt glosno) i albo zasypia od razu albo powtarzam te czynnosci do skutku.

reklama
cyntia - to faktycznie jaja, myślałam, że takie rzeczy się nie zdarzają:-D

czarna - tak, u nas też to tak wyglądało przy Szymku:-D, ściągałam pieluchę a on jeszcze dorabiał mega ilości:szok: podkładałam tylko kolejne chusteczki, żeby miał na co robić. Zazwyczaj przechodziliśmy na pieluszki rozmiar większe jak już po prostu jego kupy nie mieściły się w aktualnym rozmiarze:-D.

justinka - w nocy to nie wiem jak junior usypia, bo ja usypiam przed nim:-D, a w dzień to mniej więcej takie sposoby jak u Czarnej. Dodatkowo jak mi się wybudzi, a jeszcze nie pora karmienia, to kładę go na brzuchu i jeszcze tak trochę dosypia:tak:

Siema Ciotki !!! :)

Na wstępnie wyrażę swoje wielkie oburzenie, żeby nie nazwać tego wku*wem na to aplikacje w telefonie!!! RENiSUS mi tez ucina posty/ juz odinstalowałam aplikacje, zainstalowałam jeszcze raz i dalej to samo... Także dziewczyny często nie wiem co piszecie... :/ trzeba ten szajs gdzies zgłosić!!!
Agniecha - dziekuje - u nas jakby lepiej - tzn na tyle sie poznaliśmy wszyscy ze wiemy skąd te spazmy u Izuni - otóż ona wogole nie potrafi puszczać bąków :( i do tego zaparcia... Co drugi dzien stosujemy czopek glicerynowy dla dzieci i jakoś to leci... A co u Was? Jak dzieciaki?
Justinka- to dla mnie temat nr jeden!! Jak to zrobić a przede wszystkim co żeby dziecko szybciej usypiało? Najgorzej jest w nocy/ muszę nosic, bujać , tańczyć, śpiewać i skakać z dzieckiem na piłce żeby łaskawie zasnęła... Zwykle trwa to od 30minut do godziny!!! Jak do tego dołącze karmienie to mam conajmniej 2 h wyjęte z życia:( moja to jest jeszcze taka cwana ze niby juz spi, steka sobie jak jej dobrze na tych rękach, buzia w karpik wiec ja sie skradam żeby ja cichutko polozyc do jej wyrka a tu nagle zonk - zaczyna wydawać te swoje wysokie dźwięki które nawet ściany w moim mieszkaniu nie wytrzymują... Czekam na jakaś złota rade !!!! Plis
Pscółka- apropo spania przy cycu to dzisiaj teściowa mi opowiadała jak mój maz sie jej sturlał pod kanape i jak sie ocknęła to latała az po klatce schodowej bo myślała ze go ktos ukradł :) :) ale ona nie miała pewnie takiej kozackiej poduchy ;)
Mroczko- najlepiej jak twój maz z
Nia porozmawia... Mój na szczescie jest bardzo za mna/ jego rodzina ciagle truła dupe jak byłam w ciazy jak karmienie cycem jest ważne ( nie powiem on ma tez zryty beret pod tym względem) ale wyszło tak ze nie karmie i on mnie wspiera a jego rodzinka ma zakaz wspominania nawet dlaczego tak jest - nie ma tematu- i to mi sie podoba:)
Mizah- jak tam podprawa jest?
Wawka - juz jakis czas temu miałam pisać co z Tobą... Ja przez pierwsze dwa tygodnie po porodzie nie umiałam sie wogole odnaleźć i na nic nie miałam czasu...
Czarna- jest taka książka "kupa, kupa, kupa" ostatnio mi szwagierka pożyczyła ;) normalnie Ksawery jest jak bohaterka tej książki :)
Cyntia - co do pobierania moczu przez woreczek to mi lekarz zabronił bo mówił ze zwykle wychodzi z bakteria i ja łapałam na żywca do pudełka :) nie było tak zle . Ps. Moze policjant buchnął ten rower a ze nie opchnal w lombardzie to wam oddał i jeszcze wyszedł na bohatera ? :)

O widzisz Garmelka, jak Ty piszesz z aplikacji to jest caly post a jak ktos pisze z kompa to ucina.

Pscolka tylko raz posmarowalam, kurcze nawet nie pomyslalam ze hydrokortizon jest ze sterydami.

Judy masz racje, to Twoje dziecko i rob co Ci serce podpowie. Ile dni ma Twoja niunia, nie moge sie doliczyc:)

garmelka, tylko uważaj, żebyś z tymi czopkami nie przedobrzyla. Takie rzeczy powinno stosować się doraźnie, malutka musi się nauczyć samą robić kupki.

Moja na szczęście w nocy zasypia, w dzień ręce i ręce, jeszcze nie nauczyłam jej zasypiac. Żeby postępować jak przy starszej czyli kierować się radami z Języka niemowląt musiałabym chyba zakneblowac starszą. No i niestety po kąpieli nie zasypia sama, starsza na tym etapie już padala bez żadnego usypiania. Także póki co noszenie na pionowo lub cyc.

Dostałam dziś wreszcie zdj z sesji Ingi, bardzo mi się podobają efekty ;-)

W przeciągu 3 tyg mam 3 wizyty lekarskie dziewczynami - u ortodonty z M, neonatologa z I i ortopede z obiema. Nie wiem jak to ogarnąć. Do ortopedy mąż może wezmie sobie wolne, bo tam będzie najtrudniej i najdłużej, a do pozostałych lekarzy muszę jechac sama z obiema i szczerze mówiąc nie wiem jak to ogarnąć. Ostatnio u neonatologa w czasie kiedy rozbierałam małą starszą dobrala się do szafy z kartoteka, ale był z nami mąż i z nią wyszedł. Później jak usłyszała płacz siostry to się zaczęła drzec jeszcze głośniej na korytarzu.

reklama
Babina - moje 7 tygodniowe dziecię wypija 120 ml. Ona uwielbia mleko♡ wiec pewnie i wiecej by wtryniła. Zrzyģałaby się ale zjadla.

Garmelka - no dziś już lepiej! Dajemy diclofor i infacol i gazów zdecydowanie mniej. Nawet już 2 kupy były. A jak u Ciebie? Widzę że brzuszkowych problemów cd. Podajesz jej cos?? A moze jej to mleko nie służy. Juz sama nie wiem

A co ile karmicie mm??

Do góry