reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

garmelka - ale się uśmiałam z teściowej. Ja tym razem postanowiłam, że muszę mieć taką poduchę, żeby mieć wolne ręce i w razie czego Szymka ogarniać. Poza tym jak Szymek był malutki to też przysypiałam i czasem mogło się to nie fajne skończyć. Raz spał mi na klacie i zjechał pod pachę tak, że miał głowę dużo niżej niż reszta ciała, no i trzymałam go tylko jedną ręką za nóżki:baffled:. A na siedząco to notorycznie zasypiałam, a wtedy wiadomo ręce puszczają. Przerzuciłam się na karmienie na leżąco. Tylko z moimi cycami jak wiaderka to w sumie też do końca bezpieczne nie było:no:.

renisus - tak mi się wydaje że to najsłabszy ale jednak steryd, bo ja coś o podobnej nazwie miałam przepisane na Szymkowy AZS i się wahałam, bo z jednej strony chciałam pomóc jak się drapał do krwi, a z drugiej strony ta lista skutków ubocznych... ostatecznie nie zastosowałam

sunovia - a myślałam że tylko mój typ lubi noszenie w pionie:-D. To chyba ze względu na to, że jemu na leżąco ciągle się cofa:baffled:.

reklama
moj Jaś tez cały czas na rekach albo na cycu a ma juz 8 tygodni czy to normalne????????

kupki miał baryzdkie tak jak u CIEBIE SUNOWVIA ale pediatra kazał dawac dicoflor i zwazyl po tygodniu okazalo sie że mały przybiera 40 g wiec pediatra powiedziala zeby zapomniec o kupach skoro dzidzia przybiera to nie ma sie czym martwić a takie kupy sa przy cycu

Renisus moja mała ma 3 dni. Bedziemy na szczęście mieli polozną do dyspozycji a jak cos to zimna chusteczka wywołuje siku szybciutko :)

no to mój jest na cycku wiec nie mam kontroli ile zjada, ale wczoraj mu ścignęłam do butelki 125ml wypił i jeszcze dobił drugim cyckiem pod korek...
hmm no to chyba dużo je jak na 3tyg:confused:

Mizzah, ja karmię co 3h w dzień, chyba, że przysnie na dłużej to nie wybudzam i jak mi poprzestawia plan dnia to czasem skracam przerwy do 2,5h, rzadko do 2, żeby kąpiel wypadła o jakiejś sensownej godzinie.

Eh, odparzenia ciąg dalszy. Niby było już zalagodzone, ale te ranki się powiększyły. Jakby było ciepło, to pół dnia byśmy leżeli na nieprzemakalnej ceracie z gołą pupą. Wietrzę mu pupę w ciągu dnia po każdej zmianie pieluszki. Ubieram chłodniej. Czuję się bezsilna. Wyobrażam sobie jak to piecze :(

Judy wlasnie rozmawialam z moim L i stwierdzilismy ze u nas tez wygladalo jakby mala siku nie robila. Ciezkie pampersy zaczely sie po powrocie do domu, czyli po 6 dniu. Nie pamietam czy polozna masz jutro czy pojutrze, ale jak nie jutro to napewno masz jakis nr. gdzie mozesz zadzwonic z pytaniami. My bylismy w szpitalu i mala byla sprawdzana co 3 godziny. Trzymam kciuki zeby to jednak tylko panika mlodej mamy byla:) wierz mi ja co chwila panikuje:D

Boze ale te nasze dzieciaczki rosna, nadziwic sie nie moge.

Pscolka, dziekuje ze wspomienie o sterydach. Masc jest juz schowana, zaraz obok drugiej mocniejszej ktora lekaz mi wcisnal dwa tygodnie temu.

Cyntia, u mnie to samo. Juz bylo ok a tu znowu. Nic nie pomaga, a pani doktor machnela dzisiaj na to reka oferujac kojena magiczna masc ze sterydami. A ze nasza ziajka lepiej dziala to podziekowalam.

Ostatnia edycja:
reklama
Renisus jak wymusilam na niej siusianie to był tego konkretnie sporo. Po jutrze ma byc położna. Jesli nadal bede miała wątpliwości to jutro zadzwonię do szpitala i zapytam. Cały czas ją obserwuje i nie pokoi mnie wiele rzeczy. Poprostu boje sie ze przeocze cos istotnego i małej stanie sie przezemnie krzywda. Nawet cieszę sie ze istnieją położne środowiskowe ;)

Do góry