reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Ja lubię ostre:) Chociaż aktualnie nie mam ochoty no ale w przypływie desperacji zjem cały słoiczek:p

Już sama nie wiem czy lepiej wiedzieć kiedy i się przygotować czy też nie wiedzieć i czy z zaskoczenia strach jest mniejszy:)

reklama
Cześć dziewczyny!!!
Dawno się nie odzywałam ale czasami udawało mi się Was podczytać.
Gratuluje dziewczyną które się rozpakowały i tulą już swoje maleństwa. Niech dzieciaczki rosną Wam zdrowo i dają pospać w nocy, a Wy szybko dojdźcie do siebie po porodzie. My jeszcze w dwupaku ale wydaje mi się, że maluszek niedługo zechce przyjść na ten świat. Od ponad tygodnia wydaje mi się, że brzuszek opadł. Mam nadzieje, że uda mi się dotrwać do końca 37 tygodnia :).
Pytałyście się o zabranie suszarki do szpitala. Według mnie to bezsensu wiem, że po porodzie nie będę miała sił na układanie włosów. Ostatnio byłam u fryzjera i ściełam się tak by nie musieć o to martwić się.
Pozdrawiam Was cieplutko.

Kotulcia, w czwartek zamowilismy na te intencje jedzenie z indyjskiej restauracji. Paliło, jelitka pracowały, Gabi nadal na pokładzie. Hemoroid nie protestował, ale jest mały.
Ludowe przesady są przereklamowane: seks i sutki nie zrobiły żadnego wrażenia. Teraz wpadlam w szał sprzątania: pomylam wszystkie drzwi wewnętrzne, starlam kurze w dziwnych miejscach i nic. Przynajmniej bede miała czysto, a na schodach zmeczylabym sie bez sensu.

A ja jakoś w połowie ciąży szukałam informacji czy ostre jedzenie może wywołać poród i trafiłam na artykuły, gdzie pisano, że to mit. Nie znalazłam potwierdzenia tej teorii. Chyba nie ma sensu się katować ostrym jedzeniem.

Za to trafiłam na info, że świeże ananasy owszem :) A to dlatego, że w niedojrzałych ananasach jest jakaś substancja wywołująca skurcze (jakieś ludy stosowały to jako środek wczesnoporonny), no a żeby taki ananas był świeży w Polsce musi być zerwany nie do końca dojrzały i nie zawsze dojrzeje.

Renisus plan jest taki ze mam rodzic naturalnie opowiedzieli mi wszystko na czym to bedzie polegać .... Jesli ciśnienie bedzie wysokie to wtedy cesarka :-) Dziewczyny pow mi pytanie z innej beczki czy wasi partnerzy mężowie cYm bliżej porodu chętnie chcą z wami przytulanek? Bo ja niemoge mojego namówić pytam sie czemu niechce mówi ze sie boi o mała ... A jak wasi ?juz kombinuje na tyle sposobów ni huhuhuhu

gnagna ja uzywam czopki glicerynowe przepraszam za obrazowośc ale przy moim łożysku nie moge przeć oprócz tego mam syrop duphaloc i żadnego porodu jak do tej pory mi nie wywołalo a jestem zawsze opróżniona super wiec z tym porodem to chyba tak nie do końca,.....

reklama
Do góry