reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Czarna jutro już będzie lepiej. Dzisiejszy dzień najgorszy. Dasz radę. Fajnie tak patrzeć na tego dzieciaczka aż się wierzyć nie chce ze to naprawdę twoje :-)

Kotulcia ja bym do sąsiadki poszła spać, w życiu bym nie wzięła w ręce!!

Garmelka myślisz że jej w głowie było sprawdzać akurat czy teoria w Lejdis jest prawdziwa? :-D:-D:-D

Mroczko pamiętaj że po większym posiłku będziesz ok 2h miała podwyższone ciśnienie. I że powinnaś przed mierzeniem posiedzieć odpocząć 5min bo inaczej też będzie wyższe.

reklama
Czarna gratulacje;-) teraz po kolei wszystkie sie beda sypac;-)
Która nastena w kolejce?
Ja to czuje ze zamkne porody pazdzierniczówek;-)

Jak karnisz ma 2,40m i do ziemi tez tyle samo to firanki kupic 2,5x2,5??
I zasłone tez 2,5m?

Czarna teraz bedzie juz tylko lepiej;) jak bylas szyta to taka moja rada ze nawet jak za kilka dni bedziesz juz czula ze mozesz przenosic gory to sie oszczedzaj bo mi szew puscil;/

Katinka sprawdz w ikei bo kojarzy mi sie ze tam maja materace 70x90;)

Domka zalezy jakie chcesz te firanki i zaslonki. Ja np wszywalam tasme zeby sie pomarszczyly to musialam kupic wiecej metrow niz mialam szerokosc karnisza. Ja bym nie brala 250 wysokich jesli masz 240 bo beda Ci sie walaly po podlodze...

Ostatnia edycja:
Mizzah minie szybko mam nadzieje dziekuje jeszcze troszkę 10 dni co to jest w porównaniu do całej ciazy :-). Marrika29 dziekuje za info niewiadzialam ze po 2 godz polozna nic niemowila ... Dzis niemam Zamiaru nic robic jedynie obiad ugotować musze zbierać siły a myśl o mojej perełce dodaje mi siły że to juz za niedługo

Ostatnia edycja:
Kotulica, garmelka - przez Wsze nocne posty siedzę i sikam ze smiechu. Ale ja bym go nie dotknela pewnie wyszlabym z pokoju i spala w innym ;) na pojaka reaguje wyjsciem ale ich to sie brzydze

Katinka - nonja bym z checia dluzej pospala ale nasz niezawodny budzik o 6 juz zaczyna hrasowac ;) ruskicj zazdrosze

Kachaaa - ja to nawet malutkiego nie rusze a owlosione nogiiii eeeeeee

Rany dziewczyny u mnie norma z cisnieniem to max 98/60 :p wyskoie mi chyba nie grozi

Mi dzis cala noc porod sie snil nie tyle sam co wody mi odeszly i jakies mega paoierologie przy przyjeciu:/ nawet po wedroce do wc sen powracal do poprzedniego miejsca

Czarna gratulacje !!!! Ucałuj Ksawerego od ciotek ;-)

Kotulcia ja bym zawału dostała na Twoim miejscu:szok: i na pewno bym tego nie tknęła:baffled: Dzielna dziewczyna:-p

Domka a firankę planujesz kupić na takiej taśmie marszczonej? Jeżeli tak to sprzedawca obliczy Ci ile dokładnie potrzebujesz. Ja jak zamawiałam firanki to wybrałam taką taśmę, że musiałam kupić 5x więcej niż długość karnisza. Na wysokość to zależy na czym chcesz wieszać czy np żabki, szelki, czy przelotki.

Czarna gratulacje!!!!!!Aż się popłakałam ze wzruszenia...ale emocje taka jestem coś teraz płaczliwa...Gratuluje i przytulam mocno Ciebie i MAłego;-)))

Cyntia85 I pozostałe dziewczyny dziękuję za odpowiedź bo jul się balam że nie bedę miala z Wami kontaktu...

Mi mój gin kazal leki hamujace skurcze w tym magnez i inne świństwa odstawić od jutra bo zaczynam 36 tydzień ...aż sie boje mysleć co będzię się działo....

wczoraj mialam ktg wszytsko ok skurcze na poziomie 10-20 % .

Troszke boje sie ze jak odstawie leki to beda mocniejsze skurcze i oby wtedy jako nie odbilo sie to na moim przodujacym zaslaniającym calkowicie szyjke lozysku..

obym jescze z dwa tygodnie wytrzymalam a potem niech Jasiulek pojawia sie na świecie

MI koleżanki radza żebym zgodzila sie przed cc na lewatywę bo mówia że póżniej iśc do toalety to koszmar a jescze trzeba parę godzin leżeć więc żebym nie ryzykowala.

.

W poniedziałek

Mroczko moze byc 10 dni a moze byc i mniej. A powiedz, pozwola Ci rodzic naturalnie? Mi do terminu zostalo tylko 15 dni, a skurcze z dnia na dzien mam coraz mocniejsze i czestsze. A dzisiaj w nocy tez snil mi sie porod;) a potem karmienie piersia. Chyba oszaleje zanim usciskam swoja Julke.

reklama
Garmelka -Ale to chyba tylko te z Bali tak potrafią:-)
Domka ja to zawsze biorę dwa razy tyle firanki żeby ją umarszczyć.
Kotulcia to chyba jakiś sezon z tymi nietoperkami bo moja ciocia miała identyczny przypadek tydzień temu. Mówi że całą noc wtedy nie spała tak jej ciśnienie skoczyło :-)
Czarna gratulacje napisz jak ci poród poszedł no i jak się czujesz po zzo

Do góry