reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Byłam dzis na szkole rodzenia... Oj bardziej to przypominało lekcje biologii u mnie w liceum niz szkole rodzenia. Nie było nic o pielęgnacji niemowlęcia, ćwiczeń oddechowych itp ;) za to pięknie nam wytłumaczyli na czym polega poród ze odejdą nam wody i bedą skurcze :) serio prawie zasnęłam jak w szkole. W sumie nic pożytecznego z tego nie wynoslam. Dobrze ze teściowa jest kochana i pomoże wole jednak rady doświadczonej mamy niz suchy wykład.
Powoli zabieram sie za rzeczy małej. Jak jutro skończę układać po przeprowadzce nasze rzeczy to moze chociaż ubrania małej posegreguje bo mam ubranek od 0-1 roku. Trzeba to zacząć w końcu ogarniać ;)

reklama
albo skurcze będą a pęcherz będzie trzeba przebijać bo sam nie bedzie chciał puścić :p hehe

powiem Wam, że u mnie w szpitalu przebijanie wód to jest z automatu pykane. ja jak dojechałam na IP miałam 7 cm rozwarcia, one zrobiły co miały zrobić przebiły mi pęcherz i pyk od razu 10 cm i parte :p i z tego co wiem to jak kobitki mają już spore rozwarcie to to przebijają żeby szybciej poszło :p

Pscolka - moze i racja ;) ja to kiepska matka karmiaca ;) podziwam te ktore sie nie poddaja i walczą !

Domka - ja mam plan z poprzedniej gorodu to go wydrukuje tylko podpytam czy moge w wodzie probowac rodzic skoro maly mi utknal aa pierwszym razem czy to nie niesieze soba ryzyka

Czarna - jak piszesz na komoie tootworz karte odp w osobny oknie , a na tablecie pisze sie pod spodem ;)

Olcia - dzieki. Ja mam zapas jakos do polowy 35 tygodnia :) a stanika to ja juz nie sciagam tzn spie w koszulkasz sportowych bo po poprzedniej ciazy moje cycuszki jak uszka spaniela :p wiec niech sie trzymaja kupy choc troche teraz :p

Chcialam zmierzyc brzuch to mi cm gdzies wcielo

ja mam staniki sportowe też po poprzedniej ciąży :) śmieje się że takie sory za wyrażenie wymiona a nie piersi. Zbieram na operacje, bo strasznie źle się z nimi czuje... nie dośc że małe to jeszcze ...e h.. ;P

Dobry wieczor brzuchatki melduje sie po 2 dniach :-) urZadzilismy juz kacik dla naszej kruszynki o to fota ImageUploadedByForum BabyBoom1409686802.033557.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1409686825.648182.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1409686842.328239.jpg a ja wiesz lam w 36 tydzien :-)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1409686802.033557.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1409686802.033557.jpg
    16,8 KB · Wyświetleń: 72
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1409686825.648182.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1409686825.648182.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 67
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1409686842.328239.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1409686842.328239.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 68
Tu na serio opowiadali to tak nudno jak na lekcji. Co ma byc to bedzie. Musze jakoś ten poród przetrwać :) poszukam w necie jakis ciekawszych informacji jak juz bede miała czas. Moze jest jakaś szkoła rodzenia online?? :)

Gosiak na ip nie jechalam bo ubralam czyste majtki i wkladke i juz bylo ok: -)

co do luteiny ja biote 2x1 i mam do czwartku rano, wizyte zas w poniedzialek wiec chyba juz koniec:-)

Ale mi maly naciska ehh odrazu mnie popikalo:baffled:

Ja jeszcze nie ubralam poscieli bo chcialam to na ostatni moment zrobic i sie dogadalam z mama ze jak bede w szpitalu to mi ja wyprasuje i poscieli hee :-)

Mi nadal nic nie cieknie z piersi hym, zobaczymy jak urodze to sie moze rozkreci teraz nie bede sie na zapas martwic:-p.

Aleee bym sie piwa napila!!!! Eeeeee

Aaa i co do planu porodu to ja juz dostalam na ostatniej wizycie i mam juz podbite i wypelnilam

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry