reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Wody plodowe ph w okolicach 7 lub powyzej. Na tych paskach powinna byc skala ph z kolorami. Ale przewaznie ph7 daje kolor niebueskawy.rozne odcienie. Z tego co patrzylam na forum to nuektore dziewczyny pisaly ze mialy kolor turkus I to sie okazalo ze wody plodowe. Tylko uwazaj lepiej test zrobic przed siusianiem ;) ja robie tak ze jak mam uplawy biire na papier I przykladam paseczek I obserwuje jak sie zmienia kolor
.

reklama
Magdalena 821 a no mamy :-)) ja leze w lozku I sie krece z boku na Bok stekajac przy tym a to kibelek co 15 min I tak w kolko . Co do piersi to przeraza ja mnie sa duze jak u murzynki a przed ciaza mialAm 38d .

Magdalenka mi sam magnez srednio pomagal wiec mam zalecenie no spy... Ogolnie jakbym byla na Twoim miejscu i by nie przechodzilo to pojechalabym na IP...

Anetka - w takiej sytuacji na pewno skonsultowalabym się z innym lekarzem. Raczej pomiar był błędny, bo to chyba troszkę malutko (poniżej 5. centyla)? W trzecim trymestrze dzieciątko rośnie ok. 200 g na tydzień, przy czym ostatnie tygodnie może zwolnić. A miałaś robione badanie przepływów pepowinowych? Jak tu było wszystko ok, to może nie ma rzeczywiście co się niepokoić.
33 tydzień ciąży | parenting.pl

Czarna/Gnagna - ja, gdy jestem w aplikacji, to piszę posta, wychodzę zapisując. Tzn albo cofam albo klikam "odrzuć" i wtedy pojawia się opcja też "zapisz" i ją trzeba kliknąć. Wracając trzeba kliknąć normalnie "odpowiedz" i wtedy pojawi się pytanie czy wstawić zapisaną wiadomość, to trzeba zaakceptować. I ja tak wracam czytając posty z dnia :) Nawet jeśli wyłączy mi się telefon, to i tak wiadomość w aplikacji siedzi.

A gdy jestem na kompie, to na jednej zakładce piszę odpowiedź, a na drugiej czytam :) Gdy się niechcący wyjdzie, to w lewym dolnym rogu powinien być napis "Restore autoseved content" (jakoś tak) i wtedy przywrócić treść.

JUSTINE - oj współczuję :/

Mroczko Super pokoik:) Widzę, że wszystko gotowe na tip top :)

judy38 Ja tez mam ppdobne odczucia co do mojej szkoły rodzenia. Niby fajnie, kameralnie, ale na 5 spotkań może ze dwa były całkiem fajne. Reszta to nihil novi ;) Fazy pprodu, co się dzieje, info ze trzeba oddychać, i takie tam oczywistości oczywiste nawet dla takiej nowicjuszki jak ja.

Kacha za mna piwo z sokiem chodziło przez kilka miesięcy hehe. Aż mój się smial bo ja generalnie to raz na jakis czas coś sie napije a w ciazy to jak jakiegos alkoholika mnie ciągnęło:)

Czarna Ja przed snem latam siusiu co najmniej z 5 razy w odstępach 15-20 minutowych plus w nocy 2-3 razy :)

Sniło mi sie ze urodziłam dziecko przez...rękaw:nerd:
a to dziecko było kotkiem,nie chciał wyjsc z szafki bo sie bał.
Potem znowu byłam w ciazy i przez brzuch czułam takie dziwne dziecko,jakby nie ukształtowane,miałam tak cięnką warstwe skóry ze było je widac.
Horrory.Chyba podswaidomie zaczynam przezywac poród.

I w niedziele spakuje torbe,bede spokojniejsza.

Apropo remontów,co myslicie zeby w pokoju zrobic jedna sciane na fiolet,ale leciutki,taki wrzosowy

Dzien dobry kobitki ja juz sie obudzilam a ze Mna mala ktora buszuje w brzuszku :-) jeszcze. Tak z 2 godz chce kimnac co tu robić za oknem szaro i ponuro dzis na obiad serwuje placka po węgiersku chodził za mna od tygodnia ... Niewybieram sie nigdzie dzis nóżki do góry bo wczoraj takie miałam banie jak nigdy juz niewiem co mam robic zeby sobie ulżyć a to moczę w wodzie z lodem to to jest chwilowa ulga a to smaruje maścią chłodząco wypiłam ponad 2 litry wody u herbatki ziołowe ( od tygodnia pije juz napar z liści malin ) i nic a od południa stopy jak u słonia :-(((( jeszcze tylko 4 tyg az albo juz .... Co do planu porodu oczywiście napisałam polozna mnie poprosiła czy wszystko bedzie z godnie z nim to sie okaże w praniu ... Najważniejsze ze bedzie ze mna moj maź na początku zapieraj sie rękoma i nogami ze mam go niezmuszac :-) było mi przykro na początku potem stwierdziłam ze niewarto zmuszać faceta teraz sam chce miała ze mna iść moja dobra koleżanka ( tak to można ująć) niestety odkąd odeszłam z pracy kontakt sie urwał niebede komuś sie narzucać co 2 dni dzwoniąc czy pisząc SMS od kad jestem juz na urlopie od Msc w domu można sie przekonać kto tak naprawdę choć poświęci minutę i sie zapyta co u uciebie .... A wy kochani z kim idziecie rodzic z mężem? Z partnerami? Z przyjaciółka ? Czy może same ? ....

reklama
Mroczko ja ide sama,mąz nie za bardzo chce a ja ide rodzic dziecko,on by mi tylko przeszkadzał albo jeszcze bym musiałą go uspokajac.

Jak rodziłam pierwsze to zamiast stac pod porodówka to w szoku pojechał po moją kuzynke zeby go wsparła:-D Ale małą mu pokazali przez dzwi od razu po porodzie,teraz tez chce zeby tak było.

Do góry