Sama wiem po sobie że przy pierwszym dziecku można "polecieć" na zakupach
Ja pokupowałam tyle ciuszków że mogłabym czworaczki spokojnie ubrać a dziecko tak szybko rośnie że większości nie założyłam ani razu
U nas najlepiej sprawdzały się pajacyki
Teraz kupię ich najwięcej
Wygoda najważniejsza - jeansy i małe "dorosłe" koszule i sweterki może fajnie wyglądają ale dziecku w nich niewygodnie
To tylko na wyjścia do rodziny a po domu pajacyk bawełniany i to wszystko
Aaa i jeszcze pajacyki i inne welurowe albo polarkowe - ja kupiłam sobie kiedyś piżamę polarkową cieniutką - spociłam się jak mysz więc dzieciom w pampersach współczuję takiej sauny
Laktator - kupiłam super elektryczny - co z tego jak karmiłam dwa tyg?
Teraz jednak zakupię gdyż zamierzam walczyć o karmienie - drugi raz nie popełnię tego błędu i nie odpuszczę, zresztą zaraz po porodzie wracam na studia więc będę potrzebować - i pojemniczków do zamrażania pokarmu
Podgrzewacz do butelek - szybciej się podgrzeje wodę na mleko modyfikowane w metalowym kubeczku na kuchence
A podgrzewacz żeby spełnił funkcję musi być włączony do prądu cały czas (moim zdaniem trochę prądu na to pójdzie) - nie podgrzeje szybko wody jak dziecko chce jeść teraz a nie za chwilkę
a znowu o zgrozo niektóre matki zostawiają w podgrzewaczu butelkę z przygotowaną mieszanką - a takie mleczko odgrzewane nawet te dwie 2-3h to nieporozumienie - mieszanka musi być na świeżo bo po chwili nie nadaje się do podania dziecku... Miałam i to była porażka
Potem dodam do odpowiedniego wątku super przydatne rzeczy do szpitala - np. majtki z siateczki, mega podpaski z belli chyba (prawie jak pieluchy), i co najważniejsze podkłady takie na łóżko i w szpitalu i w domku (żywa się ich też dla osób starszych żeby nie zabrudzić/zasikać łóżka)... Ahh wspomnienia
P
Co do wózeczka czaję się na Peg Perego taki:
Spacerówkę mieliśmy przy młodym i była super
A gondolka tutaj jest w rozmiarze XL nawet jak duże dziecko się urodzi to posłuży
Trochę kiepsko na zimę te małe kółka (chociaż my mieszkamy w mieście) ale można kupić stelaż na dużych kółkach
Zobaczymy czy będziemy szukać drugiego stelaża - cena kompletu używanego już za 500zł w super stanie a nowy ok 1500-2500zł
Modele się ciut różnią między sobą
Narobiłam się pierogów aż mnie plecy bolą i żołądek od jedzenia
Dalej plamię ale już na beżowo, cholercia doszły do tego twardnienie brzucha - robi się jak kamień:/ Ehh jakby mi sam fakt krwiaczka i krwawień nie wystarczył "do szczęścia" a tu jeszcze to... Jutro wizyta u gina zobaczymy co powie. A młoda dzisiaj dała popis super wyraźnych kopniaczków
Około 11 uderzeń naliczyłam rano
A potem jak byłam z mężem w ubezpieczalni bo nam się OC kończy to znowu zaczęła harcować