reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Jeansy ciążowe z H&M super. Mam i polecam :) Info dla Szczecinianek - w outlecie Vero Moda na Wojska Polskiego są też pojedyncze sztuki kolekcji ciążowej Mama Licious. Można trafic fajne okzaje. Ja tam nabyłam jeansy ciążowe za 40 zł, leginsy za 20 zł, wczoraj sukienkę za 30 zł i plaszczyk wiosenny za 60 zł :) Warto czasem zajrzeć :)

Póki co w h&m kupiłam sobie spodenki ciążowe za 50 pln. Widziałam fajne jeansy ciążowe w H&M ale póki co brzuch jest nie za duży wiec jeszcze sie wstrzymam.

reklama
Madzia masz rację że
czasem drogie a gatunkowo masakra. Kupiłam córce dwie bluzy w Cubusie wcale nie takie tanie a po kilku praniach całe w kulkach

Sama wiem po sobie że przy pierwszym dziecku można "polecieć" na zakupach:) Ja pokupowałam tyle ciuszków że mogłabym czworaczki spokojnie ubrać a dziecko tak szybko rośnie że większości nie założyłam ani razu:)
U nas najlepiej sprawdzały się pajacyki:) Teraz kupię ich najwięcej:) Wygoda najważniejsza - jeansy i małe "dorosłe" koszule i sweterki może fajnie wyglądają ale dziecku w nich niewygodnie:) To tylko na wyjścia do rodziny a po domu pajacyk bawełniany i to wszystko:) Aaa i jeszcze pajacyki i inne welurowe albo polarkowe - ja kupiłam sobie kiedyś piżamę polarkową cieniutką - spociłam się jak mysz więc dzieciom w pampersach współczuję takiej sauny:D
Laktator - kupiłam super elektryczny - co z tego jak karmiłam dwa tyg?:) Teraz jednak zakupię gdyż zamierzam walczyć o karmienie - drugi raz nie popełnię tego błędu i nie odpuszczę, zresztą zaraz po porodzie wracam na studia więc będę potrzebować - i pojemniczków do zamrażania pokarmu:)
Podgrzewacz do butelek - szybciej się podgrzeje wodę na mleko modyfikowane w metalowym kubeczku na kuchence:) A podgrzewacz żeby spełnił funkcję musi być włączony do prądu cały czas (moim zdaniem trochę prądu na to pójdzie) - nie podgrzeje szybko wody jak dziecko chce jeść teraz a nie za chwilkę:p a znowu o zgrozo niektóre matki zostawiają w podgrzewaczu butelkę z przygotowaną mieszanką - a takie mleczko odgrzewane nawet te dwie 2-3h to nieporozumienie - mieszanka musi być na świeżo bo po chwili nie nadaje się do podania dziecku... Miałam i to była porażka:)
Potem dodam do odpowiedniego wątku super przydatne rzeczy do szpitala - np. majtki z siateczki, mega podpaski z belli chyba (prawie jak pieluchy), i co najważniejsze podkłady takie na łóżko i w szpitalu i w domku (żywa się ich też dla osób starszych żeby nie zabrudzić/zasikać łóżka)... Ahh wspomnienia:pP

Co do wózeczka czaję się na Peg Perego taki:
product-127-l-1.jpg
Spacerówkę mieliśmy przy młodym i była super:) A gondolka tutaj jest w rozmiarze XL nawet jak duże dziecko się urodzi to posłuży:) Trochę kiepsko na zimę te małe kółka (chociaż my mieszkamy w mieście) ale można kupić stelaż na dużych kółkach:) Zobaczymy czy będziemy szukać drugiego stelaża - cena kompletu używanego już za 500zł w super stanie a nowy ok 1500-2500zł:) Modele się ciut różnią między sobą:)

Narobiłam się pierogów aż mnie plecy bolą i żołądek od jedzenia:p Dalej plamię ale już na beżowo, cholercia doszły do tego twardnienie brzucha - robi się jak kamień:/ Ehh jakby mi sam fakt krwiaczka i krwawień nie wystarczył "do szczęścia" a tu jeszcze to... Jutro wizyta u gina zobaczymy co powie. A młoda dzisiaj dała popis super wyraźnych kopniaczków:) Około 11 uderzeń naliczyłam rano:) A potem jak byłam z mężem w ubezpieczalni bo nam się OC kończy to znowu zaczęła harcować:)

Załączniki

• product-127-l-1.jpg
    product-127-l-1.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 29
Kotulcia mi też się taki twardy robi ten brzuch, no może nie jak kamień ale powiedziałam dr wczoraj i kazał znów brać progesteron tylko tym razem duphaston. Pamiętam że w późniejszej ciąży to normalne że czasem twardnieje ale nie kojarzę żeby z córką na tym etapie coś takiego było

Marrika z tego co wiem progesteron na skurcze nie zadziała - mi twardnieje mocno mimo Duphastonu 3x1 i oprócz tego mam dawkę MgB6 2x1 (ale biorę 3x1 i teraz kupiłam forte) ale z doświadczenia wiem że to nic nie da - na tym etapie nie powinien się stawiać brzuch i jak w poprzedniej ciąży stawiał mi się ok 25tyg to dostałam Fenoterol a teraz jestem w ciemnej d... gdyż ten lek został wycofany a zamiennika chyba dalej nie ma a mi pomógł donosić ciążę:( Teraz znowu powtórka - no ale mam nadzieję że z szyjką wszystko ok będzie na badaniu... Zobaczę co gin powie...

reklama
Kotulcia- polecam ten wózek peg perego :-) trochę się rozklekotał z czasem, ale go nie oszczędzałam, przygniotłam rączki nawet drzwiami od bagażnika :) Gondolka ok, całkiem duża. Moje dziecko jest z listopada 2011 i jeździło w niej całą zimę, w kombinezonie, śpiworku i innych kocykach i się bez problemu mieściło. My właśnie musimy kupić nowy stelaż, bo przeprowadziliśmy się na wieś, a te małe kółka w ogóle się nie nadają na piachy i dziury jakie mamy, nie mówiąc już o śniegu.. Ale generalnie jestem zadowolona :)

Do góry