reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

kotulcia - a co ma być? ja się nie zgodziłam na MMR, bo mamsiostrzeńca autystycznego i wolę nie ryzykować. Papiery podpisałam jakoś wewrześniu i do tej pory nic się nie wydarzyło. Do mojej siostry (bo ona wwiększości szczepień zrezygnowała) tylko dzwonią i pytają się i tyle.

reklama
Hej Dziewczyny :-)

obecnie jestem w 10 tyg, termin na 20.10.
na ostatniej wizycie słyszałam serduszko maluszka który mierzył 21mm :-D

Dziewczyny czasem was podczytywałam ale się jakoś nie mogłam zebrać na odezwanie, ale mam pytanie wiem że chyba 2 z was będą miały badania prenatalne, ja ze wzg na wiek ich jeszcze nie muszę zrobić, jest to moja pierwsza ciąża i strasznie się boję o zdrówko fasolki j zastanawiam się czy samemu nie zrobić takich badań
co myślicie o tym ??

Melodia witaj :)

Ja tez nie ogarnialam FB i zrezygnowałam, myśle ze z czasem możemy taka grupę utworzyć, ale zamknięta tylko na dziewczyny z bb ;)

anabel młody wiek nie wyklucza możliwości występowania wad u dziecka. Jedynie ryzyko może być mniejsze. Sama musisz zadecydować, co zrobiłabyś z taką wiedzą. Ja osobiście jestem za badaniami w każdym wieku.

pscółka
a zamierzasz kiedyś szczepić młodego na te choroby (nie wiem czy można później podać taką szczepionkę, ale pewnie tak)? Powikłania po nich też mogą być bardzo poważne, łącznie z uszkodzeniem układu nerwowego. Ja sama miałam bardzo powikłany przebieg świnki.

gnagna - na chwilę obecną nie zamierzam, oprócz niepłodnościto inne powikłania chyba są przejściowe, autyzm niestety nie:-(. Ja niestety nie dampsychicznie rady zaszczepić Szymka, nawet zdając sobie sprawę, że mogą być innepowikłania. U mojego siostrzeńca autyzm aktywował się w niedługim czasie poszczepionce, a u jego wujka (brat męża siostry) np. dopiero w wieku 5 lat:-(.

Tutaj siostra opisała jak to się zaczęło, oby nikomu ta wiedza się nie przydała
Witam na moim blogu | Adaś i jego autyzm

pscółka bardzo współczuję. Szczepienia to trudny temat. Ja akurat szczepię na wszystko oprócz rota. Moja mama jest pediatrą i ona po 25 latach praktyki powiedziała mi, że widziała wiele bardzo ciężkich powikłań po tych chorobach, łącznie z trwałym uszkodzeniem mózgu. Ja młodą szczepię w specjalnym punkcie szczepień, zawsze jest super dokładnie badana przed. Pierwsze szczepienia poza szpitalem położniczym miała przesunięte, bo mama zarządziła zrobienie jej morfologii i okazało się, że ma dużą anemię. Lekarze powiedzieli, że gdyby tego nie wykryto i ją zaszczepiono to miałaby najcięższe powikłania z możliwych. Wolę nie myśleć. Niestety współcześnie autyzm diagnozuje się u co 80 dziecka. Strach się bać.

dziewczyny ja teraz z innej beczki ale czy wy też macie takie napady głodu , bo ja tak, powcinam to na co mam ochote a później czuje się pełna i aż się źle czuje;)

reklama
mnie dzisiaj naszło na ogórkową, później sosik z kurczakiem o smaku curry i kiszona kapusta:) na podwieczorek koktajl z truskawek a na kolacje jajka z chrzanem :p i ciągle mi mało ale bez szału bo będę wyglądała jak beczka :) :-):-):-):-)

Ja szczepiłam małego na rota wirusy i teraz też zaszczepie dziecko- na ulicy u nas mieszka dużo maluszków i wszystkie poza moim synem wylądowały na rota w szpitalu - nigdy nie wymiotował, w przedszkolu była grypa żołądkowa i jego ominęło :) szczepionki brałam mu te 3 w 1- moja doktorka mi je poleciła, mówiła, żebym nie wierzyła w żadne bajki co ludzi opowiadają na ich temat- znosił ją dobrze- nigdy nic mu nie dolegało, i ukróciłam mu cierpienia :) :-) ale każdy z nas ma prawo decydować o naszych malotach :)

Do góry