reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Pscolka u nas tez tak bylo o zgrozo ;) w koncu zabespieczylam wiekszosc mebli gumowymi nakladkami i to bylo wybawienie ;) co prawda meble wygladaly srednio ale przynajmniej ja bylam spokojna.

Dorota wiem o czym mowisz, ja mam szkole, dziecko, prace, psa i meza na glowie ;) tez planuje do polowy Lipca pracowac, a potem poodpoczywac (o ile w ogole to mozliwe)

reklama
miśka81 - też nie wiem jak daje radę ;) Ale nakręca mnie to, daje kopa. Coś w stylu " co cię nie zabije to wzmocni " :) Nie zawsze wszystko jest na 100%, tzn. zazwyczaj nie ma obiadu, w domu paprochy na podłodze ;) Teraz jak jestem na L4 to codziennie obiad z dwóch dań i ciasto drożdżowe :) Mąż chodzi i zaciesza ale wie że długo tak bym nie wyrobiła ;) Nie jestem typem kury domowej choć jak mam wszystkiego dość to taki tydzień L4 bez pośpiechu mnie cieszy :)

Cyntia kochana powiedz mi bo sieorientujesz lepiej niz ja w ty temacie
Tsh 1, 520 norma 0, 350- 4, 940
Ft3 2, 51 norma 1, 71 -3.71
Ft4 1, 02 norma 0, 70 -1, 48
Bo Ty wspominalas ze inne parametry ma kobieta w ciazy i starajaca sie jak Ty to widzisz? Mam z tym isc do endo? Czy zupelnie nie mam z czym bo np wysmieje i powie ze w normie?

Asiulka wszystko łądnie w normie:) Mi przy TSH 1,99 ten profesor co u niego ostatnio byłam powiedział że wszystko ok i machnął ręką na moje pytanie o trzymanie się do 1 lub 1,5 TSH w ciąży:) Takie same zdanie ma co do DHA w ciąży, śmiał się że taka moda ostatnio ale najważniejsza witamina D3 a także suplementacja jodem - ale to już jest w pakiecie witaminek ale ja na wszelki wypadek i tak będę brała tran bo nie zaszkodzi zresztą ja jestem suplementacyjną maniaczką:) Konkretny facet:) Na wizytę za 3 miesiące kazał mi zrobić już samo TSH i USG tarczycy - ciekawa jestem bo miałam guzki na tarczycy kiedyś i nawet biopsje ale potem dzięki lekom się zwapniły:)

Asiulka - to są idealne wyniki jak na kobietę w ciąży, więc z tarczycą możesz odetchnąć! Ona na pewno Ci nie namieszała..

Ja już po wizycie :) czekają mnie jeszcze dwie w 25 tygodniu i 32. Resztę ciazy poprowadzi położna. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało bo w Polsce od a do z prowadzi lekarz a tu w większości położna. No nic pozyjemy zobaczymy ;)

Monarti wygląda na to, że będziemy rodziły w tym samym szpitalu bo ja też wybrałam ProFamilię :) Zresztą chodzę tam na wizyty od początku i jestem pod mega pozytywnym wrażeniem. Jak weszliśmy z moim B. po raz pierwszy do recepcji głównej to myśleliśmy że pobłądziliśmy i przez przypadek jesteśmy w jakimś ładnym hotelu ;-) Kilka moich znajomych tam rodziło i każda była zadowolona z opieki i szybkości reakcji jak tylko coś się działo podczas porodu. Mam nadzieję że my też nie będziemy potem narzekać :eek:

P.s. Jesteś z Rzeszowa lub okolic? ja mieszkam w Sanoku.

Uuu a ja właśnie dostałam telefon z przychodni odnośnie szczepień syna bo ma 5 lat i mamy jakieś zaległe co mieliśmy robić pod koniec zeszłego roku. Powiedziałam że nie wyrażamy zgody na co Pani odpowiedziała że ok, żebyśmy podjechali i podpisali dokumenty że nie wyrażamy zgody, zostaną wpięte do karty. Niby proste ale boję się co będzie na miejscu:p

Dzieki dziewczyny. Myslalam ze sie to procentowo oblicza drugie wyniki bede miala do 8 dni. Jutro jak pojde do lekarza na czwartek umowie prywatnie sie do neurologa to jest dziewczyny nie mozliwe ze mam taki bol plecow nog i w glowie mi sie zawraca i czuje ze zemdleje :/ 7 lat temu mialam wypadek samochodowy gdzie mam naciagniete i nadszarpniete wiezadlo ledzwiowo krzyzowe nic z tym nierobilam bo gadali ze ok jest a teraz po 7 latach moze wyjsc ... wkoncu nadzwigam sie w robocie ehhhhhh

reklama
Do góry