reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Pscolka u nas tez tak bylo o zgrozo ;) w koncu zabespieczylam wiekszosc mebli gumowymi nakladkami i to bylo wybawienie ;) co prawda meble wygladaly srednio ale przynajmniej ja bylam spokojna.

Dorota wiem o czym mowisz, ja mam szkole, dziecko, prace, psa i meza na glowie ;) tez planuje do polowy Lipca pracowac, a potem poodpoczywac (o ile w ogole to mozliwe)

reklama
miśka81 - też nie wiem jak daje radę ;) Ale nakręca mnie to, daje kopa. Coś w stylu " co cię nie zabije to wzmocni " :) Nie zawsze wszystko jest na 100%, tzn. zazwyczaj nie ma obiadu, w domu paprochy na podłodze ;) Teraz jak jestem na L4 to codziennie obiad z dwóch dań i ciasto drożdżowe :) Mąż chodzi i zaciesza ale wie że długo tak bym nie wyrobiła ;) Nie jestem typem kury domowej choć jak mam wszystkiego dość to taki tydzień L4 bez pośpiechu mnie cieszy :)

Cyntia kochana powiedz mi bo sieorientujesz lepiej niz ja w ty temacie
Tsh 1, 520 norma 0, 350- 4, 940
Ft3 2, 51 norma 1, 71 -3.71
Ft4 1, 02 norma 0, 70 -1, 48
Bo Ty wspominalas ze inne parametry ma kobieta w ciazy i starajaca sie jak Ty to widzisz? Mam z tym isc do endo? Czy zupelnie nie mam z czym bo np wysmieje i powie ze w normie?

Asiulka wszystko łądnie w normie:) Mi przy TSH 1,99 ten profesor co u niego ostatnio byłam powiedział że wszystko ok i machnął ręką na moje pytanie o trzymanie się do 1 lub 1,5 TSH w ciąży:) Takie same zdanie ma co do DHA w ciąży, śmiał się że taka moda ostatnio ale najważniejsza witamina D3 a także suplementacja jodem - ale to już jest w pakiecie witaminek ale ja na wszelki wypadek i tak będę brała tran bo nie zaszkodzi zresztą ja jestem suplementacyjną maniaczką:) Konkretny facet:) Na wizytę za 3 miesiące kazał mi zrobić już samo TSH i USG tarczycy - ciekawa jestem bo miałam guzki na tarczycy kiedyś i nawet biopsje ale potem dzięki lekom się zwapniły:)

Asiulka - to są idealne wyniki jak na kobietę w ciąży, więc z tarczycą możesz odetchnąć! Ona na pewno Ci nie namieszała..

Ja już po wizycie :) czekają mnie jeszcze dwie w 25 tygodniu i 32. Resztę ciazy poprowadzi położna. Ciekawa jestem jak to będzie wyglądało bo w Polsce od a do z prowadzi lekarz a tu w większości położna. No nic pozyjemy zobaczymy ;)

Monarti wygląda na to, że będziemy rodziły w tym samym szpitalu bo ja też wybrałam ProFamilię :) Zresztą chodzę tam na wizyty od początku i jestem pod mega pozytywnym wrażeniem. Jak weszliśmy z moim B. po raz pierwszy do recepcji głównej to myśleliśmy że pobłądziliśmy i przez przypadek jesteśmy w jakimś ładnym hotelu ;-) Kilka moich znajomych tam rodziło i każda była zadowolona z opieki i szybkości reakcji jak tylko coś się działo podczas porodu. Mam nadzieję że my też nie będziemy potem narzekać :eek:

P.s. Jesteś z Rzeszowa lub okolic? ja mieszkam w Sanoku.

Uuu a ja właśnie dostałam telefon z przychodni odnośnie szczepień syna bo ma 5 lat i mamy jakieś zaległe co mieliśmy robić pod koniec zeszłego roku. Powiedziałam że nie wyrażamy zgody na co Pani odpowiedziała że ok, żebyśmy podjechali i podpisali dokumenty że nie wyrażamy zgody, zostaną wpięte do karty. Niby proste ale boję się co będzie na miejscu:p

Dzieki dziewczyny. Myslalam ze sie to procentowo oblicza drugie wyniki bede miala do 8 dni. Jutro jak pojde do lekarza na czwartek umowie prywatnie sie do neurologa to jest dziewczyny nie mozliwe ze mam taki bol plecow nog i w glowie mi sie zawraca i czuje ze zemdleje :/ 7 lat temu mialam wypadek samochodowy gdzie mam naciagniete i nadszarpniete wiezadlo ledzwiowo krzyzowe nic z tym nierobilam bo gadali ze ok jest a teraz po 7 latach moze wyjsc ... wkoncu nadzwigam sie w robocie ehhhhhh

reklama
Do góry