reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Asiulka - mi moja dentystka powiedziała, że leczenie kanałowe jest za darmo, ale jak bym chciała te lepsze wypełnienia, to i tak muszę zapłacić. A znieczulenie wtedy daje za darmo i jest to jakieś inne znieczulenie.

Za leczenie kanałowe na NFZ zapłaciłam prawie 600 zł. Było dużo pracy.

Madziorrek - kciuki!

Gnagna - ja miałam owu ok. 17/18 dc. Gdy USG miałam robione równo w 5 tygodniu, to pęcherzyk ciążowy miał równo 3,5 mm, a 2 tygodnie później był zarodek z bijącym serduszkiem. Na pewno jest ok. Daj maleństwu troszkę czasu :-)

Dziewuszki - Agatka się boi, bo w poniedziałek okazało się, że pęcherzyk nie rośnie :-(

Agatka - kciuki, by okazało się, że jednak pęcherzyk rośnie. Daj znać jak beta. Jesteśmy z Tobą. Odzywaj się..

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wstrzymuje się jeszcze z wiadomością o wpis na listę do sunovia do poniedziałku, wtedy okaże się, czy wszystko rozwija sie tak jak powinno.
Moja ciąża dużo młodsza niz z OM, dodatkowo przyplątało się toxo i czekam teraz na wynik, czy zaraziłam się przed czy w trakcie.
Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki, niech czas do października będzie mega nudny:-)

Chociaż leczenie zębów na NFZ też kosztuje - za lepsze rzeczy trzeba dopłacać, np. białe wypełnienie zamiast czarnego. A za wyrywanie wspomnianego zęba musiałam zapłacić 200zł - mimo że to była wizyta na NFZ...

To teraz zgłupiałam jeszcze bardziej :-) Mój w zeszłym roku miał wyrywanego zęba na NFZ i nie zapłacił nawet złotówki. Może to zależy od wskazań dlaczego ząb był wyrwany.

Hej dziewczyny,

Kochane nie kazda kobieta ma objawy " typowo ciazowe" ja jak gnagna, w pierwszej ciazy jedynie czulam sennosc i tyle. Teraz mam tak samo i nie mysle pesymistycznie. Te wszystkie objawy sa zalezne od tego jak organizm reaguje na zmiany hormonalne. Jesli dobrze objawow nie bedzie jak zle to witajcie mdlosci itp.
Glowa do gory !

Wybaczcie, ze tak krotko ale zmeczona jestem mega mimo, ze pospalam w nocy, ale ta praca mnie wykancza....

Zgadzam się. Moja pierwsza ciąża była bezobiawowa (co oczywiście mnie martwiło) do 8 miesiąca była nudna jak flaki z olejem :-) Ta za to kompletnie inna, ciągłe mdłości, niesmak w ustach, sennośći węch masakrycznie wyostrzony :-( Już mówiłam dziadką, że gdyby tak wyglądała moja pierwsza ciąża to chyba na drugiego wnuka nie mieliby co czekać :-)

reklama
I mnie dopadlo przeziębienie, nawet wzięłam urlop z tej okazji. Odkryłam dzięki temu świetny, smaczny i zdrowy napój. Zalewam w kubki wrzatkiem pokrojony na małe kawałki imbir, a jak przestygnie (to ważne) wciskam dok z cytryny i dodaje miodu. Polecam i dla zasmarkanych i dla tych, którym bokiem juz wychodza żałosne zamienniki kawy i herbaty.

Do góry