reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Asiulka - mi moja dentystka powiedziała, że leczenie kanałowe jest za darmo, ale jak bym chciała te lepsze wypełnienia, to i tak muszę zapłacić. A znieczulenie wtedy daje za darmo i jest to jakieś inne znieczulenie.

Za leczenie kanałowe na NFZ zapłaciłam prawie 600 zł. Było dużo pracy.

Madziorrek - kciuki!

Gnagna - ja miałam owu ok. 17/18 dc. Gdy USG miałam robione równo w 5 tygodniu, to pęcherzyk ciążowy miał równo 3,5 mm, a 2 tygodnie później był zarodek z bijącym serduszkiem. Na pewno jest ok. Daj maleństwu troszkę czasu :-)

Dziewuszki - Agatka się boi, bo w poniedziałek okazało się, że pęcherzyk nie rośnie :-(

Agatka - kciuki, by okazało się, że jednak pęcherzyk rośnie. Daj znać jak beta. Jesteśmy z Tobą. Odzywaj się..

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wstrzymuje się jeszcze z wiadomością o wpis na listę do sunovia do poniedziałku, wtedy okaże się, czy wszystko rozwija sie tak jak powinno.
Moja ciąża dużo młodsza niz z OM, dodatkowo przyplątało się toxo i czekam teraz na wynik, czy zaraziłam się przed czy w trakcie.
Trzymam kciuki za wszystkie brzuszki, niech czas do października będzie mega nudny:-)

Chociaż leczenie zębów na NFZ też kosztuje - za lepsze rzeczy trzeba dopłacać, np. białe wypełnienie zamiast czarnego. A za wyrywanie wspomnianego zęba musiałam zapłacić 200zł - mimo że to była wizyta na NFZ...

To teraz zgłupiałam jeszcze bardziej :-) Mój w zeszłym roku miał wyrywanego zęba na NFZ i nie zapłacił nawet złotówki. Może to zależy od wskazań dlaczego ząb był wyrwany.

Hej dziewczyny,

Kochane nie kazda kobieta ma objawy " typowo ciazowe" ja jak gnagna, w pierwszej ciazy jedynie czulam sennosc i tyle. Teraz mam tak samo i nie mysle pesymistycznie. Te wszystkie objawy sa zalezne od tego jak organizm reaguje na zmiany hormonalne. Jesli dobrze objawow nie bedzie jak zle to witajcie mdlosci itp.
Glowa do gory !

Wybaczcie, ze tak krotko ale zmeczona jestem mega mimo, ze pospalam w nocy, ale ta praca mnie wykancza....

Zgadzam się. Moja pierwsza ciąża była bezobiawowa (co oczywiście mnie martwiło) do 8 miesiąca była nudna jak flaki z olejem :-) Ta za to kompletnie inna, ciągłe mdłości, niesmak w ustach, sennośći węch masakrycznie wyostrzony :-( Już mówiłam dziadką, że gdyby tak wyglądała moja pierwsza ciąża to chyba na drugiego wnuka nie mieliby co czekać :-)

reklama
I mnie dopadlo przeziębienie, nawet wzięłam urlop z tej okazji. Odkryłam dzięki temu świetny, smaczny i zdrowy napój. Zalewam w kubki wrzatkiem pokrojony na małe kawałki imbir, a jak przestygnie (to ważne) wciskam dok z cytryny i dodaje miodu. Polecam i dla zasmarkanych i dla tych, którym bokiem juz wychodza żałosne zamienniki kawy i herbaty.

Do góry