reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Magdalenka - witaj. Rozumiem, że jesteś dopiero po terminie @? Badanie z krwi dałoby lepszy obraz niż testy sikane. Na początku lekarz może nic nie zobaczyć.

reklama
Na brzuszek po porodzie obowiązkowo pas poporodowy:) Po pierwszej ciąży nosiłam i teraz też mam zamiar:) Moja mama też nie ma rozstępów a niczym się nie smarowała... Nigdy nie wiadomo - na kogo wypadnie na tego bęc:)
Ja zaliczyłam dzisiaj zachcianki - bigooos:) Hehe a traf chciał że akurat teściowa zrobiła:p Aż mlaskałam po każdym kęsie:) I kiwi też pochłonęłam sztuk 4:) I woda z ogórków za mną chodzi, męża do piwnicy trzeba będzie wysłać:)
A jestem w trakcie robienia łazanek - jak nigdy zagościła u mnie kuchnia typowo polska, w planach jeszcze gołąbki i żeberka:p Że o pierogach nie wspomnę:)

Ja usmażyłam właśnie mielone z cebulką. Do tej pory jedliśmy głównie kasze, a ja ostatnio bym wcinała same ziemniaki - i to najlepiej w postaci purre obowiązkowo na mleczku i masełku z jakimś sosikiem lub smażoną cebulką. Mniam.

Ale robicie smaki na jedzenie :-) szkoda że mi tylko woda i ciastka owsiane wchodzą dzisiaj >:)

A pierogi ze smażononym boczkiem mniam

Moja teściowa robi zawsze właśnie pierogi ruskie i do tego podsmażony boczuś i cebulka. Zresztą to ona właśnie mnie tak utuczyła w pierwszej ciąży - codziennie pytała "a co mój wnusiu by zjadł":D A że gotuje świetnie to przepadłam:D Mój mąż był wtedy w wojsku ja jeździłam na obiadki do teściowej a on co przepustkę to tylko widział mnie coraz większą:)

Cyntia u mnie zmienia się wszystko jak w kalejdoskopie - najpierw trzęsę się na mięcho a chwilę później zatwardziała wegetarianka:)

Dzisiaj bez wymiotów więc apetyt dopisuje - to dobrze po od początku ciąży schudłam kilogram i wypadałoby nadrobić:)

rjoanka wiem że masz dwa koty - ja też choć aktualnie mam 8:) Nasza kotka dwa miesiące temu uraczyła nas 6 w tym momencie atakującymi kostki piraniami które z pozoru są strasznie rozkoszne:p Masz zamiar robić częściej toxo? Muszę gina jutro na wizycie zapytać jak to wygląda w takim przypadku...

Wescie przez was jestem jeszcze bardziej glodna ;) cyntia jazali mi tylko zostawic siuski i ze skontaktuja sie z polozna i tyle. A jak sie zapytalam o hcg to ze to midwife zrobi.

Ja chyba muszę postawić na zdrowe i tresciwe śniadanie i drugie śniadanie, bo moje obiady i kolacje lądują w kibelku :-/ wieczorami tylko wodę przelkne i to w ilości 1,5 litra...

Cześć Dziewczyny!
Podczytuję Was w miarę na bierząco ale nie mam sił ani czasu na częste pisanie. Moje objawy tak sie nasiliły, że ledwo żyje! Przypomniała mi sie pierwsza ciąża:/ Schudłam już 1,5 kg bo mało rzeczy mogę jeść. Mi to akurat nie zaszkodzi bo do szczuplych jakos specjalnie nie należę:p No ale warto to wytrzymać:)
Gratuluje udanych wizyt!!!
Ja następna mam w poniedziałek wieczorem. Już się nie mogę doczekać! Mam nadzieję, że usłyszę serduszko mojego okrucha! No i ustalimy z doktorkiem jakiś konkretny termin:)
Ostatnio zauważyłam, że moja Córcia zrobiła się troszkę jakby zazdrosna o dzidziusia. Mówi, że będzie mógł pic butle, ssać smoka o jeść słoiki i nic mu wiecej nie potrzeba:) Niby śmieszne ale tak mi się smutno zrobiło jak pomyślałam, że jej może być po prostu...przykro? Czy Wasze starszaki też mają podobnie??
Co do rozstępów polecam rożne specyfiki firmy Mustela. Są naprawde skuteczne. Dla dzieciaków też mają rewelacyjne kosmetyki.
Pozdrawiam!
Trzymajcie się cieplutko!

no proszę jakie apetyty macie, mi na razie wchodzi tylko rosołek, ale tylko z pietruszką :-) Moja córcia przez chorobę też nic nie je poza tym rosołkiem. A jak słucham o Waszych mdłościach to przypominają mi się moje w pierwszej ciąży - pomagała woda z cytryną - polecam :blink: Moja starsza córka nie wie jeszcze o dzidzi (no bo my sami jeszcze nie wiemy), ale mówi, że tata przyniesie dzidzie przez drzwi i włoży mamie do brzuszka - nie wiem skąd taki pomysł. Spokojnej nocki Wam życzę :-)

reklama
Hej Dziewczeta :)
Niesmialo do Was dolacze :) dzisiaj zrobilam 2 testy, oba bardzo wyrazne. Dla nas to niemala niespodzianka bo dziecie nieplanowane i takie lekko wpadkowe :) Jestem mama prawie dwuletniego Szymka, babyboomowa mama kwietnia 2012. Termin z miesiaczki wypada na 22.10 wiec jak wszystko pojdzie zgodnie z planem miedzy dziciaczkami bedzie 2.5 roku roznicy. Mieszkam w UK od 9 lat, po poprzedniej ciazy wrocilam do pracy koncem lutego zeszlego roku, a prawie dokladnie rok pozniej okazuje sie ze znowu w ciazy :) musze Wam przyznac, ze pomimo tego, ze bardzo sie ciesze to i bardzo sie obawiam jak to wszystko bedzie :)

Pozdrawiam :*

Do góry