reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

No ja właśnie myślę o wyjeździe w maju żeby nie z dużym brzuchem lecieć i zwiedzać

reklama
Hej Dziewczynki :)

Robi się cieplej to i temat wakacji się wkręcił :). My mieliśmy plan pojechac w kwietniu do zakopanego a wakacje w lipcu nad polskim morzem- pewnie Łeba. Nie wiem jak to bedzie w lato z wielkiem brzuchem. Pierwszą ciąże przechodziłam przez zime, wiosne.
Pierwsza moja beta wynosiła ponad 9100 i powtorzyłam ją po 2 dniach wczoraj a na wyniku tylko ze ponad > 10000. Więc nie wiem ile wzrosła bo badają tylko do 10000. Nic tylko oczekiwać do 21go. Boshe, ile to się można nastresować hehe.
Ja nie mam żadnych mdłości, tylko po piersiach można poznać że coś się dzieję.
Trzeba być dobrej myśli ze wszystko z naszymi dzieciaczkami będzie dobrze.
Pozdrawiam

A ja od wczorajszego wieczora nie mogę sobie znaleźć miejsca, w nocy kiepsko spalam, bo dziś na 17 mam pierwsza wizytę. Czas nie chce płynąć wcale, chyba stanął w miejscu. Denerwuje sie. Dziś u mnie 6t6d, od jutra zaczynam 8 tydzień, więc musi już być coś widac i jak nie będzie, to wiadomo co jest grane. Trzymajcie kciuki.

Rjoanka trzymam mocno kciuki.

Piszecie o wakacjach - mnie czeka Chorwacja w lipcu i całodniowa podróż samochodem. Dam radę :-p

Cześć kobitki :) Od jakiegoś czasu podczytywałam i tak się zebrać nie mogłam żeby coś naskrobać ... :p, W nd test pokazał mi dwie kreseczki. 20 lutego idziemy na pierwszą wizytę... W rodzinie w każdym pokoleniu są bliźniaki i troche się boje że i na nas trafi :p Jest to moja druga ciąża a ja panikuje tak jak przy pierwszej. Każdy ból i kucie analizuje i się zastanawiam czy jest to dobry znak :p Pozdrawiam Wszystkie Październikowe mamy :)

annam, na rozstępy najlepsza zwykła oliwka - pod prysznicem, na wilgotne ciało.
Ale tu niestety dużą rolę odgrywa genetyka i jak masz mieć, to i tak pewnie będziesz miała.

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 21kg. Udało mi się do lata wszystko zrzucić, ale jak przyszła zima to znów przytyłam i tę ciążę zaczęłam z wagą 3kg większą niż poprzednią :-(

reklama
Ja też uważam, że rozstępy to kwestia genetyki... Ja nie dorobiłam się żadnego a koleżanka wydawała mase pieniędzy na kremy,maści a i tak na brzuchu miała mase jak ja to mówie "wodorostów" .... Ja za to mam nadzieję, że w tej ciąży przytyje więcej i zostanie mi troche kg... W poprzedniej przytyłam 8 kg a trzy miesiące po porodzie ważyłam mniej niż jak zaszłam w ciąże... dopiero niedawno udało mi się wrócić do wagi... także ani w jedną ani w drugą strone nie jest dobrze...

Do góry