reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Mnie wczoraj strasznie wzięło na lody ciepłe aż wstyd nic z rana nie zjadłam pożywnego a tylko 3 lody .. Muszę się pilnować. W poniedziałek chyba nie pojde juz do pracy moje dziecko jest chore mam ja , kim zostawić ale ja do id odpocznę narazie nie muszą wiedzieć ze jestem w ciąży

reklama
To ja jeszcze ani razu nie wymiotowałam. Jedyne co to jak robiłam zbyt długie przerwy miedzy posiłkami to wtedy mdłości masakryczne i ciężko było coś do buzi włożyć. Wiec teraz się bardziej pilnuję i jest ok :-D

Mam wizyte o 17;30 jedyny gin ktorego znalazlan ale nie ma usg nie wiem co myslec Moze uda Sie zrobic usg na szybko zobaczymy trzymajcie kciuki

Ja nie dosc ze sie zmagam z mdlosciami, wczoraj jeszcze wymioty i wogole samopoczucie straszne. Nie mam sily po schodach wejsc na pierwsze pietro :baffled: To jakby bylo malo to od wczoraj zlapalo mnie straszne przeziebienie. Gardlo boli, miesnie bolą, ogolnie masakra! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Leze w lozku, jak tylko wstane to robi mi sie slabo. Dzwonilam do dr kazal kupic *spam*, moge tantum verde, rutinoskorbin i paracetamol. No i wszystkie domowe sposoby. Niedawno kupilam z mysla o corece inhalator i teraz swietnie mnie sie przydaje.

Inhalator tez musze zakupic,najlepiej ten ze smoczkiem.

Ja 2 razy wymiotowałam,i tak lekko głodówke robie dzis. Aby bułki z masłem jem,no i sie trzymaja.

Polecam inhalotor! Moja znajoma pediatra to wogole mi kazala kupic taki zwykly, tani w markecie, zebym czasem za 300zl nie kupowala. Teraz jak corka byla przeziebina to np nie musialam jej podawac mucosolvanu w syropie tylko robilam inhalacje z mucosolvanu do inhalatorow, zawsze to mniej lekow do wypicia.
A z jedzeniem to u mnie tak ze gdybym sie nie zmuszala zeby cos zjesc to caly dzien moglabym nie jesc nic. Zero laknienia! Nawet slodycze mnie nie pociagaja ;-) Jadlowstret totalny :baffled:

Aga_sen gratulacje , wiem co to długie starania i obawa związana z plamieniami... ja jestem na początku 7 tygodniu długo wyczekiwanej ciąży i tez je mam (te plamienia), takie zupełnie delikatne nie mal żółte. Leżę w łóżku na zwolnieniu i czytam książki ...Będzie dobrze..

Marikka ja inhalator pozyczałam do tej pory ale teraz kupie. Fajne sa takie dzieciece i 100 kosztuje tylko.

Pikulinka wiec dbaj o siebie;-)

Witam wszystkie październikówki :) Wczoraj dowiedziałam się że zostanę mamą :) Staraliśmy się o fasolkę 5 miesięcy i jesteśmy strasznie z mężem podekscytowani bo w końcu się udało :) Wczoraj zrobiłam test i były dwie kreseczki z tym że jedna słaba, więc dzisiaj zrobiłam bHCG i jest prawie 900 :D:D:D Niestety przy okazji wyszło TSH 3,3 więc od dzisiaj biorę Euthyrox. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze bo to moja pierwsza ciąża....

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry