reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Cyntia, zapomniałam odpisać - ja robiłam kuchnię na wymiar, też u znajomego męża. Nie pamiętam ile trwała realizacja, coś ok miesiąca chyba. W każdym razie już bym chciała nową (tę mam 2 lata), bo popełniłam kilka błędów przy planowaniu. A już na pewno nie dostosowałam jej do małego dziecka w domu. A moja mała jak na złość uwielbia przebywać w kuchni.

reklama
Ja dziewczyny jestem w trakcie remontu obecnie sypialnia a na wiosnę kuchnia i łazienka trochę sobie tego nie wyobrażam ale co mam zrobić? Macie jakies podpowiedzi?

Też nas czeka remont:/ Kupiliśmy niedawno mieszkanie i ekipa ma wchodzić za tydzień - to ma być remont kapitalny i obiecują że w miesiąc zrobią... A ja nawet po sklepach nie będę mogła pochodzić powybierać głupich paneli itp:( Dobrze że jest internet ale nie to samo...
Pizzy mi się chce:-)

Kotulcia mojej przyjaciółce tez obiecywali remont m4 w miesiąc po 3 ich zwolniła :) nie strasze Cię
Ja wiem ze u mnie bedzie masakra bo nie mam pradu w kuchni i wiele innych rzeczy a sypialnie teraz robię pół roku. Niestety mieszam tutaj więc jest ciezko. Teraz szukam inf o tym czy w moim stanie mogę malować grzejnik jąk myślicie?

kotulcia, a dlaczego nie będziesz mogła robić zakupów w sklepie?

annam, od farb trzymałabym się jednak z daleka, chyba, że w masce i przy otwartym oknie.

U nas remont generalny trwał jakieś 2 msc, z czego przez miesiąc działała ekipa, a resztą już sobie sami kończyliśmy. No i wszystkie zakupy wypadły akurat na okres mojej ciąży, bo jak się wprowadziliśmy to oprócz kuchni i łazienki nie mieliśmy nic, tylko materac w sypialni. Także z moich spostrzeżeń - w Ikei kasy pierwszeństwa dla kobiet w ciąży naprawdę działają (podobnie jak w H&M, w innych sklepach niestety tylko są) :tak:

Jeśli chodzi o rady co do kuchni - żadnych uchwytów z ostrymi kantami i piekarnik w słupku na takiej wysokości, by dziecko nie dostało. Ja mam niestety pod płytą i moja mała uwielbia przy nim majstrować, wciskać guziki i dotykać (warto kupić taki z nienagrzewającym się frontem). Lodówkę też bym teraz kupiła dużą dwudrzwiową, a nie taką pierdółkę do zabudowy.

No ja nie mam dużej kuchni niestety pięć musi być pod plyta. Jak szukałam firmy co zrobią nam pod zabudowę to jedną wyskoczyła z cena z kosmosu a inna zapytała czy nie lepiej zmienić mieszkanie to oni nam wtedy kuchnię zrobią masakra

W małej kuchni tym bardziej zrobiłabym w słupku, to jeszcze zyskasz miejsca na dodatkową szafkę czy szuflady pod płytą. Chyba, że blatu jest tak mało, że zabranie tych 60cm zrobi dużą różnicę.

Nie mam jak zrobić słupka w jednym rogu jest okno w drugim liczniki w kolejnym brakuje 10 cm a 4 wejście. Przerabialam każda możliwość niestety. Ikea ratuje mnie bo mam jak pod wymiar. Bede mieć indujcje ale z tym piekarnikiem i płyta to cenna uwaga thx

Ja miałam kuchnie z ikea w poprzednim mieszkaniu i bardzo sobie chwalilam. Po 8 latch wyglądała jak nowa, a gotuje dużo, bo lubię. W tym mieszkaniu zrobiłam sobie taka samą. Jakość trochę gorsza, niż lata temu, ale też bardzo przyzwoicie. Mialam wszystko zmontowane w jeden dzień. Za różnice ceny w porównaniu do kuchni na wymiar kupiłam całe agd :-)

reklama
Witam Was kochane!!Ja również prawdopodobnie zostanę mami na początku października:) i chętnie podłącze się do forum:)

Do góry