reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październik 2014

Cyntia, zapomniałam odpisać - ja robiłam kuchnię na wymiar, też u znajomego męża. Nie pamiętam ile trwała realizacja, coś ok miesiąca chyba. W każdym razie już bym chciała nową (tę mam 2 lata), bo popełniłam kilka błędów przy planowaniu. A już na pewno nie dostosowałam jej do małego dziecka w domu. A moja mała jak na złość uwielbia przebywać w kuchni.

reklama
Ja dziewczyny jestem w trakcie remontu obecnie sypialnia a na wiosnę kuchnia i łazienka trochę sobie tego nie wyobrażam ale co mam zrobić? Macie jakies podpowiedzi?

Też nas czeka remont:/ Kupiliśmy niedawno mieszkanie i ekipa ma wchodzić za tydzień - to ma być remont kapitalny i obiecują że w miesiąc zrobią... A ja nawet po sklepach nie będę mogła pochodzić powybierać głupich paneli itp:( Dobrze że jest internet ale nie to samo...
Pizzy mi się chce:-)

Kotulcia mojej przyjaciółce tez obiecywali remont m4 w miesiąc po 3 ich zwolniła :) nie strasze Cię
Ja wiem ze u mnie bedzie masakra bo nie mam pradu w kuchni i wiele innych rzeczy a sypialnie teraz robię pół roku. Niestety mieszam tutaj więc jest ciezko. Teraz szukam inf o tym czy w moim stanie mogę malować grzejnik jąk myślicie?

kotulcia, a dlaczego nie będziesz mogła robić zakupów w sklepie?

annam, od farb trzymałabym się jednak z daleka, chyba, że w masce i przy otwartym oknie.

U nas remont generalny trwał jakieś 2 msc, z czego przez miesiąc działała ekipa, a resztą już sobie sami kończyliśmy. No i wszystkie zakupy wypadły akurat na okres mojej ciąży, bo jak się wprowadziliśmy to oprócz kuchni i łazienki nie mieliśmy nic, tylko materac w sypialni. Także z moich spostrzeżeń - w Ikei kasy pierwszeństwa dla kobiet w ciąży naprawdę działają (podobnie jak w H&M, w innych sklepach niestety tylko są) :tak:

Jeśli chodzi o rady co do kuchni - żadnych uchwytów z ostrymi kantami i piekarnik w słupku na takiej wysokości, by dziecko nie dostało. Ja mam niestety pod płytą i moja mała uwielbia przy nim majstrować, wciskać guziki i dotykać (warto kupić taki z nienagrzewającym się frontem). Lodówkę też bym teraz kupiła dużą dwudrzwiową, a nie taką pierdółkę do zabudowy.

No ja nie mam dużej kuchni niestety pięć musi być pod plyta. Jak szukałam firmy co zrobią nam pod zabudowę to jedną wyskoczyła z cena z kosmosu a inna zapytała czy nie lepiej zmienić mieszkanie to oni nam wtedy kuchnię zrobią masakra

W małej kuchni tym bardziej zrobiłabym w słupku, to jeszcze zyskasz miejsca na dodatkową szafkę czy szuflady pod płytą. Chyba, że blatu jest tak mało, że zabranie tych 60cm zrobi dużą różnicę.

Nie mam jak zrobić słupka w jednym rogu jest okno w drugim liczniki w kolejnym brakuje 10 cm a 4 wejście. Przerabialam każda możliwość niestety. Ikea ratuje mnie bo mam jak pod wymiar. Bede mieć indujcje ale z tym piekarnikiem i płyta to cenna uwaga thx

Ja miałam kuchnie z ikea w poprzednim mieszkaniu i bardzo sobie chwalilam. Po 8 latch wyglądała jak nowa, a gotuje dużo, bo lubię. W tym mieszkaniu zrobiłam sobie taka samą. Jakość trochę gorsza, niż lata temu, ale też bardzo przyzwoicie. Mialam wszystko zmontowane w jeden dzień. Za różnice ceny w porównaniu do kuchni na wymiar kupiłam całe agd :-)

reklama
Witam Was kochane!!Ja również prawdopodobnie zostanę mami na początku października:) i chętnie podłącze się do forum:)

Do góry