reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

reklama
Cyntia nikt się z Tobą nie licytuje. Jest nas tu kilka po poronieniu i co, mamy zrobić wątek żałobny? Czasu niestety nie cofniesz. Natura wie co robi - najwidoczniej zarodek nie mial szans na przeżycie. Przykre i boli ale taka jest prawda.
Lisica, nie drwij ze mnie i z moich strat, proszę Cię. Dla mnie strata obu ciąż była żałobą i traumą.

Taka jest prawda?
To jest lekarskie bredzenie z tą naturą. Niestety. U mnie być może winna była tarczyca, bo nawet nie wiedziałam, że normy w widełkach nie dotyczą kobiet starających się o dziecko. A dalej z takim wynikiem raczej miałabym nikłe szanse na utrzymanie kolejnej ciąży.

Teraz miałam/mam torbiel nad pecherzykiem, na którą dostałam luteine, by się wchłonęła i L4. Od niej czułam niezłe kłucie (i cieszę się, że nie posłuchałam złotej rady w stylu, by się nie przejmować każdym ukluciem i plamieniem, bo taka jest natura). Gdyby taka torbiel urosła za bardzo i pękła, to mogłaby zabrać ze sobą pęcherzyk.

Podobnie jest z krwiakiem.

Równie łatwo można pożegnać się z ciążą przy za niskim progesteronie, zespole antyfosfolipidowym, trombofilii czy przeciętnej niewyleczonej chorobie wirusowej.

Nie wierzę w tekst, że natura wie co robi (czasem owszem, ale nie jest udowodnione ile to procent przypadków). Wierzę, że lekarze lubią zbywać pacjentki.

Każdej z nas życzę spokojnej i nudnej ciąży. Jeśli któraś potrzebowalaby wsparcia, to może do mnie zawsze napisać. Bo ważna jest teraz otucha i wsparcie :-)

I jeszcze życzę szybkiego nabycia zdolności do wyrozumiałości, bo przy małym dziecku bardzo się ta zdolność przyda :-)

EDIT: Ja mam zakaz seksu w I trymestrze, więc nie wiem jakie dziwne uczucie może być po stosunku. Wiem, że teraz jesteśmy bardzo narażone na infekcje pochwy i dróg moczowych.

Agamemnon - Kochana, byłaś u lekarza? Jak się masz?

Ostatnia edycja:
Cyntia nie wiedziałam ze jesteśmy bardziej narażone na infekcje. Ja mam bardzo często coś z pecherzem. Swedzenie itd lekarz swiwrdzil ze to od zbyt intensywnego współżycia a to nie zawsze było powodem. To teraz nie wiem co robić żeby nic nie załapać.
Aha slyszalyscie o lakowaniu zębów w ciazy?

Annam - pewno dobrze jest stosować płyny do higieny intymnej dedykowane kobietom w ciąży.

Wypiłam colę na mdłości na noc i mi się spać nie chce ;-) Jestem dość wrażliwa na działanie kofeiny.

Mnie tez spać sie nie chce juz zjadlam jabłko, kiwi, popcorn i wypilam 1,5 litra herbaty a zawsze pilam kubek na dzień i nic więcej Hyh

Szkoda moich nerwów na takie dyskusje.
Wybacz że "zadrwiłam z twoich strat" (radzę sprawdzić definicję słowa "drwina" w słowniku).
Dobrze że piszesz o "nabyciu zdolnosci do wyrozumiałości" - Tobie również się bardzo przyda.

Współczuję ci bardzo... Obyś w końcu mogła cieszyć się ciążą do szczęśliwego rozwiązania.

Świetny tekst przynajmniej się uśmiechnelam.
Co do seksu to zanim zobaczyłam kreski to miałam mega ochotę byłam bardzo spuchnieta w środku i zaczęłam podejrzewać ciążę. Teraz też mam mega chęć ale teraz się boje dopóki nie wyjaśni się cala ta sytuacja... Dziewczyny tak czytam i tak sadze ze macie racje z tym zamartwianiem jesteśmy tu by się też wspierać i nie zauważyłam tu zeby ktoś z kogoś drwił wrecz przeciwnie .

Ja też poronilam w lipcu ubiegłego roku dla mnie to był szok bo testy nie pokazały nic dostałam miesiączkę a potem tydzień przed spodziewana następna miesiaczka czyli to był około 7 tydzień wypadło ze mnie coś w stylu zbitej tkanki i łożyska! To bylo dla mnie szokiem facet był w domu ja zamiast lecieć do lekarza to zaczęłam krzyczeć zeby to wyrzucił do kibla ! Byłam w takim szoku ze płakałam cala noc rano poszłam do lekarza dostałam opieprz ze nie pojechałam na pogotowie z tym albo ze z "tym" nie przyszłam do niego powiedzialam mu co miałam do lodówki schować do pudelka?! Pierwszy raz i ostatni byłam u tego lekarza. Tego samego dnia musiałam jechać do pracy oczywiście kierowniczce się wyplakalam kazała mi do domu jechać a to był ostatni dzien i miałam juz wolne. ...
Nikt tu się nie śmieje z żałoby. Bo kazda z nas przezywa to inaczej kazda dochodzi szybciej bądź wolniej do siebie zarówno psychicznie i fizycznie. Z kazda ciąża trzeba miec nadzieje

Ja jak potonila to obwinialam wszystkich tylko nie siebie bo nikt sir nie cieszył z mojego stanu ( studiowalam, byłam bez pracy). To byl czerwiec 2009 Odwazylam sie dopiero w tyczniu 2013 starać ponownie bo tak panicznie sie boję. Nikt nie wie oprócz lekarzy i położnych i was :) i wierze ze bede mieć wspaniałego malucha i Wy tak samo

Hej laski.

Lisku mnie po sexie lekko brzuch boli ale jest ok,ogólne M mówi ze jestem ciasna jak dziewica;-)

Ja rodziłąm sn i byłam nacieta,ale to bardzo szybko zrobili ze nawet nie wiedziałąm,w niczym mi to nie przeszkadza,malenka blizna i tyle. Moze z 1cm rozciecia miaąłm.

Ogólnie piersi mnie nie bolaąły a teraz czuje ze eksplodują...masakra

reklama
U mnie jeszcze tydzień czasu zajmie wykańczanie mieszkania, tzn ojciec jeszcze będzie działać tydzień czasu.
Czekamy za zabudową kuchni i pewno jeszcze trochę poczekamy. Robiła któraś z Was kuchnię na wymiar? U nas wygląda, że czas realizacji wyniesie minimum 2,5 miesiąca! Oby. P. chciał dać zarobić koledze, a koledze się nie spieszy :/ Ja się irytuje, bo nie będziemy tam mogli zamieszkać, póki nie będzie kuchni. Ale jestem bardzo podekscytowana faktem przeprowadzki :-) Pokoik dla dziecka dziś jest malowany na żółto. Jak ja się miałam urodzić, to moja mama też pomalowala mój pokój na żółto :-)

Do góry