reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Gnagna, ja też żartuję, że moje dziecko usłyszało jak się kłócimy i dla świętego spokoju zmieniło płeć. Albo że jest mega grzeczne: mamusia prosiła żeby odpadło i odpadło.

Kotulcia,myślę, że jak obie strony są z tego zadowolone (a nawet wszystkie trzy) to wszystko jak najbardziej oki. Moja teściowa ma ten sam argument z wynoszeniem śmieci :-D. Im się taki układ podoba, mojemu mężowi też. Uważa, że to szalenie wygodne. To we mnie był problem.

No i nie chciałam stawiać w trudnej sytuacji mojej przyszłej, potencjalnej synowej: już sobie wyobrażam: mąż, jego tata i dziadek o tym samym imieniu. Ona dopiero nie miałaby argumentów do walki z tą chorą tradycją rodziną.

Kurcze, trzymajcie kciuki żeby jednak dziewczynka, bo się zdenerwowałam. W czwartek usg, może uda się potwierdzić.

reklama
A u nas raczej zostanie Natan ;) To było pierwsze imię które typowaliśmy i raczej się już nie zmieni..no chyba ,że mi się coś odwidzi ;)
Ja mam wizytę 12 czerwca,już się nie mogę doczekać!

Dla mnie to bez różnicy czy imię jest po dziadku, tacie, mamie czy babci. To w sumie dorośli mają z tym problem :-) Najważniejsze, żeby nie było one w żaden sposób krzywdzące dla dziecka, aby w przyszłości się nie wstydziło gdy ktoś będzie je wołał.

wow ale dyskusja co do imion

mi jesli chodzi o synka to marzył się Adaś no ale skoro jest Adaś tato to wybraliśmy dla synka imię Maciuś i jak dla mnie jest to super imię :-):-)
no teraz zostałam przegłosowana bo proponowałam Olę, Kaję no i Madzię ale jak mój synek usłyszał Madzia to już tak zostało a potem stwierdził że w domu głos ma większość:-D:-D czyli mężczyźni. Co prawda Maciek w brzuszku był Zośką także zobaczymy jak się urodzi:szok:

jeny dziewczyny u was też tak zimno??? tu w Opolu masakra brrr może nie upały ale trochę cieplej niech się zrobi :-)

co do zakupów to ja w końcu muszę coś pomysleć bo jeszcze oprócz ciuszków które dostałam to nie mam nic a potem wszystko na ostatnią chwilę zostanie

cyntia obserwuję Twój suwaczek bo mamy ten sam termin i nie powinien się przesunąć na szósty miesiąc?? bo ja jakoś tak liczę że to już szósteczka:-)

Madzia ja wizytę mam 11 czerwca:) Ale teraz odkąd czuję ruchy to już jakoś obojętnie prawie podchodzę do kwestii wizyt:p No ciekawa jestem jak tam młoda ile mniej więcej waży itp. ale nie czekam na wizytę jak na zbawienie (tak jak to wcześniej było):p

Kotulica- to wizytujemy w ten sam dzien.

A powiedzcie w jaki sposob lekarze wyliczaja szacunkowa wage dziecka ?? Tu tego nie robia , tak jak i nie mierza maluszka po narodzinach. I jestem ciekawa.Maja jakies proporcje ile powinno wazyc przy danym "wzroscie" i wieku ??

To i ja sie dolanczam bo tez mam wizyte 11 czerwca, w moje urodzinki :-)
Ale pewnie nic sie nie dowiem bo moja lekarka nie robi usg za kazdym razem,bo twierdzi ze nie trzeba. Wiec nastawiam sie ze ide po kolejne L-4 :-D

gosiak, są siatki centylowe. W trakcie usg jakoś to mierzą i komputer od razu określa dla którego dnia ciąży jest to waga.

reklama
Ja mam kolejną wizytę 13 czerwca, w piątek ;P Mój mężuś jak się dowiedział, to stwierdził, że on nie idzie bo to jakaś pechowa data (oczywiście żartował), a wczoraj mnie zdołował że jedzie na 3 dniowy kurs do Niemiec i akurat wypada w dniu wizyty, cwaniaczek jeden, zastanawiam się czy nie zrobił tego specjalnie ;P Ja już nie mogę się doczekać wizyty, bo będę miała badanie połówkowe i liczę na to że na 100% będzie wiadomo kto mieszka w moim brzuszku. Mimo że ostatnio dzidzia została oceniona na chłopca, ja nadal po cichu liczę na wymarzoną dziewczynkę :)

Do góry