reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Mi od zawsze drzewieja dłonie bo mam zmasakrowany szyjny odcinek kręgosłupa.
Psółka a to źle jak się na brzuchu śpi? Bo ja zasypiam elegancko na boku a budzę się na brzuchu i tak się zastanawiam czy to nie zaszkodzi

reklama
Chodzilo mi o dlonie,zle napisalam...:-D
Ja sie strasznie wierce zanim zasne. Uwielbiam spac na brzuchu ale od kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to nie spalam ani razu,wiec raz jeden boczek raz drugi,badz na plecach.
Ale powiem wam ze coraz ciezej mi sie obrocic na drugi bok,co to bedzie przy koncowce...masakra

Ostatnio to wogole strasznie boli mnie w pachwinie i nie wiem skad ten bol,niby nie caly czas ale np jak leze i podnosze noge zeby sie poprawic.
Ostatnio gdzies wyczytalam ze jakis tam hormon jest odpowiedzialny za rozrastanie sie macicy ktora przygotowuje sie do porodu i moga bolec biodra,miednica...ale pachwina
Tak sie zastanawiam czy to moze byc przez to rozciaganie,czy cos mi tam po prostu sie porobilo w tej pachwinie

Hej, byłam wczoraj na 3d i mimo,że jestem w 22 tygodniu to moje dziecko wg wymiarów wygląda na 24 tydzień...Wszystko jest OK i już ma 100 % będzie chłopiec. Też mam problem z wyborem imienia. Ja bardzo bym chciała Łukasza,Karola lub Kubę, ale mąż sie nie zgadza on chce Adama bo sam ma tak na imię, a ja nie chce mieć 2 Adamów :( Kompromisowo wybraliśmy Olka ale nie jestem przekonana. Pozdrawiam :)

Babina nie martw się.mnie w pachwinach boli już od około 1,5m-ca. Pytałam dr powiedział że to normalne. Jak pochodzę więcej to do tego dochodzi ból spojenia i ud. Z córką też tak miałam i no końca ciąży się to cały czas nasilalo więc trzeba to poprostu przetrwać :-)

Magda to ile maluszek waży? U mnie badanie było dokładnie 21t6d i mała waży 502g

Ostatnia edycja:
marrika29 dzieki za informacje bo juz myslalam ze cos sobie naciaglam...oj ile my kobietki musimy sie nacierpiec,wiecznie cos boli...faceci to tego nigdy nie zrozumieja

marrika29 duza ta twoja malutka:szok:

Magda6m jesli bedzie syn to niestety tez bedzie mial imie po ojcu i jednoczesnie po dziadku. Dla mnie masakra, ale imie mi sie podoba i od kilkunastu lat wiedzialam, ze to marzenie mojego meza. O wszystkim sama w naszym zyciu decyduje, wiec tu odpuszczam. Pierwszej dziewczynce sama nadalam imie bez zadnych konsultacji, taka byla umowa. Maz dowiedzial sie na porodowce, jak nazywa sie jego dziecko.

No wg usg waga odpowiada 22t2d więc prawie się pokrywa. Powiedział że z wagi wychodzi 70centyli więc jest odrobinę większa niż powinna ale to tak jeszcze nic nie znaczy że wielkie może się urodzić.

A na te bóle to tylko zostaje odpoczywać jak bardzo boli, trochę więcej poleżeć i jakoś przetrwać

reklama
Do góry