reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2014

Jednak nie przeszło mi po tych nospach i wieczorem pojechaliśmy na IP. Doktor zbadał mnie ręcznie i zrobił usg powiedział że rzeczywiście macica się stawia ale nie na tyle żeby zagrażało to w tej chwili ciąży. Podobno po cięciu jest macica nadwrażliwa. Powiedział że szyjka jest ładna i że mam odpoczywac więcej. Kazał wziąć duphaston+luteina w mega dawkach, wytłumaczył że na początku ciąży progesteron potrzebny jest żeby utrzymać ciążę a w dalszym etapie ma działanie przeciwskurczowe. No i na koniec dali mi zastrzyk jakiś przeciwskurczowy i kazali jechac do domu. Najważniejsze że z szyjka ok. W pon i tak mój dr kazał się pokazać więc jutro przeleżę i mam nadzieję że będzie dobrze. Musi być :-)

reklama
Kasku nie robiłam, ja od początku ciąży biorę luteine bo po poronieniu dr nie chciał ryzykować. I tak w sumie miałam 2 krótkie przerwy i zaraz coś się działo i kazał znowu wrócić no luteiny.

podczytuję Was ale nie mam sił pisać
zresztą wspominałam co się u nas dzieje i nie jest ciekawie - wręcz coraz gorzej, ale cóż...

Marrika wiesz po tym co piszesz zaczęłam się zastanawiać czy w sumie ja nie powinnam zacząć się bardziej przejmować bo czasami mam bóle w dole brzucha. Ja brałam na początku ciąży luteinę 3x2 jednocześnie z dupkiem 3x1 więc końskie dawki, teraz zostałam tylko na dupku 2x1 bo mam pessar. Trochę mnie przerażacie tymi spinaniami bo może ja też je mam tylko mnie się wydaje że to normalne....Tak jak pisałam codziennie kłuję się Fraxi więc mam zgrubienia prawie na całym brzuchu ale może to nie to....Czy to boli??? Raczej jak już coś to czuję lekkie kłucie i takie uczucie czasami jak przy @.
W ciąży z córką nie przypominam sobie takich bóli oprócz takich później jak zaczęła napierać na szyjkę.

Ja czuje jakbym miala brzuch jak balon taki napięty. Ciągnie mnie ku dolowi i jest twardy pod pępkiem. Szczególnie twardy jak położe się na plecach i wyprostuje nogi. Na pewno nie da się tego nie zauważyć, jest to po prostu nie przyjemne uczucie

Dzień Dobry z rana :)

Pierwsza jestem widzę, wszystkie śpiochy śpią :)

Cyntia jak się czujesz?

Marrika Jak tam troszkę lepiej po zastrzykach, dobrze, że z szyjką ok!

Meldoja Co się dzieje, bo ja w temacie nie jestem ?

Ja wczoraj miałam kiepski dzień. Nie dość, że przecapiłam prawie 1,5 dnia, to przez to i okropną pogodę zaczeła mnie głowa boleć. Zjadlam czekolady i dodatkowo zrobilo mi się niedobrze i cały czas nieszczęsna mi się odbijała :zawstydzona/y:. Na dodatek zaczeło mnie znów kłuć w kroczu podczas chodzenia inad linią włosków. Jak nie urok to sraczka, dziś znacznie lepiej.

Trochę przeszło, ale w nocy złe spałam i obudziłam się z brzuchem napompowanym :/ muszę m pogonić niech mi jedzie koper włoski kupi

Dziewczyny w tym tygodniu ma się wreszcie wypogodzić więc myślę że nam wszystkim przejdą różne dolegliwości i poczujemy się lepiej! Słońce nastroi nas pozytywnie, przynajmniej na to liczę że wiosenna pogoda zrobi swoje;)

reklama
Marrika Współczuje, ja też mam twardy brzuszek, ale od niego nic mnie nie ciągnie taka moja uroda (przynajmniej mi lekarz ani podczas usg ani badań nie mówi, że mi coś twarde jest), jak i te kłucia. Lekarz mi powiedział, że stawianie się macicy rozpoznam twardnieniem tam gdzie jest macica :rofl: Dobrze, że nie wystrzeliłam a gdzie ona jest...ostatnio gadam same same bzdury.

Njawazniejsze, że masz jutro wizytę, może te twardnienie to też taki twój urok.

Kaśku no oby bo ile mozna tego deszczu :))))

:-)

Do góry